Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
Hoću da prikačim 22" Asus wide monitor na MSI laptop (Win7, ATi HD2400), ali tako da na tom dodatnom monitoru bude prikazana njegova glavna razolucija (1680x1050; inače, laptop je 1280x800).
Spojio sam VGA kablom, ali je rezolucija na monitoru ista kao na laptopu (slika zato deluje malo mutno - realno, za gledanje filmova nije strašno, ali je vidljivo kod GUIja i texta).
Jel imas tamo u Display properties nesto kao "2nd display", tako nekako (ne secam se bas, davno sam povezivao drugarov lap na moj monitor).
Tu bi trebalo da imas opciju za vecu rezu.
Posto imas ati kartu moras da imas second display tab i da podesis rezoluciju drugu kao sto Misko reche.Mutno je jer neteras lcs u native rezolucijiMora da mozes da promenis rezoluciju,ta opcija ima na svim grafickim kartama i uzgred update-uj drajver za graficku
Apdejtovao drajver, ali ne primećujem poboljšanje Rezoluciju sam namestio na 1680, ali mislim da monitor ipak i dalje prikazuje 1280. Ali, pošto mi ovo treba samo da ponekad gledam film tako, onda nije problem (ionako su mi filmovi obično Xvid ili oni 300MB mkv - tj. max. 720p).
Verovatno nisi odradio Auto Adjust koji je obavezan kada se monitor povezuje preko VGA kabla. Nadji tu opciju u meniju monitora ili na tasterima sa prednje strane, najcesce se tako zove, ili samo "Auto", klikni i posle par sekundi bi trebalo da dobijes dobru sliku ukoliko ti je reza stvarno 1680.
Auto adjust sluzi za automatsko optimalno prilagodjavanje monitora signalu koji dobija iz graficke. Kod DVI povezivanja toga nema (niti ima potrebe).