StojkovicS
Banned
- Učlanjen(a)
- 05.02.2013.
- Poruka
- 2.314
- Rezultat reagovanja
- 76
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel I5 2400 3.1ghz Box
Motherboard:
Gigabyte H61M-DS2 rev 3.0
RAM:
Kingston HyperX 8 gb DDR3
VGA & cooler:
Asus R9 270X DirectCU II TOP
Display:
Asus Led Gaming Monitor VP228TE
HDD:
Kingston A400 + Fujitsu 230gb
Sound:
Steelseries 7h Usb Pro 7.1 Surround
Case:
Spire
PSU:
LC Power LC600H-12 v 2.31
Mice & keyboard:
Steelseries Kana & Steelseries Apex 350 RGB
Internet:
12/2 ADSL ORION Telekom
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit & Google Chrome
E ovako,kolega mi je doneo komp na "servis"
I sad kaze on komp mi se restartuje sam od sebe,reko ok donesi da pogledam,otvorim ja stranicu,ono na grafickoj Radeon 9600 Pro(nostalgija,ovo je bila moja prva graficka pre 10godina! ) crkao ventilator...
Neko mu je budzio,ubacio ups neki,povezao ga zicama direkt na molex jedan,i na upsu nabuddzen vent od oko 70 mm,nisam siguran koji ce da duva u graficku,takodje i taj vent nabudzen direkt na molex!
Nisam verovao hehe
Reko daj da pazarimo grafiku drugu,uzmem opet 9600 za 800din,radi ona sve ok...Stavim ja nju,opet ponekad se desi random restart...Ok...Evo 3 sata se vec drndam! Stavljam svoje napajanje,svoj hard,ma pokusavam sve i svasta,vadi bateriju itd..Ni makac,sve se pali,napajanje,vent od 120mm koji sam mu stavio,cpu vent,grafika vent...Sve u fullu,ali se sistem ne dize tj monitor se ne pali!
Ne secam se sad tacno konfiguracije ali evo ovo je:
Maticna: Asrock K7Upgrade-600
Grafika: Asus 9600 SE
Ram: 512mb Kingston + pqi 256mb
Cpu: Sempron 2500+ (nisam siguran,ali ta generacija od pre 10 godina je sigurno!)
Napajanje: kinez NN 230vati
Hard neki 50gb preko onog pljostatog kabla,zaboravih mu ime...
Ne znam sta da probam vise! Pomagajte.
Ja sam kapirao da su random restarti zbog grejanja grafike ili procesora,menjao sam pastu na cpu,zamenio grafiku...nema boota..Pomoc!
EDIT: Speaker ne daje nikakav zvuk
I sad kaze on komp mi se restartuje sam od sebe,reko ok donesi da pogledam,otvorim ja stranicu,ono na grafickoj Radeon 9600 Pro(nostalgija,ovo je bila moja prva graficka pre 10godina! ) crkao ventilator...
Neko mu je budzio,ubacio ups neki,povezao ga zicama direkt na molex jedan,i na upsu nabuddzen vent od oko 70 mm,nisam siguran koji ce da duva u graficku,takodje i taj vent nabudzen direkt na molex!
Nisam verovao hehe
Reko daj da pazarimo grafiku drugu,uzmem opet 9600 za 800din,radi ona sve ok...Stavim ja nju,opet ponekad se desi random restart...Ok...Evo 3 sata se vec drndam! Stavljam svoje napajanje,svoj hard,ma pokusavam sve i svasta,vadi bateriju itd..Ni makac,sve se pali,napajanje,vent od 120mm koji sam mu stavio,cpu vent,grafika vent...Sve u fullu,ali se sistem ne dize tj monitor se ne pali!
Ne secam se sad tacno konfiguracije ali evo ovo je:
Maticna: Asrock K7Upgrade-600
Grafika: Asus 9600 SE
Ram: 512mb Kingston + pqi 256mb
Cpu: Sempron 2500+ (nisam siguran,ali ta generacija od pre 10 godina je sigurno!)
Napajanje: kinez NN 230vati
Hard neki 50gb preko onog pljostatog kabla,zaboravih mu ime...
Ne znam sta da probam vise! Pomagajte.
Ja sam kapirao da su random restarti zbog grejanja grafike ili procesora,menjao sam pastu na cpu,zamenio grafiku...nema boota..Pomoc!
EDIT: Speaker ne daje nikakav zvuk