• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

PhenomMsrTweaker

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.825
Rezultat reagovanja
2.338
Moja konfiguracija
A utility to completely customize the Cool & Quiet feature of AMD K10 (Phenom etc.) processors. It may be used to overclock and/or undervolt the CPU. Its primary aim is to allow on-demand use of the powersaving Cool & Quiet feature even when running the CPU above its original speed.

PhenomMsrTweaker allows to fully customize two CPU performance states: multiplicator (per core), Vcore (CPU VID) and integrated Northbridge voltage (NB VID) of P-states 0 (performance) and 1 (powersaving).

Additionally, it provides a customizable replacement for the standard implementation of Cool & Quiet in the Windows driver and allows to control standard or custom Cool & Quiet via on-the-fly power scheme switching.
http://phenommsrtweake.sourceforge.net/

Wiz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
06.05.2009.
Poruka
564
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Izvanredna stvarčica... Pronašao pre neki dan ovde:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=220185

Ali nisam stigao da obratim pažnju.

U osnovi, to je alatka vrlo slična RightMark Clock Utility, ali RM se više ne razvija i ne može da se upotrebi na K10. Kod RM je bilo interesantno to što nisu postojala samo dva power state, nego je moglo da ih se definiše više.

Interesantnost ovog novog alata je i u tome što se mogu podešavati parametri za svako jezgro ponaosob. Može se desiti da neko jezgro traži 1.4V, a drugo 1.3V za isti OC. Može se desiti da su 3 jezgra relativno hladna a da se četvrto pregreva itd. Autor o tim stvarima diskutuje na strani sa gornjeg linka.

Poslednja izmena:

c-p-r

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
23.04.2009.
Poruka
1.976
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
I kakva su iskustva posle malo ceprkanja, vredi li koristiti to?

Ocitavanje temp na otkljucanim jezgrima i dalje ne omogucava?

Wiz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
06.05.2009.
Poruka
564
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ne znam, moj K10 je još uvek neotpakovan u kutiji. ;) Ali na onom forumu gore ima dosta razmene iskustava i, što je najinteresantnije, vidi se razvoj programa. Da ne pričam da tamo učestvuje u diskusiji lično autor ovog programa.

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.825
Rezultat reagovanja
2.338
Moja konfiguracija
Da li si iskljucio C&Q u BIOS-u?

M

Misko78

Guest
Probao sam na toj mašini naš redakcijski sistem i na njemu radi bez greške. :wtf:

Beagle

PCAXE News Guru
Učlanjen(a)
20.01.2010.
Poruka
1.480
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AthlonII X4 620 @1.225v, Hyper 412 Slim
Motherboard:
Gigabyte M720-US3
RAM:
2x2GB Patriot Viper + 2x2GB GEIL Black Dragon CL5-5-5-15 @800 @1.8v
VGA & cooler:
Gigabyte GF9500GT 1GB (750/1850/500), CoolViva Z1
Display:
LG L204WS
HDD:
Patriot Pyro 60 GB, WD5001AALS
Sound:
Creative Audigy 1, Altec Lansing ATP3, Beyerdynamic DTX-710
Case:
Lian Li PC-S80 Black, 2xScythe SlipSream, 1x Turbine Master 800RPM
PSU:
OCZ StealthXStream 500W (Scythe S-Flex ventilator)
Optical drives:
Optiarc DVD-RW
Mice & keyboard:
Microsoft sidewinder X5, Roccat Taito, Logitech K120
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7x64 SP1
Other:
Audigy front panel
Mozda ima neke veze sa power semom tvog windowsa?

Vrh