• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Logitech Z-2300 (modovanje?)

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.203
Rezultat reagovanja
443
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Kao što naziv kaže, imam ove zvučnike... Međutim, prvom prilikom bih volio da zamjenim satelite jer su preslabi za ovaj woofer. Vuletova zvjerina :) mi je dala ideju šta bih mogao da uradim ali me prvo interesuje koliko je to moguće i isplativo.

Šta je meni palo na pamet - kupovina 4 dvo-sistemca. U autu imam par Pioneer-a po 30W RMS i moram reći da fino rade pa bih potražio iste ili ganjao slične. Mislim da bi se kod nas najlakše moglo doći do Sony-a pa ako ima neko neku ideju šta da ganjam, ali da me ne opali po džepu (ovi Pioneer-i su me koštali 35evra prije 3-4god)?
Napravio bih isti/sličan dizajn (uz pomoć čika googla, naravno) ali bih ubacivao 2 zvučnika po kutiji i onda sve to spojio na woofer od Z-2300.

Moja dugoročna ideja je da sam sebi napravim 2 kutije (sa woofer-om i 2 dvo/tri-sistemca po kutiji) i da ih nakačim na pojačalo i tako na komp ali to ide kada Z-2300 otegne papke :)

Vaša mišljenja o prvobitnom planu,tj. kombinacija ovakvih kutija koje bi se povezale na woofer? Isplativo? Da li bih uopšte dobio nešto na ovaj način, tj. da li bih osjetio poboljšanje u odnosu na "stock" satelite za koje još jednom kažem da su preslabi sa ovaj woofer?

Uskoro očekujem i normalnu zvučnu pa bi se to sve moglo fino i uklopiti :D
:wave:

OCz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.04.2009.
Poruka
948
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 750 / Megashadow (lapped) Push-Pull (Scythe GT AP-15)
Motherboard:
Gigabyte P55A-UD6
RAM:
12GB Mushkin & Exceleram
VGA & cooler:
Palit StormX GTX 1050
Display:
LG 32LK450
HDD:
Samsung 840 EVO 128GB & F3 HD153WI
Sound:
Cerwin-Vega! VE-15 / Denon PMA-1500R / AKG K702 / Shanling PH300 / Asus Xonar STX
Case:
Corsair Obsidian 650D
PSU:
Thermaltake Smart SE 530W
Optical drives:
Nemam
Internet:
Imam
OS & Browser:
Windows 8 Pro x64
Ako nadjes neke glasnije satelite, pitanje kakvog su zvuka. Najisplatljivije je da prodas ceo Z-2300 + dodas pare koje bi otisle na te druge satelite i uzmes neke mnogo bolje polovne kutije + pojacalo ako ti je potrebno.

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.203
Rezultat reagovanja
443
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Win 10 64bit
Pa recimo da bih se potrudio da nađem neke malo bolje dvo-sistemce a iz razloga glasnoća/kvalitet sam se i odlučio da ubacujem 2kom po kutiji (naravno uz neki nacrt kako bi se to najbolje implementiralo).

Što se tiče prodaje Z-2300, od toga nema ništa :D iz 2 razloga:
1. Privržen sam za njih :)
2. Bar kod nas bi mi se većina ljudi smijala kada bih za "zvučnike" i još polovne tražio i 50evra a kamoli više... Mislim da se razumijete na šta mislim :)

Tako da mi je "za početak" ostalo samo da vidim kako mogu da regulišem zamjenu trenutnih satelita. Najvažnije je što se od toga definitivno ništa neće "baciti" pa mislim da smijem malo i rizikovati :)

Trenutno još ništa neću počinjati jer sam kratak sa parama i još kraći sa vremenom - radim neki tender pa kada to završim trebalo bi da bude i para i vremena :D

OCz

PCAXE Member
Učlanjen(a)
04.04.2009.
Poruka
948
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 750 / Megashadow (lapped) Push-Pull (Scythe GT AP-15)
Motherboard:
Gigabyte P55A-UD6
RAM:
12GB Mushkin & Exceleram
VGA & cooler:
Palit StormX GTX 1050
Display:
LG 32LK450
HDD:
Samsung 840 EVO 128GB & F3 HD153WI
Sound:
Cerwin-Vega! VE-15 / Denon PMA-1500R / AKG K702 / Shanling PH300 / Asus Xonar STX
Case:
Corsair Obsidian 650D
PSU:
Thermaltake Smart SE 530W
Optical drives:
Nemam
Internet:
Imam
OS & Browser:
Windows 8 Pro x64
Pa pazi, Z-2300 mozes bez problema da prodas za 80-90E, a za cirka 150E mozes da uzmes neke kutije i pojacalo u odnosu cena 100E kutije, ~50E pojacalo. Dobio bi daleko bolji zvuk, da li bi vise treslo od Z-2300, zavisi, verovatno da ne bi, ali u svakom slucaju za razliku od Z-2300 i bilo kakvog modovanja istog dobio bi barem neki iole dobar zvuk :)

Sto se tog modovanja tice, mozes na vufer tj. pojacalo od Z-2300 da nakacis neke kutije, samo proveri na koliko je ohm to pojacalo u njima. Dobio bi sigurno boljim satelitima i nesto bolji zvuk, ali pravo da ti kazem to niko realan ne bi radio. Ne moze od babe devojka ..

P.S samo da ti obrazlozim i ovo sto sam napisao. Imao sam pre par godina Z-2300, kasnije i Z-5500. Oba sistema sam koristio za PC multimediu, kasnije sam to sve zamenio sa HiFi-em koji sam i ranije koristio ali ne preko PC-a. Probao sam reda radi JVC SP-93 kutije na Z-5500 i zaista nisam dobio nesto preterano bolji zvuk preko njihovog pojacala, dok te iste kutije sa desktop pojacalom sviraju fenomenalno. Iz bas tog razloga ti i predlazem da ukoliko zelis upgrade i bolji zvuk, prodas to i uzmes separate tj. neki HiFi. To ti je prava sledeca stepenica u zvuku.

Stavicu ti u attach-u cisto da vidis sliku kutija o kojima pricam, ove desno su u pitanju.

Prilozi

Poslednja izmena:

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.203
Rezultat reagovanja
443
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Win 10 64bit
Ma kontam ja na šta mi ukazuješ ali opet kažem da bih kod nas zaista teško mogao da dobijem dobru cijenu za Z-2300.
Definitivno ću uzeti u obzir ovo što si mi rekao i malo ću pogledati po "pijacama" (za smiješne pare se može naći robe kod ljudi koji ustvari nemaju pojma šta prodaju :) )...

Vrh