Uni
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 31.08.2018.
- Poruka
- 2.469
- Rezultat reagovanja
- 984
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Lenovo ThinkPad X250 - i5 5300U/8GB/256GB EVO 860/6 Cell
Mice & keyboard:
Bloody V7M & Stock Thinkpad X250 Keyboard
OS & Browser:
Windows 10 + Microsoft Edge | ArcoLinux + i3 + Mozilla Firefox Quantum
Nisam video da imamo temu na forumu o ovome, a posto ovog softvera ima daleko vise nego sto bi trebalo, evo jedne teme u kojoj mozete hvaliti ili osudjivati funkcije ili sveukupno iskustvo u nekom od browser-a i deliti misljenja o istim.
Ja kao otvaralac teme evo par misljenja da iznesem o Via Browser-u koji je bio moj go-to pregledac vec nekoliko nedelja.
Prednosti:
- Velicina od samo 500KB
- Veliki broj mogucnosti izmene izgleda (teme, oblici, logo, poruka, fotografije pozadine itd)
- Automatska promena boje interfejsa u skladu sa stranicom
- Pregledanje izvora stranice (Inspect Element sa desktopa)
- Night Mode
- Osnovne mogucnosti kao sto je Incognito, History, Downloads, Find, Bookmarks itd.
- Napredne mogucnosti kao sto su JavaScript skripte (nesto poput Grease/Temper Mzonkey na desktopu), Blokiranje prikazivanja fotografija (radi olaksavanja stranica), Laziranje pregledaca (za stranice koje rade samo u nekim browser-ima, kao sto je Chrome ili Safari), Skrolovanje pomocu dugmadi za kontrolu jacine zvuka...
- Pokreti (prevlacenje iz razlicitih delova ekrana obavlja razlicite funkcije)
- Donja pozicija menija sa akcijama
- Tabovi u slojevitom rasporedu (naslagani jedan na drugi)
- Blokiranje oglasa
Mane:
- Mogucnost koriscenja samo jednog rezima (javnog/privatnog) u datom trenutku
- Nema predloga u polju pretrage na pocetnom ekranu
- Slabije brzine (nekih 15-20% sporiji download a 5% brzi upload od Chrome-a u mojim testovima)
Preporuka za Via, bar dok je jos u ranim fazama i dok diveloperi nesto ne za***u. Browser ima vise mogucnosti od Chrome-a a daleko je manji, ako se zanemare losije brzine download-a.
Ja kao otvaralac teme evo par misljenja da iznesem o Via Browser-u koji je bio moj go-to pregledac vec nekoliko nedelja.
Prednosti:
- Velicina od samo 500KB
- Veliki broj mogucnosti izmene izgleda (teme, oblici, logo, poruka, fotografije pozadine itd)
- Automatska promena boje interfejsa u skladu sa stranicom
- Pregledanje izvora stranice (Inspect Element sa desktopa)
- Night Mode
- Osnovne mogucnosti kao sto je Incognito, History, Downloads, Find, Bookmarks itd.
- Napredne mogucnosti kao sto su JavaScript skripte (nesto poput Grease/Temper Mzonkey na desktopu), Blokiranje prikazivanja fotografija (radi olaksavanja stranica), Laziranje pregledaca (za stranice koje rade samo u nekim browser-ima, kao sto je Chrome ili Safari), Skrolovanje pomocu dugmadi za kontrolu jacine zvuka...
- Pokreti (prevlacenje iz razlicitih delova ekrana obavlja razlicite funkcije)
- Donja pozicija menija sa akcijama
- Tabovi u slojevitom rasporedu (naslagani jedan na drugi)
- Blokiranje oglasa
Mane:
- Mogucnost koriscenja samo jednog rezima (javnog/privatnog) u datom trenutku
- Nema predloga u polju pretrage na pocetnom ekranu
- Slabije brzine (nekih 15-20% sporiji download a 5% brzi upload od Chrome-a u mojim testovima)
Preporuka za Via, bar dok je jos u ranim fazama i dok diveloperi nesto ne za***u. Browser ima vise mogucnosti od Chrome-a a daleko je manji, ako se zanemare losije brzine download-a.