Kejd
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 05.10.2011.
- Poruka
- 9
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5, Stock cooler
Motherboard:
Asus Maximus Ranger VII
RAM:
16GB Kingston HyperX Fury 1866
VGA & cooler:
Asus nVidia GTX 550Ti
Display:
Dell 2408WFP
HDD:
Kingston HyperX SSD 120GB, WD 400GB, WD 500GB, Hitachi 1TB
Sound:
Integrated
Case:
MS Industrial Beast
PSU:
Thermaltake Smart SE 530W
Optical drives:
TSST optical drive
Mice & keyboard:
Logitech MK 250 wireless
Internet:
Adsl 10/1
OS & Browser:
Win 10 x64 Pro
Napajanje imam 5-6 godina i radi perfektno, ali nesto se cudno desava kada pokrenem igricu Sims 3. Pri ucitavanju same igrice kompjuter pocinje da pisti i prvo sto sam posumnjao je HDD koji sam i zamenio ali situacija ostaje ista, kompjuter pisti kada pokrecem Simse. Resim ja da isteram stvar na videlo i raskantam celu masinu upalim Simse i krenem da osluskujem, kad na moje opste zaprepascenje pistanje dolazi iz napajanja. Otvorim ga, posto je davno izaslo iz garancije, malo gledam na onoj ploci sta ima sta se desava odakle dolazi zvuk ali ne mogu da ga tacno izolujem. Primetio sam jedan naduti kondenzator misleci da on pravi problem ali zamenom istog shvatio sam da nije. Interesantna stvar je da se samo na Simsima to desava i to samo u periodu ucitavanja igrice i cuvanja pozicije tj. pravljenja sejva. Rasterecenje napajanja takodje ne pomaze isti zvuk se desava. I jos jedna stvar, dok nisam zamenio kondenzator kompjuter se restartovao u sred ucutavanja igrice i to svaki put na relativno istom mestu kada je pistanje najjace.
Da li je neko imao slicna iskustva ili poznavao nekoga sa ovim problemom i kako ga je resio? Ja se bavim hardverom i softverom nesto oko 10 godina i nikada nisam naleteo na ovako nesto....
Da li je neko imao slicna iskustva ili poznavao nekoga sa ovim problemom i kako ga je resio? Ja se bavim hardverom i softverom nesto oko 10 godina i nikada nisam naleteo na ovako nesto....