gx-x
Display Guru
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 7.962
- Rezultat reagovanja
- 2.571
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
3x8GB 3200 CL16 DC FLEX
VGA & cooler:
XFX 6700 XT 12GB SPEEDSTER SWFT 309
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
500/50 SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
...a da nije furmark.
Undervoltovanjem sam dosao do saznanja da ni furmark uz pokrenut jos neki program uz njega ne pronalazi nestabilnosti jer sam stigao do cak 0,850mV uz "potpuno stabilnu i hladnu kartu" na preko sat vremena (vratio se kuci, sve radi). U nekom momentu odlucim da igram Metro Exodus i pokrenem benchamark i spuco se za sekundu. Stabilnost sam postigao tek kad sam napon vratio na 1.35mV.
Sad me nervira da drzim ~20gb igru da testiram GPU s'vremana na vreme pa me interesuje jel neko od vas otkrio neku manju igru ili aplikaciju koja ce da smrzne GPU.
Ono sto sam probao i radi stabilno osim Metro Exodus benchmarka:
heaven benchamrk
volley benchamark
furmark (sve verzije)
kombinacija furmarka i jos nekog od ovih gore dva zajedno
Superposition
Futiremark 3D mark
Sve ovo je bilo stabilno sa 0,850mV na GPU core, a nista na Metro benchamrku.
Probao sam i "Heavy Load" al ono...to je najmanji load od svega ako cemo iskreno...
Vrteo sam i Crysis benchmarks ali to oskudno radi na danasnjem sistemu koji imam. Neke nisam ni uspeo da pokrenem.
OCCT takodje ne nalazi greske cak ni kad neki od Uniengine testova radi oskudno. :/
Undervoltovanjem sam dosao do saznanja da ni furmark uz pokrenut jos neki program uz njega ne pronalazi nestabilnosti jer sam stigao do cak 0,850mV uz "potpuno stabilnu i hladnu kartu" na preko sat vremena (vratio se kuci, sve radi). U nekom momentu odlucim da igram Metro Exodus i pokrenem benchamark i spuco se za sekundu. Stabilnost sam postigao tek kad sam napon vratio na 1.35mV.
Sad me nervira da drzim ~20gb igru da testiram GPU s'vremana na vreme pa me interesuje jel neko od vas otkrio neku manju igru ili aplikaciju koja ce da smrzne GPU.
Ono sto sam probao i radi stabilno osim Metro Exodus benchmarka:
heaven benchamrk
volley benchamark
furmark (sve verzije)
kombinacija furmarka i jos nekog od ovih gore dva zajedno
Superposition
Futiremark 3D mark
Sve ovo je bilo stabilno sa 0,850mV na GPU core, a nista na Metro benchamrku.
Probao sam i "Heavy Load" al ono...to je najmanji load od svega ako cemo iskreno...
Vrteo sam i Crysis benchmarks ali to oskudno radi na danasnjem sistemu koji imam. Neke nisam ni uspeo da pokrenem.
OCCT takodje ne nalazi greske cak ni kad neki od Uniengine testova radi oskudno. :/