• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Malo infoa i saveta oko novih mb,cpu i vga tehnologija..

Villy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
08.08.2009.
Poruka
1.717
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Toshiba i5 6200U, GTX930M, 16GB, 256GB SSD
CPU & cooler:
i5 6600K + EKWB Predator 240
Motherboard:
AsRock Z170 Extreme 4
RAM:
16GB@2400 DDR4 Kingston Black Fury
VGA & cooler:
Gigabyte GTX1060 OC 6G
Display:
BenQ 2420HDB + Sony 55x8507 4K, Android,
HDD:
Samsung 850 Evo 128+Green 2TB+ 2x Green 1TB
Sound:
Xonar DSX+4562OP AMP+XonarU7+Altec MX5021+Microlab SOLO 6C
Case:
MS black widow
PSU:
Thermaltake 730W modular
Optical drives:
Samsung Full black
Mice & keyboard:
Razor Mamba+Chroma
Internet:
ADSL
OS & Browser:
Win10
Other:
BMW Series 4 M package 2015, Note 5, DeskJet 4530, Oppo HA2 DAC + Kef M500, PS4 Pro
Dakle, ploču imam :)

Z68 podržava PCI-e 3.0 ali me malo plaši ona vest da je GA fakeovao PCI-E specifikacju... Ako može malo pojašnjene oko toga, tj hoće li da radi PCI-e 3.0 na GA pločama ili C? :)

http://www.tomshardware.com/news/msi-gigabyte-pcie-gen3-mobo,13377.html

Pošto sam hteo da uzimam 2600K za nekih 20k, što je super cena, sad se lomim da li da uzimam neki običan, najjeftinij 1155 cpu pa da posle roknem Ivy? PLan mi je da uzmem 580icu (da opet :D ) i da roknem 3d projektor na zid i da tako prezimim 10 dana od novaka do sprske ng, pošto će toliko da mi traje odmor :) NIsam igrao ništa 100godina, ni VIčera keca nikako da završim :)

KEPLER :P Hoće li skoro, oko nove godine, ili da pazarim gtxicu? :) Da li je istina da BF3 neće moći da radi na ultra podešavanjima na FullHD rezoluciji sa GTX580??? Kad izlazi kepler uopšte???

KAd će više nova serija Noctua hladnjaka? :)

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.924
Rezultat reagovanja
2.476
Moja konfiguracija
PCI 3.0 dešavanja nisam ispratio, vidim da je u jednom komentaru na tom linku što si dao neko isprozivao MSI da nije korektno prikazao modele ploča ...

Ivy će klok za klok biti oko 5% brži od SB-a, znači ništa spec, ja bih uzeo taj 2600K.

Kepler teško da će skoro ... Uzimajući u obzir istorijat i trend da danas sve kasni, najavi se za Q1, a bude u Q2 ili Q3 ...

fr0wn3r

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.05.2011.
Poruka
220
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Kepler ce stici do pocetka Q2, navnodno je vec u proizvodnji i bice verovatno lansiran pocetkom januara, problem je yield TSMC-a sa 28nm wafer-ima. Noctua bi valjda trebala da krene u Evropi sa novim hladnjacima u Q3.

PCI-e 3.0 je velika zavrzlama. Ima nekih indicija da on stvarno funkcionise. Pretresi vesti na VR-zone-u u zadnjih nekoliko dana, od ove nedelje. Vest kaze da je PCI SIG sertifikovao ploce i AMD-a i Intel-a. A ima i propagandni snimak Asus-a na YouTube-u gde dokazuju funkcionalnost njihovih ploca u tom pogledu. I da, bilo je reci da GA nije implementirao 3.0 kako treba, MSI ih optuzio, onda oni demantovali... Ne znam sta i kome da verujem, ali mislim da ploce koje nose u nazivu Gen 3 ce morati da imaju implementirano sve kako treba.

Vrh