• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Komodo-Edit-6 (free text editor)

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
За оне који не знају, ово је одлична, потпуно бесплатна и crossplatform апликација(ради и на OSX & Win), коју можете користити за php,mysql,javascript, ajax, C, C++, perl... итд

Ја га користим већ неко време, на линукс платформи и одушевљен сам истим, поготово најновијом верзијом. Moжете да преузмете одавде.

Ја ћу Вам сада написати кратко упутство за инсталацију на било којој линукс платформи(.deb, .rpm - небитно), за Win и Mac је инсталација поприлично нормална, самим тим, верујем да ћете се већ снаћи. ;)

Након што сте преузели апликацију, претпостављам да се налази у Downloads, отпакујте архиву, уђите у фолдер и двоклик на install.sh, треба да Вам искочи нови прозор где ћете имати понуђене 4 опције, одаберите Run опцију и сачекајте да се отвори Терминал.

Сада ће Вам инсталација тражите да специфицирате путању, тј, фолдер, где желите да се инсталира сама апликација, ја сам ставио следеће:
~/Applications/Komodo-Edit-6 (~/ значи /home/username/ )

Након што се завршила инсталација, појавиће Вам се иконица до апликације на десктопу, двоклик на исту и то је то...

Срећно кодирање. ;)

Vrh