Dejan71
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 06.04.2018.
- Poruka
- 33
- Rezultat reagovanja
- 3
Moja konfiguracija
Nakon 10tak godina, menjam kućnu konfiguraciju. Novi računar će se koristi prevashodno kao kućni desktop, ali mora da bude upotrebljiv i za igrice tipa SW Battlefront, Minecraft, Need for speed i sl. (klinac 9god igra i to ograničeno, ja samo vozim trke i to vrlo retko).
Imam nekoliko pitanja.
Molim za preporuku i savet da li mi treba da menjam monitor LG monitor/TV M228WA-BZ (max rezolucija 1680*1050)?
Uzeo bih malo jaču konfiguraciju koja može da traje, bitno mi je da je proširiva u narednim godinama (recimo za grafičke karte kad/ako prođe ovo ludilo oko rudarenja). Budžet je 800 - 900€. Monitor ne ulazi u budžet, može da sačeka ako baš treba da se menja.
Moja razmišljanja su sledeća:
1. Konfiguracija oko i3 8350K/i5 8400 sa z370 pločom, možda neka slabija grafička u startu
2. Konfiguracija oko i5 7400 sa z270 pločom, malo jačom grafičkom, ili
3. Konfiguracija koja je slična sa AMD Ryzen procesorima
Za SSD se dvoumim da li da uzmem tip m.2 za ploču gde je to moguće ili SATA3, molim za preporuku iz vašeg iskustva.
Mislim da je za sada dovoljno 8gb RAMa. Imam par HDD iz starog kompa i njih bi samo prebacio.
Ne interesuje me OC, ali razmišljam da nije loše imati takvu mogućnost otvorenu. Ili grešim?
Ako imate još neki savet, uvek je dobrodošao. Unapred hvala!!!
Imam nekoliko pitanja.
Molim za preporuku i savet da li mi treba da menjam monitor LG monitor/TV M228WA-BZ (max rezolucija 1680*1050)?
Uzeo bih malo jaču konfiguraciju koja može da traje, bitno mi je da je proširiva u narednim godinama (recimo za grafičke karte kad/ako prođe ovo ludilo oko rudarenja). Budžet je 800 - 900€. Monitor ne ulazi u budžet, može da sačeka ako baš treba da se menja.
Moja razmišljanja su sledeća:
1. Konfiguracija oko i3 8350K/i5 8400 sa z370 pločom, možda neka slabija grafička u startu
2. Konfiguracija oko i5 7400 sa z270 pločom, malo jačom grafičkom, ili
3. Konfiguracija koja je slična sa AMD Ryzen procesorima
Za SSD se dvoumim da li da uzmem tip m.2 za ploču gde je to moguće ili SATA3, molim za preporuku iz vašeg iskustva.
Mislim da je za sada dovoljno 8gb RAMa. Imam par HDD iz starog kompa i njih bi samo prebacio.
Ne interesuje me OC, ali razmišljam da nije loše imati takvu mogućnost otvorenu. Ili grešim?
Ako imate još neki savet, uvek je dobrodošao. Unapred hvala!!!