• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

NVIDIA, Cray, PGI, CAPS predstavljaju OpenACC

PCAXE_news

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
28.07.2009.
Poruka
5.836
Rezultat reagovanja
443
Moja konfiguracija

U nastojanju da se programerima olakša korišćenje paralelnog računarstva, kompanija NVIDIA, Cray inc., the Portland Group (PGI) i CAPS su predstavili danas novi standard u paralelnom programiranju, pod nazivom OpenACC. Inicijelno razvijan od strane PGI, Cray i kompanije NVIDIA, uz podršku kompanije CAPS, OpenACC je novi, otvoreni paralelni programski standard dizajniran da omogući milionima naučnika i tehničkim programerima lakši rad u heterogenim CPU/GPU računarskim sistemima. OpenACC omogućava programerima paralelnog računarstva da daju jednostavne upute, znane kao "direktive", kompajleru, i tako identifikuju polja koda koje je potrebno ubrzati, bez potrebe da programeri modifikuju i adaptiraju kod kao takav. Uključujući koncept paralelizma u sam kompajler, direktive omogućavaju kompajleru da uradi detaljne mape proračunavanja u sam akcelerator.

Opširnije...

Vrh