• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Ko laze SBB ili HAPPY TV,i sta dalje?da nije smesno bilo bi zalosno :D

PERUN

PCAXE Member
Učlanjen(a)
23.08.2011.
Poruka
105
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Primetio sam jednu zanimljivu stvar(a kako da ne primetim kad se desava u mojoj kuci :D).Naime sbb kablovski operater u periodu od 21.50h-22.50h prekida sa emitovanjem OBN kanala(period u kome traje neka turska serija).Naime tu seriju gledaju moja tetka i baba s kojima zivim u istoj kuci,sta sad biva tetka zove sbb da vidi sta je to,oni kazu da im je happy tv zabranio da emituju doticnu seriju(kamo srece kad bi ih sve ukinuli :D),jer je nju otkupio happy tv i pocinje sa emitovanjem od decembra meseca,tetka besna zove happy tv da vidi kako oni mogu da zabrane emitovanje serije.Happy tv odbacuje odgovornost i kaze da je krivac sbb da oni nemaju veze sa time.Najverovatnije je to istina buduci da ikom i telekom iptv ne prekidaju OBN kanal u gore pomenutom periodu,e sad je pitanje prosto sta prosecan korisnik(u ovom slucaju moja tetka i baba)mogu da urade po ovom pitanju blokade kanala u odredjenom vremenskom intervalu postoji li neko kome se ova bahatost sbb moze prijaviti(i ako mrzim turske serije,mislim da korisnici imaju pravo da gledaju sve kanale non stop bez ikakvih prekida,jer kakva mi je to onda kablovska???)?

a c a

PCAXE Member
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
770
Rezultat reagovanja
24
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Propus@Deneb
Motherboard:
Foxconn
RAM:
Hyper X
VGA & cooler:
AMD
Display:
Samsung
HDD:
WD5000AAKX i WD20EZRZ
Sound:
int.
Case:
690IIa
PSU:
Seasonic
Optical drives:
Pioneer&Liteon
Mice & keyboard:
Chicony&Logitech
Internet:
SBB D3
OS & Browser:
7Ux64/XPSP3
Ima takvih primera koliko hoces. Ja sam recimo pitao kako su mogli u Beogradu da ukinu novosadski kanal TV Most, odgovor je bio neki smuseni, tipa nema dovoljno zainteresovanih za taj kanal?! Bice pre da je nekome u Beogradu smetalo sto u politickim emisijama gostuju opozicioni ljudi.
Onda HRT je prekidan kada je Fox prenosio F1.
Vecina nas nema alternativu po pitanju kablovskih operatera pa se miri sa onim sto im se nudi, a ne bi trebalo.

Ivanissimo

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
18.03.2010.
Poruka
6
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ja zato i ne placam nista, smaraci hostaplerski ccc

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Ko je nezavistan od SBB ili IKOM neta, moze da placa kablovsku sa celim spratom a da samo jedan komsija prijavi. :D

Cas posla napravis skretnice i razvuces kablice, ceo sprat za cca 520 dinara :d

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.829
Rezultat reagovanja
2.341
Moja konfiguracija
I svi imaju super sliku.:D

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Zavisi gde kupis kablove i skretnice :d

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pa, ovo prekidanje programa je redovna pojava - kad neka TV stanica kupi pravo emitovanja, onda se strani kanali gase (sport je uobičajen primer, a znam da je gašen i HRT kada je išla neka serija, za koju je pravo emitovanja u Srbiji imao B92).

Mene takođe nervira i to što gase strane kanale kad su dani žalosti u Srbiji i/ili Beogradu...

FantomX

GPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.849
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
iMac 24"
Other:
¿ʞɔnɟ əɥʇ ʇɐɥʍ
Ja TV i ne gledam, trenutno sluzi kao zvucnik...

miha

Moderator
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.290
Rezultat reagovanja
16
Moja konfiguracija
Mice & keyboard:
cm quickfire tk (brown mx) | cm novatouch tkl & logitech mx performance
OS & Browser:
Debian
^ nabavi jos jedan... za stereo!!! :troll:

to je po meni izivljavanje... jos ce da ugase satelite u to vreme...

rAMA

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
412
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 2500k + Hyper 212 Plus
Motherboard:
Asus P8P67
RAM:
2x4GB 1600MHz Exceleram Rippler
VGA & cooler:
GTX770 MSI GAMING 2GB
Display:
Samsung P2770H + LG LF2510 32"
HDD:
SSD SATA3 128GB Samsung 830 Series + WD6400AAKS + + 1.5TB Samsung EcoGreen F2
Sound:
Sound Blaster Z; Altec Lansing 5100; Sennheiser HD 205
Case:
Fractal Design Define XL Titanium Grey
PSU:
Enermax Pro82+ 625W
Mice & keyboard:
Razer DeathAdder
Internet:
Telekom ADSL 6Mbit
OS & Browser:
Windows 8.1
Other:
PS3
e sad je pitanje prosto sta prosecan korisnik(u ovom slucaju moja tetka i baba)mogu da urade po ovom pitanju blokade kanala u odredjenom vremenskom intervalu postoji li neko kome se ova bahatost sbb moze prijaviti(i ako mrzim turske serije,mislim da korisnici imaju pravo da gledaju sve kanale non stop bez ikakvih prekida,jer kakva mi je to onda kablovska???)?
Ne možete ništa. Čak šta više kablovski operateri bi po zakonu morali blokirati (zatamniti) sav program za koje TV stanice nisu obezbedile pravo emitovanja na našoj teritoriji. Mada se kod nas tome još uvek gleda kroz prste, pa se zatamni tek kad se neko drugi ko ima obezbeđena prava na našoj teritoriji pobuni i ukaže na to.

A OBN/HRT i ostale TV stanice iz regiona sigurno nisu plaćali pravi emitovanja serija/filmova za teritoriji Srbije.

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Mogli bi malo da smanje cenu te kablovske, umesto što je stalno povećavaju.

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.829
Rezultat reagovanja
2.341
Moja konfiguracija
Mogli bi, ali u nekom SF filmu.;)

Vrh