CikaJova
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 14.06.2023.
- Poruka
- 56
- Rezultat reagovanja
- 6
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 5600
Motherboard:
AsRock B450m pro
RAM:
2 x 16gb kingston fury DDR4 3200mhz
Display:
RX 6650 XT
Pozdrav, naime pre oko godinu dana ja kupim komp na debeloj akciji u gigatronu, ali on stigne sa nekim lc powerovim kulerom koji ima samo ventilator na njemu. Dakle pregrevanje prilikom sasvim normalnog rada. Ja odlucim da kupim neki arcticov kuler i stavim njega. Ove godine u maju ja tek provalim da imam problem sa ramom i da stoje u 1 i 3 slotu. Ja probam da stavim u 2 i 4 kad ono prc, ne radi jedan od tih slotova. Sistem ne moze konstantno da odrzi 3200mhz pa se desi nekad da se pri paljenju resetuje par puta i vrati na 2400mhz. Malo pre provalim neko zveketanje oko napajanja, sto je vrv samo neki ventilator, ali necu vise da se zezam sam.
E sad glavna stvar je ta, da li ja mogu da vratim originalni kuler koji jos cuvam, a da oni ne provale da sam menjao nesto, tj. da mi ne poniste garanciju. Bila je nalepnica sa strane zalepljena za staklo koje sada ni ne koristim, mada koliko znam ona ne znaci nista.
E sad glavna stvar je ta, da li ja mogu da vratim originalni kuler koji jos cuvam, a da oni ne provale da sam menjao nesto, tj. da mi ne poniste garanciju. Bila je nalepnica sa strane zalepljena za staklo koje sada ni ne koristim, mada koliko znam ona ne znaci nista.