Paki032
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 04.07.2018.
- Poruka
- 308
- Rezultat reagovanja
- 87
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 3 1200 / LC CC 120 RGB
Motherboard:
GIGABYTE B450 S2H
RAM:
2x4gb pratriot viper black 3200mhz
VGA & cooler:
Zotac amp gtx 1060 3gb
Display:
Benq G2255
HDD:
WD Blue 500gb / Transcend alu series 240gb ssd
Case:
MasterBox Q300L
PSU:
Seasonic S12III Bronze 550W
Mice & keyboard:
Yenke ambush
Internet:
Telekom Srbija 100mb/s
OS & Browser:
Windows 10 home
Other:
Xiaomi Redmi Note 5A Prime
Pozdrav sekirasi, ovih dana kupujem novo napajanje pa sam mislio i da malo da oc ram jer je na stock podesavanjima 2667mhz i imam utisak da sputava procesor bar 10-20% gledano po fps u igrama.
Nikada ranije nisam imao dodira sa overclockom niti mi je ikad trebao ali sad se pojavila mogucnost da mogu da iskoristim taj potencijal koji ce mi sigurno znaciti.
Sad bih ja vas molio da mi objasnite sta bih ja sve trebao da podesim kako bih digao frekfrenciju na 3200mhz. Od menjanja voltaze pa do svega ostalog i da li postoji sansa da nesto pokvarim, preopteretim i slicno.
Mozda taj oc necu odmah primeniti nego kasnije kad budem kupio novu graficku kartu ali svakako bih zeleo da znam sta je sve potrebno da mi ram stabilno radi na oc podesavanjima i sta sve trebam da podesim. Hvala.
Nikada ranije nisam imao dodira sa overclockom niti mi je ikad trebao ali sad se pojavila mogucnost da mogu da iskoristim taj potencijal koji ce mi sigurno znaciti.
Sad bih ja vas molio da mi objasnite sta bih ja sve trebao da podesim kako bih digao frekfrenciju na 3200mhz. Od menjanja voltaze pa do svega ostalog i da li postoji sansa da nesto pokvarim, preopteretim i slicno.
Mozda taj oc necu odmah primeniti nego kasnije kad budem kupio novu graficku kartu ali svakako bih zeleo da znam sta je sve potrebno da mi ram stabilno radi na oc podesavanjima i sta sve trebam da podesim. Hvala.