Akmon
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 13.09.2016.
- Poruka
- 11
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Ugljesa
CPU & cooler:
Intel Core2Quad Q9400
Motherboard:
Gigabyte X48-DQ6
RAM:
Kingston HyperX 8GB DDR2
VGA & cooler:
ATI 6970 2GB HIS
Display:
2xDell E2414H
HDD:
1xWD Blue 1TB + 1xWD Red 4TB
Sound:
Razer Kraken 7.1 Chroma
Case:
ThermalTake Armor+
PSU:
500w
Mice & keyboard:
Razer Deathadder Chroma & Razer Blackwidow Chroma
Internet:
80/5
OS & Browser:
Win10
Pozdrav,
rekoh vrjeme je da i ja pocnem pisati malo po forumu. Kao prvo hvala neSSa za link od foruma. Krivite njega za moje glupe komentare :p
Zasto Money Maker? Jer ce biti workstation na kojem ce se raditi 3D/2D, VFX i naravno vrjeti nekoliko VMova za inhouse lab jer inace radim i kao system admin i naravno koji ce zaradjivati pare za zene, alkohol i jos djelova, a ostalo cu bacati na "divnu" drzavu. Moj stari "Ugljesa" je prosuo utrobu po podu nakon sto mu je napojna crkla a i polako ce u skolu krenuti.
Djelovi:
MBO: MSI X99A GODLIKE GAMING
CPU: INTEL I7 6850K
RAM: 64gb 8X8 G.SKILL TRIDENT Z (Red)
GPU: MSI 1080 GAMINGX 8 GB (Vjerovatno x2)
SSD: SAMSUNG 850 EVO 500 GB x2
HDD: 1 TB WD BLUE (VMs)
HDD2: 3 TB WD RED (Storage)
CASE: NZXT H440 (Black & Red)
PSU: Corsair AX860i
CPU COOLER: Corsair H100 v2 Extreme Performance (Privremeno)
OSTALI COOLERI: Corsair HD120 ili ML ili SD ne znam sta mognem nabaviti.
Vodeno hladjenje ? Vjerovatno cim nadjem kupca za drugi bubreg.
Budzet ? I to sam prodao.
Vrjeme izrade ? S obzirom da svaki mjesec kupujem po dio djelova, recimo dok ne budem zadovoljan sa izgledom.
H440 "ne podrzava" EATX ploce tako da ce biti ona nasa stara dobra "Nijedna rupa nije mala ako se dovoljno potrudis"
Drive bay se mora sklanjati zbog 360 radijatora koji ce ici naprijed na koji ce se vjerovatno stavljati pumpa i rezervar ili rezervoar (birajte sami).
Rasvjeta / Osvjetljenje ? Ne znam. Mozda zavisi kako ce izgledati sa hladnjacima koje trebam ali vjerovatno.
Slike stizu cim mi skinu lance na poslu i kako koji djelovi budu stizali i kako budem modifikacije radio.
rekoh vrjeme je da i ja pocnem pisati malo po forumu. Kao prvo hvala neSSa za link od foruma. Krivite njega za moje glupe komentare :p
Zasto Money Maker? Jer ce biti workstation na kojem ce se raditi 3D/2D, VFX i naravno vrjeti nekoliko VMova za inhouse lab jer inace radim i kao system admin i naravno koji ce zaradjivati pare za zene, alkohol i jos djelova, a ostalo cu bacati na "divnu" drzavu. Moj stari "Ugljesa" je prosuo utrobu po podu nakon sto mu je napojna crkla a i polako ce u skolu krenuti.
Djelovi:
MBO: MSI X99A GODLIKE GAMING
CPU: INTEL I7 6850K
RAM: 64gb 8X8 G.SKILL TRIDENT Z (Red)
GPU: MSI 1080 GAMINGX 8 GB (Vjerovatno x2)
SSD: SAMSUNG 850 EVO 500 GB x2
HDD: 1 TB WD BLUE (VMs)
HDD2: 3 TB WD RED (Storage)
CASE: NZXT H440 (Black & Red)
PSU: Corsair AX860i
CPU COOLER: Corsair H100 v2 Extreme Performance (Privremeno)
OSTALI COOLERI: Corsair HD120 ili ML ili SD ne znam sta mognem nabaviti.
Vodeno hladjenje ? Vjerovatno cim nadjem kupca za drugi bubreg.
Budzet ? I to sam prodao.
Vrjeme izrade ? S obzirom da svaki mjesec kupujem po dio djelova, recimo dok ne budem zadovoljan sa izgledom.
H440 "ne podrzava" EATX ploce tako da ce biti ona nasa stara dobra "Nijedna rupa nije mala ako se dovoljno potrudis"
Drive bay se mora sklanjati zbog 360 radijatora koji ce ici naprijed na koji ce se vjerovatno stavljati pumpa i rezervar ili rezervoar (birajte sami).
Rasvjeta / Osvjetljenje ? Ne znam. Mozda zavisi kako ce izgledati sa hladnjacima koje trebam ali vjerovatno.
Slike stizu cim mi skinu lance na poslu i kako koji djelovi budu stizali i kako budem modifikacije radio.