Ne moze bas na full hd 75 herca ako imas 60, retki su slucajevi bez skipovanja frejma, ali mozes pokusati u nvidia control panel ako imas nvidia gpu ili u amd software-u, stavi prvo 65,70,75 dokle ide, kada nece smanjuj za jedan, zatim kada dodjes do brojke koja funkcionise, upotrebi ovo TestUFO: Frameskipping da proveris da li imas preskakanje frejmova, ako imas smanjuj dok ne bude preskakanja frejmova.Procitao sam preko interneta da se monitor moze overklokovati na 75hz, kako?
Ako radi bez gubljenja frejmova, isto je kao "fabricki", s tim sto fabricki 75Hz ekrani obicno podrzavaju i Freesync (varijabilno osvezavanje), dok bi u ovom slucaju imao samo fiksnih 75HzOno sto me zanima jeste ako se klokuje na 70 ili 75 i bez skipovanja, dali je to isto kao fabricko ili nije?
Ne bi trebalo da pravi razliku, s tim sto kada promenis karticu, moras ponovo podesiti custom rezoluciju sa 75Hz osvezavanjem...I, promenicu 570 sa 3060, dali je bolje da sacekam da stavim 3060, ili to nema uticaja?
Jel ti imas FreeSync monitor? Deluje da nemas, sobzirom da je na 60Hz. Ako nemas FS monitor - tvoje pitanje iznad nema smisla. Ljudi ti odgovaraju na pitanje kako da overklokujes obican monitor sa 60Hz na vise Hz.Uf, sad neznam jeli bolje 60hz sa ili 75 bez freesynca, za gaming competitive tipa overwatch, cod i slicno?
Ja se oko ovoga apsolutno slazem. PUBG kad igram namerno sam stavio 2560x1440 ali 80% resolution scale i antialiasing na ultra da bih izvukao stabilnih 144 fps-a. Slika je malo losija od naitvne QHD jedva primetno ali dobijam 30-ak fps-a vise. Ali to nije tema. Poenta jeste da se razlika izmedju 60 i 75 vidi na istreniranom oku ali opet sto kaze gx subjektivna stvar, kao sto sam i ja rekao da neko ne vidi ni razliku izmedju 144Hz i 60Hz.Bitan je da je fps stabilan
Meni je BF1 MP ponekad bolje radio kad sam imao 60Hz monitor, a fps mi bio 55-60, graficka RX 470.
Sad imam 144Hz monitor, bolju graficku GTX 1070 i fps mi varira 70-90, a ponekad padne i na 60.
Naravno 1440P vs 1080P.