Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
Sastavljam novi PC na budžetu sam molim vas za vaše mišljenje. Treba mi PC za internet i neko lagano igranje mislim da ova konfiguracija to može. A vi?
Pentium G4560
Neka H110 ploča (traži da ti apdejtuju BIOS u radnji/servisu)
8GB DDR4 jedan štap
Ta GTX 1050 Ti ili neka preko KP-a
LC Power LC600H-12 ili za nešto više para Antec VP500PC ili Chieftec GPE-500S
Boje uzmi intel, neki g3260 ili g4560.
g3260 ti je haswell, g4560 ti je kabylake. Oba su oko 8000 rsd.
Ram uzmi jedan štap od 8gb.
Grafička je dobra.
Naravno, ako uzmeš intel ne može ta ploča. Ne treba ti ništa skuplje od 7000
Zelim samo da pomognem coveku oko odabira najboljih komponenti za njegov budzet...
Nisam nikakav fun niti amd'a niti intela. Samo zelim da mu pomognem..
Nema jednostavno vise intel sta da trazi pored novih AMD procesora..
Bilo bi mu najbolje da se strpi jos malo ,pa da saceka Ryzen3 ,ako vec nema para za Ryzen 5...
Verujem da se nasa misljenja uopste ne kose sto se tice odabira komponenti za ovog decka... Ali ipak msm da na kraju krajeva ,treba da uzme ono sto je on zamislio ili sto zeli,pa makar to bilo i neisplativo..
Нов АМД може да узме можда ако се одрекне графичке(причам сад напамет, али ту је негде) а ако хоће да се игра на том рачунарз значи то отпиши. Нека узме шта год мисли само после кад не буде могао да се игра бићу му неко други крив јер га није посаветовао како треба.
Zasto bi jurio Ryzen kad ce imati graficku 1050Ti? Za to mu je sasvim dovoljan i Intel G4560.A sigurno najjeftiniji procesor koji "zadovoljava" bar neki danasnji standard.
U svakom slucaju NIKAKO ne kupuj taj procesor koji si ti naveo u konfiguraciji.