• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Lenovo S10-2

stellosh

Newcomer
Učlanjen(a)
10.02.2016.
Poruka
3
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
поздрав свима,

добио сам од брата Lenovo ideapad s10-2, па ме занимају следеће ствари.

да ли вреди уложити још око 60ак еура (уградња ссд мањег капацитета и 1гб ддр2 рама) у овај нетбук и да ли ће се то одразити на перформансе (мислим конкретно да ли ће се искористити сав потенцијал ссд-а, самим тим и да ли ће доћи до реалне повећање брзине у раду)? свестан сам да је intel atom уско грло, али ме занима да ли је могуће побољшање скромним повећањем рама и убацивањем рецимо (samsung evo 850 ssd)?

овај нетбук ми је 3 рачунар у стану и користио бих га искључиво за основне потребе (сурфовање са пар табова, документа, мејлови, видео клипови-наравно не све у исто време), али да ми са овим горе (надограђеним) спецификацијама ради сасвим пристојно. није ми проблем да додам још 60ак еура, али само ако ће то имати реални ефекат, не бих волео да бацим паре.

P. S. Надам се да сам поставио у прави одељак.

P. P. S Пратим PCAXE преко годину дана на youtube и стварно бих похвалио целу екипу, стварно пријатно освежење за јутјуб сцену и у духовитом смислу па све до поприлично озбиљно одрађених рецензија. А, сад се прикључујем комуни, стога будите љубазни и одговорите ми на питање.. :D

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.881
Rezultat reagovanja
2.424
Moja konfiguracija
Osetićeš ubrzanje, ali će Atom ostati usko grlo za sve CPU-related zahtevnije stvari. Današnji net je značajno "teži" nego nekadašnji iz perioda pojave tog netbuka. Okreni-obrni, nećeš se mnogo usrećiti sa njim.

stellosh

Newcomer
Učlanjen(a)
10.02.2016.
Poruka
3
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Хвала на одговору, занима ме који ссд да узмем, тј да ли може да искористи брзину од сваког ссд или има ограничење до које брзине јер је стара матична? свакако ћу узети ссд малог капацитета..

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.881
Rezultat reagovanja
2.424
Moja konfiguracija
Transcend SSD370S od 128GB je dobra i pristupačna opcija.
Kod SSD-a je ključno malo vreme pristupa podacima (access time), sekvencijalne brzine nisu previše bitne.

stellosh

Newcomer
Učlanjen(a)
10.02.2016.
Poruka
3
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Transcend SSD370S od 128GB je dobra i pristupačna opcija.
Kod SSD-a je ključno malo vreme pristupa podacima (access time), sekvencijalne brzine nisu previše bitne.
Која је разлика у односу на 850evo samsung? Хвала на одговору.

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.881
Rezultat reagovanja
2.424
Moja konfiguracija
Malo je sporiji i garancija je 3 godine umesto 5.

Vrh