Ćma
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 12.07.2014.
- Poruka
- 1.636
- Rezultat reagovanja
- 75
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 2600X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard:
MSI Mortar Max
RAM:
Patriot Viper Steel 2x8GB 3733Mhz CL17 @3200Mhz CL14
VGA & cooler:
Sapphire Vega 64
Display:
LG GL 27850
HDD:
Crucial MX300 275GB + WD Red 4TB
Sound:
Altec Lansing MX 4021 +HiFi
Case:
Fractal Design Node 804
PSU:
Evga G3 750W
Mice & keyboard:
Redragon Kumara & Logitech G305
Internet:
SBB
OS & Browser:
Win 10 64 bit
Pošto mi kućište izbacuje vreo vazduh, ventovi na grafičkoj vrište a sada još dolazi i toplo vreme rešio sam da malo poboljšam hlađenje u kućištu.
Za početak slike da vidite trenutni setup.
(ne zamerite na strelicama, znam da je očigledno i bez njih ali eto)
Svi ventilatori u kućištu su Fractal R2 Silent Series 120mm
pošto po meni imajuodličan odnos cena/buka/airflow.
Na CM 212 EVO je njegov stock vent.
Ono što me prvo interesuje je da li na fan kontroler koji dolazi uz kućište mogu da stavljam razvodnike kako bih nakačio više ventilatora na kontroler?
U smislu jel ne mogu da ga preopteretim ako na svaki konektor uz pomoć razvodnika nakačim 2 venta umesto jednog, odnosno 6 umesto 3 ukupno?
Kapiram da oni vuku smešno struje ali eto bolje da pitam.
Ideja mi je da za desni deo kućišta gde su HDD-ovi i napajanje uzmem jedan vent od 140mm a vent od 120mm koji je trenutno tamo stavim na gornji levi slot da pomogne sa izbacivanjem vazduha oko CPU cooler-a.
Ili možda mogu nešto pametnije da iskombinujem?
Ono što sam primetio je i da 270X Windforce izbacuje veliku količinu toplog vazduha sa bočne strane a sa zadnje maltene ništa se ne oseća pod rukom, samo toplota kako izbija. Ne znam da li je to dodatni problem zbog ovog kućišta koje nema nikakvu bočnu ventilaciju.
Svaki savet je dobrodošao!
Za početak slike da vidite trenutni setup.
(ne zamerite na strelicama, znam da je očigledno i bez njih ali eto)
Svi ventilatori u kućištu su Fractal R2 Silent Series 120mm
pošto po meni imajuodličan odnos cena/buka/airflow.
Na CM 212 EVO je njegov stock vent.
Ono što me prvo interesuje je da li na fan kontroler koji dolazi uz kućište mogu da stavljam razvodnike kako bih nakačio više ventilatora na kontroler?
U smislu jel ne mogu da ga preopteretim ako na svaki konektor uz pomoć razvodnika nakačim 2 venta umesto jednog, odnosno 6 umesto 3 ukupno?
Kapiram da oni vuku smešno struje ali eto bolje da pitam.
Ideja mi je da za desni deo kućišta gde su HDD-ovi i napajanje uzmem jedan vent od 140mm a vent od 120mm koji je trenutno tamo stavim na gornji levi slot da pomogne sa izbacivanjem vazduha oko CPU cooler-a.
Ili možda mogu nešto pametnije da iskombinujem?
Ono što sam primetio je i da 270X Windforce izbacuje veliku količinu toplog vazduha sa bočne strane a sa zadnje maltene ništa se ne oseća pod rukom, samo toplota kako izbija. Ne znam da li je to dodatni problem zbog ovog kućišta koje nema nikakvu bočnu ventilaciju.
Svaki savet je dobrodošao!