• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Pitanje za kupovinu iz inostranstva

Sroksi

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
07.04.2020.
Poruka
77
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Pozdrav cuo sam da je kupovina iz madjarske dosta jeftinija, iz koje radnje se kupuje ta oprema kako ide to sa carinom itd... Ako bih neko mogao to da mi objasni bio bih mu bas zahvalan

NAS

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.07.2018.
Poruka
620
Rezultat reagovanja
1.119
Moja konfiguracija
Ukucaš na sajtu KupujemProdajem komponentu koja te zanima i izađe lista prodavaca iz Subotice, Novog Sada i sl. gledaš da ima mnogo pozitivnih ocena a to znači da je pouzdan prodavac, da piše da je novo neotpakovano, pitaš preko privatne poruke za trenutnu cenu jer se svakodnevno menja, carina te ne zanima ti plaćaš cenu koju kaže prodavac plus poštarinu (mene je sada izašla 400 din za matičnu), čekaš oko nedelju dana da pošalju jer idu u Mađarsku po komponente i kada donesu u Srbiju tada ti šalju na adresu preko kurirske službe. Plaćaš pri preuzimanju.

Za neke komponente se isplati za druge ne jer su cene slične kao u domaćim radnjama.

I ovde forumaši isto uzimaju pa proveri pre kupovine da li je siguran prodavac kako bi izbegao bilo koju vrstu prevare.

Poslednja izmena:

NS_320i

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.10.2019.
Poruka
172
Rezultat reagovanja
127
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 3600 @ 4.4GHz + Arctic 34 eSports DUO
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk MAX
RAM:
G.Skill Trident Z (B-Die) @ 3600MHz CL14
VGA & cooler:
Aorus 2080 Super + Accelero Xtreme IV
Display:
AOC 24G2U5
HDD:
Samsung 860EVO 500GB + SanDisk SSD Plus 240GB + WD Blue 1TB
Sound:
Xonar XD + Altec Lansing VS4121
Case:
CM MasterBox 511 + 4x Noctua Redux NF-P12 1700 + NB Multiframe M12-S2
PSU:
Seasonic S12II 520w
Mice & keyboard:
Roccat ISKU + HyperX Pulsefire Core
Drugari zna li neko nekog proverenog madjara da hoće da donosi kučišta?

Vrh