mihajlovich
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 13.07.2020.
- Poruka
- 184
- Rezultat reagovanja
- 104
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5-10600K 4.10GHz / Arctic Liquid Freezer II 280mm
Motherboard:
Asus Rog Strix Z590-F Gaming Wifi
RAM:
Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3200MHz CL16
Display:
Dell Alienware AW2521HF 240Hz
HDD:
Samsung 870 EVO 500GB, Kingston A2000 250GB M.2
Sound:
HyperX Cloud Alpha S Blackout Edition
Case:
Lian-Li PC-011 Dynamic Mini TG black / 6 x Arctic P12 PWM PST
PSU:
Corsair SF750 750W 80+ Platinum
Mice & keyboard:
Logitech G502 Hero / Marvo Scorpion KG901
Internet:
MTS 200/80 Mb/s
OS & Browser:
Windows 10 Pro 21H2 / Google Chrome
Other:
Xbox Series S
Ljudi doslo je vreme za kupovinu nove graficke karte s obzirom da skoro godinu dana koristim integrisanu. Inace narucio sam novo napajanje Corsair SF750 Platinum (trenutno najbolje sfx napajanje) koje bi trebalo da stigne 5 oktobra tj za desetak dana. E sada imam neku nedoumicu oko kupovine.
Gledajuci testove zapala mi je za oko RTX 3080. Medjutim gledao sam ovih dana takodje RX 6900 XT i vidim da su slicne u testovima u zavisnosti od igre do igre. E sada sto se modela tice gledao sam suprim X kada je 3080 u pitanju, dok sam za 6900 XT video kao jeftiniju varijantu Powercolor.
S obzirom da je 6900 XT jeftinija (u ovom trenutku) zanima me kakav je powercolor kao model, da li mozda gledati neki drugi? Takodje me zanima kakva je situacija sa 6900 XT kartama jer citam da imaju neke probleme sa drajverima?
Inace napomenuo bih da cu definitivno uzeti jednu od ove dve karte (za modele nisam siguran, zato i pitam)…
Inace trenutno koristim 1080p, medjutim prelazim u skorijem periodu na vecu rezoluciju. Kupujem iskljucivo novu kartu na KP inace. Ako imate neki predlog ili iskustvo sa gore pomenutim kartama, napisite.
Gledajuci testove zapala mi je za oko RTX 3080. Medjutim gledao sam ovih dana takodje RX 6900 XT i vidim da su slicne u testovima u zavisnosti od igre do igre. E sada sto se modela tice gledao sam suprim X kada je 3080 u pitanju, dok sam za 6900 XT video kao jeftiniju varijantu Powercolor.
S obzirom da je 6900 XT jeftinija (u ovom trenutku) zanima me kakav je powercolor kao model, da li mozda gledati neki drugi? Takodje me zanima kakva je situacija sa 6900 XT kartama jer citam da imaju neke probleme sa drajverima?
Inace napomenuo bih da cu definitivno uzeti jednu od ove dve karte (za modele nisam siguran, zato i pitam)…
Inace trenutno koristim 1080p, medjutim prelazim u skorijem periodu na vecu rezoluciju. Kupujem iskljucivo novu kartu na KP inace. Ako imate neki predlog ili iskustvo sa gore pomenutim kartama, napisite.