obeliskk1
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 02.04.2016.
- Poruka
- 556
- Rezultat reagovanja
- 26
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 1700
Motherboard:
ASRock X370 Taichi
RAM:
32 GB Corsair Vengeance LED DDR4 @ 2666MHz
VGA & cooler:
2 x ASUS STRIX RX 470 4GB
Display:
Samsung 2333HD
HDD:
Samsung EVO SSD 250GB | WD Green 1TB
Case:
Cooler Master Centurion 534
PSU:
Chieftec 600W
Mice & keyboard:
A4Tech Bloody V8M
Internet:
SBB 40/2 mb/s
OS & Browser:
Windows 10 nazalost
Imam stariji racunar (775, g31chipset, Sata II) koji uglavnom sluzi za surfovanje netom, cuvanje nekih podata/slika itd.. recimo max do 80gb obicno sve zauzima sa sve sistemom.
Hard disk je vec odsluzio svoje, i vec je dosta sporiji kada se ukljucuje racunar, u radu je i dalje ok. Sad hteo bih da ga zamenim, tj da instaliram win7 na novom uredjaju, a da taj ostane kao storage device.
Sad me zanima koja je bolja opcija za neku dugotrajnost uredjaja, ssd ili hdd?
Ako bih kupovao ssd, uzimao bih najvise do 120gb i okvirne cene oko 50e, ne daje mi stvarno vise za ovaj kompjuter.
Ako bih isao na hdd opciju, uzimao bih najvise do 320gb ali mi je onda bitno da bude neki stvarno kvalitetan.
Sta mi vi preporucujete? Uglavnom sam upoznat o teorijskim stvarima, ali evo do sad nikad nisam uzimao ssd, niti novije hdd, tako da ne znam kakvo je stanje u realnom svetu.
Hard disk je vec odsluzio svoje, i vec je dosta sporiji kada se ukljucuje racunar, u radu je i dalje ok. Sad hteo bih da ga zamenim, tj da instaliram win7 na novom uredjaju, a da taj ostane kao storage device.
Sad me zanima koja je bolja opcija za neku dugotrajnost uredjaja, ssd ili hdd?
Ako bih kupovao ssd, uzimao bih najvise do 120gb i okvirne cene oko 50e, ne daje mi stvarno vise za ovaj kompjuter.
Ako bih isao na hdd opciju, uzimao bih najvise do 320gb ali mi je onda bitno da bude neki stvarno kvalitetan.
Sta mi vi preporucujete? Uglavnom sam upoznat o teorijskim stvarima, ali evo do sad nikad nisam uzimao ssd, niti novije hdd, tako da ne znam kakvo je stanje u realnom svetu.