warmachine93
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 30.07.2015.
- Poruka
- 220
- Rezultat reagovanja
- 1
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
No-Sleep
CPU & cooler:
Core i7 6800K OC @4.3Ghz & CM Nepton 240m
Motherboard:
Asus ROG Strix x99 Gaming
RAM:
16GB Corsair Dominator Platinum 3200mhz
VGA & cooler:
Gigabyte GTX970 Windforce
Display:
BenQ 24" XL2411Z @144hz & AOC I2269Vwm 21,5'' @60hz
HDD:
WD Blue 1TB + 2x SSD 120GB Samsung Evo
Sound:
SupremeFX
Case:
CM Stryker
PSU:
CM v750
Optical drives:
N/A who does need it now?
Mice & keyboard:
SteelSeries RIVAL-300 & Razer BlackWidow Chroma X TE
Internet:
50/5 Vodafone
OS & Browser:
Win 10 x64 & Chrome
Other:
Headset: Siberia v2 Phone: iP 7 Plus
Rešio sam da se malo igram sa procesorom, pošto kada mi je Proka sklapao kloknuli su mi on i DR.Srle na 4.3ghz 1.270 vcore, međutim nije bio testiran itd, kada sam došao kući i pokretao bench igara raznih bacao je bsod i frizovao po nekad.
Međutim ja sam resetovao bios, i onda sam malo razgledao tutoriale, pomislih što da ne, i tako sam krenuo da se zanimam.
Jutros kada sam ustao, testirao sam malo prime95 stock, da vidim temperature itd, posle toga sam digao na 3.7ghz ostavio sam default (auto) voltažu, pokrenuo prime ostavio 1h prošlo sve okej, nastavio dalje. Posle toga sam digao na 4.2ghz i 1.250 vcore, testirao nekih 40ak minuta, onda je worker2 stao, izbacio grešku, skapirao sam da bi trebao verovatno voltažu dići na 1.256/7 i da bi fino prošlo.
Međutim, pratio sam temperature i na zadnjim postavkama 4.2ghz 1.250 vcore temperatura je išla do 82c max, tako da predpostavljam da mu je tu granica, ne bi ga dizao više na tipa 1.257 vcore dok ne uradim neki custom kvalitetni loop.
Kapiram da ga spustim na 4.1ghz i probam smanjiti vcore na 1.240 ili manje ako dozvoli. Da li bi trebao tako odraditi? Priložiću rezultate dole, slike u spojlerima.
• i7 6800k (Stock)
• i7 6800k (OC 3.7Ghz)
• i7 6800k (OC 4.2Ghz)
Prime95 (verzija: 27.7 čitao sam da za Broadwell-E ne treba koristiti veći od 28.x)
Test: In-place large FFTs (Maximum heat, power consumption, some RAM tested). - Kada sam koristio Blend test temperature su bili dosta manje.
Igrao sam CS:GO i GTA V, obe igre 1920x1080 uključeno sve što se može uključiti, gta v advanced options, podešen shadow i distance na malo manje od pola, grafika ne može podneti dalje, ostalo je sve ultra, sem MSAA/Vsync off.
Procesor nije prešao 60 stepeni u većini slučajeva kroz 2-3h igranja oko 45c mu je average gta v, csgo 40c i manje, sa time da u cs:go procesor load je od 17 do 25% a u gta v 20 do 35%.
E sada par pitanja.
Hvala na čitanju, warmachine93!
Međutim ja sam resetovao bios, i onda sam malo razgledao tutoriale, pomislih što da ne, i tako sam krenuo da se zanimam.
Jutros kada sam ustao, testirao sam malo prime95 stock, da vidim temperature itd, posle toga sam digao na 3.7ghz ostavio sam default (auto) voltažu, pokrenuo prime ostavio 1h prošlo sve okej, nastavio dalje. Posle toga sam digao na 4.2ghz i 1.250 vcore, testirao nekih 40ak minuta, onda je worker2 stao, izbacio grešku, skapirao sam da bi trebao verovatno voltažu dići na 1.256/7 i da bi fino prošlo.
Međutim, pratio sam temperature i na zadnjim postavkama 4.2ghz 1.250 vcore temperatura je išla do 82c max, tako da predpostavljam da mu je tu granica, ne bi ga dizao više na tipa 1.257 vcore dok ne uradim neki custom kvalitetni loop.
Kapiram da ga spustim na 4.1ghz i probam smanjiti vcore na 1.240 ili manje ako dozvoli. Da li bi trebao tako odraditi? Priložiću rezultate dole, slike u spojlerima.
• i7 6800k (Stock)
Kod:
Temp(Min/Max) | Clock | vCore
33c/54c | 3.6Ghz TB | (Auto)
• i7 6800k (OC 3.7Ghz)
Kod:
33c/70c | 3.7Ghz | (Auto)
• i7 6800k (OC 4.2Ghz)
Kod:
39c/82c | 4.2Ghz | 1.250
Prime95 (verzija: 27.7 čitao sam da za Broadwell-E ne treba koristiti veći od 28.x)
Test: In-place large FFTs (Maximum heat, power consumption, some RAM tested). - Kada sam koristio Blend test temperature su bili dosta manje.
Igrao sam CS:GO i GTA V, obe igre 1920x1080 uključeno sve što se može uključiti, gta v advanced options, podešen shadow i distance na malo manje od pola, grafika ne može podneti dalje, ostalo je sve ultra, sem MSAA/Vsync off.
Procesor nije prešao 60 stepeni u većini slučajeva kroz 2-3h igranja oko 45c mu je average gta v, csgo 40c i manje, sa time da u cs:go procesor load je od 17 do 25% a u gta v 20 do 35%.
E sada par pitanja.
- Šta mi je činiti? Smanjiti clock na 4.1 ili manje ako su temperature visoke?
- Vidim da kada upalim računar clock je stalno na setovanoj brzini, primer 4.2Ghz, čitao sam da kada je uključen Turbo Boost clock bude od 1.2 pa na gore koliko mu treba do zadate brzine, meni je Turbo Boost uključen a ipak je brzina firmirana na datoj brzini?
- RAM Memoriju nisam dirao, kako sam čitao treba je ostaviti dok se brzina i procesor ne ustabile, auto je na 2133Mhz dok ram može stock da ide do 3200Mhz, kakvu ulogu ima ram i da li treba da enable XMP profil i menjam nešto oko toga?
- Da li još nešto treba da diram u BIOS-u sem vCore, Full Manual Mode, Multipiler, Sync all Cores?
Hvala na čitanju, warmachine93!