• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Laboratorije Intel Labs menjaju korisničko isksutvo

PCAXE_news

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
28.07.2009.
Poruka
5.782
Rezultat reagovanja
395
Moja konfiguracija


Istraživači omogućili pogled u budućnost na godišnjem događaju iz oblasti razvoja i istraživanja

MT. VIEW, Kalifornija, 30. jun, 2010. godine - Na godišnjem medijskom događaju „Research at Intel" (Istraživanja u Intelu) koji je organizovala organizacija Intel Labs, izvršni direktor odeljenja za tehnološki razvoj, Džastin Ratner (Justin Rattner) najavio je osnivanje novog istraživačkog odeljenja pod imenom Interaction and Experience Research (IXR), koje će biti fokusirano na definisanje novih doživljaja korisnika i novih računarskih platformi. Od inovacija koje stižu iz laboratorija očekuje se da redefinišu buduće računarsko iskustvo.

Zahvaljujući Murovom zakonu i napretku u performansama koje su sada dostupne u velikom broju kompjuterskih uređaja pored tradicionalnih kompjutera, Ratner kaže da će korišćenjem senzora, omogućavanjem realnijeg doživljaja, cloud inteligencije i prirodnijeg interfejsa poput dodira, gesta i glasa, naše iskustvo u dodiru sa tehnologijom postati personalnije.

Opširnije...
 
Vrh