Vule
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 02.04.2009.
- Poruka
- 1.964
- Rezultat reagovanja
- 231
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 7 5800X3D / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
Gigabyte B550 Aorus Elite AX V2
RAM:
32GB Geil Orion 3600Mhz
VGA & cooler:
XFX Merc RX6900XT
Display:
Dell S3222DGM
HDD:
Kingston Fury Renegade 1TB / Samsung 970 EVO Plus 1TB
Case:
DeepCool CH560 Digital
PSU:
ASUS ROG 750W Gold
Nakon što sam sasvim slučajno instalirao AIDU64, otvorih onaj prozor gde se prikazuju temperature (koje inače ne pratim uopšte niti patim za tim, ne interesuje me) i primetim da mi je jedini 3.5" hard disk na 50 stepeni
Pošto je bio na lastišu naravno, stajao je ispod CD-a bez hlađenja, u malom prostoru i pošteno se grejao, reših da uradim nešto povodom toga, pa da krenemo
Kućište pre:
Maskirana donja strana
Svemoćni alat
Probušena rupa i obrađene ivice:
Montiran CoolerMaster 120mm na 700rpm i gril:
Umesto crvene HDD diode sam iskoristio plavu koja je služila za stand by ranije, a uklopio sam je u mali poklopac front audio konektora, koji ne postoje:
I na kraju premeštanje HDD-a na predviđeno mesto, ali pre toga malo anti-vibracionih rešenja:
I gotovo:
Biće tu još koji modić, drugi front kuler, neki lep prekidač za on/off koji će se ubušiti negde napred, bolje napajanje, dodatna izolacija, ali za sad je to to
P.S. E da, trenutno je HDD na 30C, znači 20C smo skinuli Čak je i ovaj 2.5" sada hladniji, sa 35 na 27
Pošto je bio na lastišu naravno, stajao je ispod CD-a bez hlađenja, u malom prostoru i pošteno se grejao, reših da uradim nešto povodom toga, pa da krenemo
Kućište pre:
Maskirana donja strana
Svemoćni alat
Probušena rupa i obrađene ivice:
Montiran CoolerMaster 120mm na 700rpm i gril:
Umesto crvene HDD diode sam iskoristio plavu koja je služila za stand by ranije, a uklopio sam je u mali poklopac front audio konektora, koji ne postoje:
I na kraju premeštanje HDD-a na predviđeno mesto, ali pre toga malo anti-vibracionih rešenja:
I gotovo:
Biće tu još koji modić, drugi front kuler, neki lep prekidač za on/off koji će se ubušiti negde napred, bolje napajanje, dodatna izolacija, ali za sad je to to
P.S. E da, trenutno je HDD na 30C, znači 20C smo skinuli Čak je i ovaj 2.5" sada hladniji, sa 35 na 27