• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

ParkingManijak iOS

bkopanja

Parking Manijak - iOS
Učlanjen(a)
14.07.2016.
Poruka
7
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook Pro 15" late 2016
Internet:
50/4
OS & Browser:
macOS/Chrome
Pozdrav Drugari,

Evo u temi u kojoj sam se predstavio dobih predlopg da mozda ne bi bilo lose da pokrenem temu za PM iOS verziju (za sada, uskoro bi mogli da je "rasirimo" i na Android - no za sada svakako samo iOS), kako bih pokupio par predloga za eventualna unapredjenja, pa konacno ugrabih vremena da to i uradim :).

Elem za one koji ne znaju o cemu se radi, Parking Manijak je mobilna aplikacija koja vam olaksava snalazenje prilikom placanja parking tako sto pamti vase registarske brojeve i automatski vas locira u gradu/zoni u kom se nalazite.

Aplikaciju je sad vec pre puuuno godina napravio moj drugar Zoltan Fekete u verziji za Android, a kasnije sam mu se prikljucio i ja napravivsi iOS verziju (a potom smo uspeli da pokrijemo i firefox OS, BlackBerry 10, WinPhone 8.1/10 uredjaje).

Vise o aplikaciji svakako mozete naci na www.parkingmanijak.com pa kome nije tesko neka se slobodno uputi tamo i dodatno informise o svemu.

Eto, kratak uvod je tu, pa sad ukoliko neko ima nesto da doda na postojece opcije neka slobodno kaze (a pouzdano znam da je Shang Tsung imao nesto na umu) :).

Kuckamo se kasnije drustvo, pozz!
 

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.946
Rezultat reagovanja
142
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
Možda za ljude koji imaju vise auta pa i upisanih registracija da ulaskom u aplikaciju pita koje tablice želi da koristi...
Meni se desilo jednom u zurbi da sam uplatio parking za drugo vozilo sa kojim nisam dosao... Moje previd, zurba ali kontam da ne bi bilo loše :) znam da stoji velika tablica sa registracijom, da i corav moze da vidi koja je tablica ali eto, imaš ih jednom.. Drugi put ne verujem da ću, sad pogledam obavezno i proverim koju tablicu uplacujem ;)


Sent from mighty voodoo magic ;)
 

Shang Tsung

Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011.
Poruka
4.813
Rezultat reagovanja
166
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Zvijer :p
CPU & cooler:
Intel i7 9700K@5GHz ft. EKWB H2O
Motherboard:
ASUS ROG Strix Z370-E Gaming
RAM:
Corsair Dominator Platinum 32GB 3000MHz
VGA & cooler:
ASUS RX 5700 XT Strix OC
Display:
LG 32GK850G (VA 165Hz) + AOC Q3279VWFD8 (IPS 75Hz)
HDD:
SSD Samsung 970 EVO 500GB + WD 4TB EFAX
Sound:
ASUS Essence STU + Rotel RA-05/JBL L16 Decade/SVS PB1000 + Sennheiser HD515
Case:
Lian Li 011 Dynamic (black)
PSU:
Seasonic SS-760XP2 Platinum
Mice & keyboard:
Razer Deathadder Chroma + ASUS Echelon mousepad + Redragon Dark Avenger RGB
Internet:
ASUS RT-N18U + Ubiquiti AP AC LR @ 250/25Mbit
OS & Browser:
Win10 64-bit
Other:
Logitech C920 Webcam, Logitech Cordless Rumblepad 2
I meni se desilo da jednom zamalo platim parking za pogrešan auto, ali srećom nisam :D
Ono što sam još primetio je da GPS nije baš precizan (nekad mi pokazuje da sam u zoni iako zona počinje tek od sledeće ulice za 30m) Ukoliko nekako može da se utiče na preciznost GPS-a bilo bi sjajno. Ali avaj, kapiram da to više zavisi od uređaja. Tako se desilo jednom da sam platio za drugu zonu (aplikacija je pokazivala da sam u drugoj), a bio sam u trećoj, pa sam popasao kaznu. Srećom to sam lako regulisao reklamacijom na broj parking servisa, pa je kazna poništena.
Bilo bi bolje da istorija plaćanja nema ograničenja koliko će podataka da zapamti, kao i da se moze pristupiti jednoj mapi gde su prikazana sva plaćanja sa pobodenim špenadlama. Čisto da se vide lokacije (ovo je više radi zanimljivosti, nego funkcionalnosti).
 

bkopanja

Parking Manijak - iOS
Učlanjen(a)
14.07.2016.
Poruka
7
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook Pro 15" late 2016
Internet:
50/4
OS & Browser:
macOS/Chrome
Zahvaljujem na sugestijama momci :)!

Sto se tice pogresnog auta nisam pametan sta da vam kazem hehehe... Mene bi recimo smaralo za medalju da stalno iskace po startu aplikacije "ej za koji auto hoces da placas?" ali kontam da za situacije koje ste imali moze biti jako korisno, tako da nije iskljuceno da se doda kao neko podesavanje "pitaj me na startu za izbor tablice" pa ko hoce neka ga smara, ko nece ne mora i to je to ;).

Za zone ovo sto kaze @ShangTsung jeste jako nezgodno, a najveci problem su upravo ti granicni slucajevi... Zone smo mi ucrtavali rucno u GIS softveru tako da smo se trudili da regija koja hvata zonu bude i malo preko zone bas zbog manje preciznih uredjaja, tako da se na prelazima zona 2 i 3 recimo (sto u beogradu ima koliko hocete u istoj ulici, prosto do costa je 2, od coska je 3) desi da telefon pokupi koordinatu sa GPS-a koja je u pogresnoj zoni i onda dodje do problema... Za ovo jos nemamo pametno resenje, ali smo svakako svesti da se desava i razmisljamo na tu temu.

Sto se tice mapice i prikaza mesta gde se parkiralo nije lose kao zanimljivost, tako da ce sigurno biti kao deo nekog od sledecih update-a cim dodamo neke sitnice koje ce zivot da znace, trust me, ali o tome vise kad se dogode - soon ;).
 
Vrh