• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Nestali Regional settings u CP - WinXp (sam napravio sranje, sam ga popravio) -SOLVED

R_U_S

Banned
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
117
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Athlon64 X2 3800+@3GHz-Cooler Master Hyper 212 , Aerogate 1-----Turion64 1.6GHz
Motherboard:
Biostar A78XA-A2T-AMD-Ati RD770-----Acer Aspire 9300
RAM:
2x1Gb Kingston VR@1GHz-5-4-4-12 -----2xGB DDR2 SODIMM
VGA & cooler:
Asus TOP EAH 3870 512Mb, Apache Voodoo2 12Mb, Matrox MGA200-----GeForce 7300go
Display:
Asus TOP EAH 3870 512Mb, Apache Voodoo2 12Mb, Matrox MGA200-----GeForce 7300go
HDD:
2xWD 640Gb RAID 0-----2.5" Hitachi 120Gb
Sound:
Creative Audigy 2, Altec Lansing 5100 Realtek ALC 883
Case:
Chieftec Dragon DX-01WD
PSU:
LC Power 550Wt
Optical drives:
HP DVD630i, LiteOf DVD-----TSST Corp DVD-RW
Mice & keyboard:
Logitech: RX1500, RX250, ...
Internet:
ADSL
OS & Browser:
WinXP professional
Problem je kao što naslov kaže. Nestali su mi regional settings iz Control Panel. Naravno, nisam se odmah "privatio" kompa i seo da pišem ovaj post, nego sam pročačkao po netu, probao jedno 3 saveta i ne pomaže.
Ovako, fajl "intl.cpl" je prisutan u dirketorijumima system32 i dllcache. Pokretanjem istog se ništa ne dobija, dok svi ostali *.cpl fajlovi rade, tj pokreću određene stavke iz control panel.
Ekstraktovao sam intl.cpl sa instalacionog diska winxp, prepisao postojeće i nisam rešio problem.
Negde sam našao da treba da se napravi izmena u registiju, što sam i uradio (obrisao sam neki ključ, kako je bilo napisano), i ništa.
Ne znam tačno kada su mi nestali regional settings, ali mislim da se desilo kada sam instalirao custom tastaturu (u firmi su nam napravili custom raspored za rusku tastaturu, da kucam ruski sa qwerty rasporedom). U početku je bila ikonica ali se regional settings nisu pokretali, a posle deinstalacije te custom tastature ikonica je nestala. intl.cpl je bio uredno na svom mestu u system32 i dllcache.
Da li neko ima neku pametnu ideju (system restore mi je isključen).
PS
Mislim da nemam virus, komp je agilan, skeniranje Avirom, Malwarebytes' Anti-Malware-om i avz4 nije pokazalo prisustvo virusa i druge gamadi. Windows je instaliran pre više od 2.5 godine, 2 puta je Acronis image-om prebacivan sa jednog harda na drugi. Inače nije u pitanju komp iz profila, nego notebook Acer 9302wsmi, ako ima neke veze (a siguran sam da nema). Pre par meseci sam popio gadan virus, koji je nod32 ladno propustio, koji mi je totalno ubio Malwarebytes', ali sam ga sa ruskim avz4 sredio :d

EEeeeeee rešio sam problem ovog minuta
Evo rešenja

sfcfiles.dll je nekim čudom nestao iz system32, ekstraktovao sam ga sa CD-a i proradilo je.

Laku noć, odoh na spavanje, skoro je 2 sata iza ponoći, a sutra na posao :(

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler: