• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

napajanje ili nesto drugo???

.simeon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.12.2010.
Poruka
281
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Internet:
brzi gonzales
Other:
Fica 750 specijalka ,
Pozdrav ljudi :)

Kad pokrenem neku zahtevniju igru osjeti se miris kao neka paljevina iz kompjutera ,to je pocelo prije nekoliko dana ,Kad sednemm za komp i kad pokrenem nesto zahtijevnije od igara posle dva tri sata igranja osjeti se miris kao da plastika gori ali nije jak miris ali se osjetI

A kad izadjem na internet obicno surfovanje ne oseca se miris .Znaci samo kada pokrenem neku igru posle nekog igranja od 2,3 sata pocinje miris

tx 750 corsair napajanje je staro mozda 6 ili 7 godina ne znam tacno ,prasinu cistim svako mjesec, ili dva sta znam ,sta moze biti ili je bolje da kupim drugo napajanje ili da nije nesto drugo

poz i zafaljujem :)

Poslednja izmena:

ZiZ0

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Poruka
647
Rezultat reagovanja
11
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel I5 4690K
Motherboard:
MSi Z97 Gaming 5
RAM:
Exceleram White 2x4GB + Kingston Fury 2x8GB
VGA & cooler:
Asus GTX 980 Strix
Display:
Dell U2312HM
HDD:
WD Caviar Black 1TB + SSD Samsung Evo 250
Sound:
Kingston HyperX Cloud 2
Case:
Fractal Design XL R2
PSU:
Cooler Master GX 750W 80+
Mice & keyboard:
Sharkoon Darkglider & E-BLUE K729
Kazes cistis prasinu. Jesi li menjao pastu na procesoru? Jesi otvarao napajanje da ga ocistis u fullu? :)

.simeon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.12.2010.
Poruka
281
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Internet:
brzi gonzales
Other:
Fica 750 specijalka ,
Ne nisam ga otvarao da cistim prasinu iznutra, pastu nisam menjao

Sutra cu da ga otvorim i ocistim od prasine i da zamijenim pastu

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Ispipaj čipset i tako te stvari pri većim opterećenjima. Nešto se negde pali, ali kapiram da je "bezazleno".... da nešto riknjava, ne bi odavalo suptilne znakove. :)

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Sve dok ne izadje mali beli dim (na koji kompjuter radi) - dobro je. :D

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.197
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Kao što Stem reče, odradi monitoring hladnjaka (NB, SB), procesora, grafičke, memorije, pa i hdd-a. Možeš i rukom jer dokle god možeš držati ruku na nekoj komponenti nema problema ali za svaki slučaj pokreni neki HW program...

no name

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.06.2011.
Poruka
158
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Cudan miris je pouzdan indikator da nesto ozbiljno nije u redu i da je na nekom mestu krenulo topljenje.

Proveri sve spoljne strujne vodove do racunara: produzne kablove, uticnice i sta vec imas i onda tek kreni na unutrasnjost kucista. Stvori uslove pri kojima ti se to desava i onda probaj da lociras konkretno mesto tako sto ces se maksimalno pribliziti nos kako bi lako namirisao. Kada to uspes verovatno ces i vizuelno imati potvrdu sta je smrdelo.

.simeon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.12.2010.
Poruka
281
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Internet:
brzi gonzales
Other:
Fica 750 specijalka ,
evo sta mi je izbacio:eek:

jeli ovo opasno ljudi da se ne zapali pc i ja sa njim:D

Prilozi

.simeon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.12.2010.
Poruka
281
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Internet:
brzi gonzales
Other:
Fica 750 specijalka ,
Danas otvorio napajanje ocistio iznutra prasinu ,promijenio pastu na procesoru i ajde rekoh da ga opteretim sa linX i izbaci ovoga crvendaca, i odma sam prekino sa testiranjem Jeli ovo napajanje doslo do crkotine ili nesto drugo??

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
To moraš izmeriti unimerom.... koliko vidim očitanja sa ploče brljave jako.... Za napajanje unimer da utvrdiš, jer 5V nikako ne može biti 10V.... Ja i dalje predlažem dobru staru prst metodu pri opterećenju, naravno ploču samo, nemoj gurati prst u napajanje. :) Ispipaš dal je nešto vruće pri linxovanju, naponska, NB itd... i proveriš kakav vazduh izlazi iz napajanja... mlak, vruć itd...

.simeon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.12.2010.
Poruka
281
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Internet:
brzi gonzales
Other:
Fica 750 specijalka ,
I mis poceo da pravi probleme ponovo danas u sve crne usb od ploce kad ga prikljucim radi i ne radi morad deset puta da kliknem na ikonicu da otvorim nesto pa koci pa ovo ono , dok na plave usb radi bez prolema brljavi ploca ko blesava

.simeon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.12.2010.
Poruka
281
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Internet:
brzi gonzales
Other:
Fica 750 specijalka ,
Napajanje je bilo problem pa sam kupio drugo zafaljujem na odgovorima

sad ne iskacu crvendaci:)

Prilozi

.simeon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.12.2010.
Poruka
281
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Internet:
brzi gonzales
Other:
Fica 750 specijalka ,
Ljudi ovo ponovo pocelo da mirise na paljevinu Ja sam mislio da je napajanje ali nije posto sam kupio novo i zamijenio Juce se osetio ponovo miris paljevine ali nije bilo dima :) Moze li neko da mi pokaze,ili zaokruzi na slici dje se nalazi ta napojna da stavim prs da provjerim grije li se Ako je napojna onda se baca ploca jeli??

Kupio sam novu graficku i dva ssd Moze li ploca da povuce ostale komponentne ako ovako brljavi a i nije sigurno ja mislim
Uzdravlje i zafaljujem:)

Prilozi

Poslednja izmena:

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
Naponska ti je ispod tih pasivnih crnih hladnjaka oko procesora, ta ploča ima odlično hlađenje neverujem da je ona problem, inače sva nova napajanja će se osetiti jedno vreme, tj osetiće se ostatak paste za lemljenje, siguran si da nije napajanje?
Kad pokreneš neku igricu ili 3dmark da li dođe do nekog velikog pada/skoka voltaže?

Poslednja izmena:

.simeon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.12.2010.
Poruka
281
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Internet:
brzi gonzales
Other:
Fica 750 specijalka ,
Naponska ti je ispod tih pasivnih crnih hladnjaka oko procesora, ta ploča ima odlično hlađenje neverujem da je ona problem, inače sva nova napajanja će se osetiti jedno vreme siguran si da nije napajanje?

Ja sam mislio napajanje imao sam corsair tx 750 staro je bilo 6/7 godina Pa sam onda kupio drugo ali isti problem

Ploca je stara godinu dana I primakao sam nos juce da utvrdim odakle dolazi miris i ne mogu da ustanovim odakle dolazi taj miris Zamalo nos mi nije uletio u vent od procesora :d

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
Ploča kad počne da gori videćeš dim i komp ti neće više raditi, jedino proveri da se neki kondenzator nije deformisao, ako je napajanje skroz novo osetiće se nedelju/dve to je normalno i nema šta da brineš.
Čak i nova grafička će se osetiti jedno vreme isto ostaci paste za lemljenje.

.simeon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.12.2010.
Poruka
281
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Internet:
brzi gonzales
Other:
Fica 750 specijalka ,
evo pogledaj odje ako mozes da vidis slike, sta mi izbaci u linx i u battlefield3 ista stvar Na starije napajanje se isto osetio miris pa sam kupio drugo Napajanje je u redu nije do napajanja i sa starom grafickom i starim napajanjem je ista stvar kao sa ovim novim miris se oseca i dalje

http://www.pcaxe.com/forum/showthread.php?t=14537

Poslednja izmena:

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
ovako izgleda kada kada izgori naponska na ploči, sad jedino koliko mažeš da vidiš ispod hladnjaka a da ga ne skidaš (skidanje pasivnog kulera na ploči može da ošteti ploču), skini desnu stranu kućišta i na donjoj strani ploče treba da se vidi promena boje,ako imaš otvor za montiranje kulera, jedini problem što ti je ploča crna pa će teško da se vidi

Prilozi

Poslednja izmena:

.simeon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.12.2010.
Poruka
281
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Internet:
brzi gonzales
Other:
Fica 750 specijalka ,
ovako izgleda kada kada izgori naponska na ploči, sad jedino koliko mažeš da vidiš ispod hladnjaka a da ga ne skidaš, skini desnu stranu kućišta i na donjoj strani ploče treba da se vidi promena boje,ako imaš otvor za montiranje kulera, jedini problem što ti je ploča crna pa će teško da se vidi

Hvala puno idem sad da pregledam da vidim ima li sta sumljivo

.simeon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.12.2010.
Poruka
281
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Internet:
brzi gonzales
Other:
Fica 750 specijalka ,
Gledao sam ali nema nista da je sagorelo isto tako i sa druge strane ploce gledao sam kondenzatore nijesu nabubrili

Skidao sam jedan heatsink sto se nalazi dolje pored slotova za memoriju i graficku ali nista nije sagorelo Pa sam pokusao danas da skinem hladnjake sto stoje oko naponske. Sa druge strane ploce skinuo sam cetiri sarafa sto drzi hladnjake ali nijesam mogao da skinem hladnjak ,kao da je zalijepljeno necim ili je to isto neka vrsta paste nemam pojma Dali treba da radi komp pa da se zagrije naponska pa onda skinuti te hladnjake da se ta pasta malo omeksa Bas me interesuje da li je ta naponska problem I zvao sam ovu prodavnicu sto sam kupio plocu kod njih posto je istekla garancija prije 10 dana i da moram da cekam najmanje 4/5 nedelja..... teski neradnici Ako joj nema spasa idem da kupim drugu plocetinu

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija

no name

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.06.2011.
Poruka
158
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ploca kad zasmrdi ona je zavrsila. Znaci opteretis racunar dok ne zasmrdi i onda probas da nadjes kriticno mesto. Ja bih njusio sve od zida do racunara dok ga ne lociram. Lako uzrok moze da bude i van racunara kao produzni ili uticnica.

Vrh