Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
U kom cenovnom rangu? Koje modele i po kojim cenama imaš u ponudi? Koje napajanje poseduješ?
Sa tvojim procesorom RX470 neće pružiti ono što može. Ali ako je nekim čudom imaš po normalnoj ceni u normalnom stanju i garancijom onda je ima smisla kupiti jer ćeš vremenom promeniti osnovu pa će i prednost te karte doći do izražaja.
GTX1050 Ti je 200-220 evra nova a RX470 kad bi uspeo da nadjes to bi bilo polovno oko 500 evra. I te dve kartice uopste nisu konkurencija jedna drugoj.
Ne postoje kartice u cenovnom rangu 250-400 evra
Postoje GTX1050 Ti 220 evra
Pa onda GTX 1060 3GB 400 evra / 6GB 550+ evra
Pa šta sa tim? Očigledno nisi upoznat sa trenutnom situacijom, karte se kupuju kao lude za rudarenje (mining) i to što je na nekom sajtu stavljena preporučena AMD cena od pre još malo pa 2 godine nema nikakve veze sa današnjom realnošću.
Ostaje ti 1050 Ti, biće ti sasvim OK uz taj procesor, a verovatno ti je i napajanje pogodnije za nju. Ali je i ona trenutno precenjena.
Bilo nekada, sada su stvari potpuno drugačije i nema naznaka da će se cene unormaliti u skorije vreme. Tako je kako je, kupuje samo onaj ko mora. Poskupele su i obična 1050 i RX560.
Ako gledaš nove samo običnu 1050 sa 2GB koja je nešto jeftinija.
Od polovnih sa garancijom GTX 960, ali samo pod uslovom da je jeftinija od 1050.
Može i nova AMD RX560 ali treba voditi računa da se ne dobije ona malo slabija, osakaćena verzija.
Najjača je 1050Ti, ali i najskuplja, uz to dobijaš i punu garanciju za razliku od polovnih koje ili nemaju ili imaju manju. Pa ti vidi šta ti više odgovara.
Koje napajanje imaš i koju grafu trenutno poseduješ?
Da, onaj ko je tada kupio RX470 za 200+ sada može da je proda za 500.
Što uopšte ne znači da bi i ti za 2 godine mogao da prodaš tvoju 1050Ti za iste pare, ako si tako nešto već isplanirao.
Ne,nisam.Za napajanje ne znam moram da proverim a sto se tice graficke amd radeon r7 250 1gb
mn je keva kupila komp za 45k. dinara da li ga je preskupo platila znaci ima
amd athlon x4 840
8 gb ram ja msm da je kingston nisam siguran
1 tb
i ova graficka amd radeon r7 250 1gb
I jos jedno pitanje ta cena graficke npr rx470 odjednom poskupi ili postepeno,i to se moze bilo koja graficka da poskupi.
Onda je da kažem OK, razumljivo. Možda je mogla malo bolja grafa da se uzme, ali nema veze.
A napajanje je onda kinez ... U suštini tebi bi u ovoj situaciji sasvim odgovarala nvidia GT1030, značajno je jača i ima 2GB što bi ti omogućilo osetno komfornije igranje, a nije skupa, oko 9k je.
Cene grafičkih nisu baš odjednom, preko noći toliko povećane, ali jesu u prilično kratkom periodu. Ne može svaka grafa da poskupi toliko, samo one koje su dobre za rudarenje koje sam pomenuo. Šira tema ...
Da a kolko bi mi trebalo para za to napajanje jer ja nebi naprimer sad da kupim neku graficku i da mogu s njom 1 godinu i da moram opet da menjam jer planiram ako zamenim graficku da posle procesor
Procesor ne možeš da zameniš za neki bitno bolji pa ti se ne isplati da razmišljaš u tom smeru. Kad ti postane preslab jedino vredi zamena cele platforme.
Najjeftinije iole pristojno napajanje je LC600H-12 koje je oko 4000 din. Ali bi GT1030 mogla da radi na tom starom.