• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Just Cause 2

electro sun

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
14.04.2010.
Poruka
10
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija


Moderne PC konfiguracije već duže vreme po performansama višestruko šiju pola decenije stare konzole "nove"generacije, ali ta rezerva sirove snage ostaje mahom ignorisana od strane timova koji razvijaju multiplatformske naslove.Just Cause 2 zato predstavlja prilično retku zver, igru koja se gotovo neograničeno kvalitetno skalira u skladu sa performansama mašine na kojoj je pokrenuta. Na multijezgarnom mastodontu koji je juče izašao ispod prese ovaj impresivni akcioni sandbox izgleda kao nešto što je došlo iz druge polovine 21. veka, ostavljajući Xbox 360 verziju u rangu naslova iz ranog mezozolka.
Analizirajući Just Cause 2 nećete doći ni do kakvih zaključaka ako ne počnete, nastavite i ne završite sa tehničkim aspektima i dometima igre. Ova tehnički daleko najsavršenija igra na PC-u može da se pohvali virtuelnim okruženjem koje nema ni približnog takmaca u bilo kom konkurentskom naslovu otvorene forme. Ostrvska država Palau predstavlja najuverljiviji, najlepši, najkomopetniji i sadržajno najrazovrsniji virtuelni teren ikada i gde. Mesto gde uz malo mašte možete zaista otići na odmor, okruženje koje snažno motiviše na istraživanje i višesatno usmeravanje nosa na sve četiri strane sveta. Štrapac na motoru uz obalu, let iznad planina u helikopteru, offroad potucanje u dzipu ili puko trčanje preko plaža, livada, proplanaka, gradova i sela... Budite sigurni u to da se prvog dana eksploatacije Just Cause 2 nećete nabiti ničim do turizmom: obim okruženja i puka veličina teritorije zaista podrazumevaju ozbiljnu vremensku investiciju koja zahteva ovakav nasumični bekpeking, igra svakako pomera granice lepog i mogućeg na PC-u i konzolama, a jedini ima razloga za ozbiljnu nervozu je Dzon Karmak: famozni, screensho-spektakularni Rage sada ima razloga za jednu drugu emociju. Recimo, strah.
Cena za vizuelni spendor, začudo, i nije toliko drastična, posebno ne u poredjenju sa hardverskim haračem koji je Crysis onomad zahtevao za igrivi framerate. Dvojezgarni procesor, malo više RAM-a od proseka i poštena, DirectX 10 kompatibilna grafička kartica nije setap koji zahteva da prodate bubreg ili kožu sa debelog mesa. Kao što smo napomenuli u prošlom broju, igra neće raditi na Windows XP već isključivo na Visti ili sedmici, ali i taj segment cene nekako ima smisla u kontekstu tehničkog čuda koji čini segment 3D enginea igre zadužen sa iscrtavanje i teksturiranje terena.
Dakle, imamo pozornicu dostojnu koncerna "Guns 'N' Rosesa"a šta je sa muzičarima, odnosno koncertom, odnosno idejom, izvodjenjem i mehanikom igre? Sa sadržinske strane, igra funkcioniše kao svaki drugi akcioni sandbox: glavne i opcione misije u nelinearnom okruženju, čije kompletiranje dovodi do produbljivanja i ultimativnog konca linearne priče. Na ovom polju nema preteranih iznenadjenja, pogotovo za igrače koji su imali prilike da odigraju prethodni nastavak. Junak dvojke, kao i keca, jeste Riko Rodrigez, operativac američke "agencije" i specijalista za violetno rušenje režima nekompatibilnih sa smernicama zacrtanim u ovalnoj kancelariji. Ostrvska državam Palau, u kojoj je pučen vlast preuzeo diktatorčić, sledeća je na redu za Riko tretman, koji podrazumeva uništavanje imovine i lica na skali koja vibrira izmedju prirodne katastrofe i genocida. Pored vojnika, vozila i borbene tehnike, gotovo svaki drugi, ljudskom rukom kreirani objekatu u igri je legitimni cilj: benziske pumpe, naftovod, skladišta goriva, pa čak i vazdušne turbine za proizvodnju struje generišu "haos" kada eksplodiraju/padnu/puknu na delove. Haos vam otključava obavezne i opcione misije, kao i oružje i vozila koja kupujete i nadogradjujete na crnoj berzi.
Okvirna ideja ciljno usmerenog nasilja sa pseudopolitičkim poznakom, dakle, nije nešto što zaslužuje više od pasusa na razglednici za Palaua, ali metod za njeno postizanje zaslužuje više od dizanja obrve. Akciona mehanika igre, koja za razliku od većine sličnih igara kretanju pridaje značaj jednak pucanju, ubijanju i demoliranju, jeste "ergonomsko" dostignuće koje stoji rame uz rame sa tehničkim dometina igre. Riko Rodrigez je opremljen MDK portabl padobranom i Bionic Commando kukom na kablu: uz pomoć ova dva rekvizita momak je u stanju da radi stvari koje su nezamislive čak i nadnaravnom Alexu Marceru iz Prototypea. Kačenje o vozila u pokretu, gradjevine, drveće, tornjeve i ivicu provalije... Svaki put kada se nadjete u vazduhu, pritiskom na space otvarate padobran i padate/jezdite do dodira sa tlom. Kuku možete lansirati na protivnika koji vas poliva vatrom sa visine, na helikopter, kamion ili avion (koje potom možete oteti prebijanjem pilota/vozača); jedan kraj kuke možete zakačiti, say, za protivnika drugi za branik vozila, pa nesrećnika vozati po prašini kao kartarološkog varalicu na Divljem zapadu. Mogućnosti za sulude stunove u igri su neiscrpne bacite pogled na YouTube i stotine klipova u kojima se igrači nadmeću ko je veći Bata Kameni.
Just Cause 2 je bezobrazno zabavna, grafički apsolutno impresivna igra, bez realnih mana osim glupe (glupo adekvatne) priče i pomalo iritirajućeg, zatupastog i jednodimenzionalnog protagoniste. Da je Rigko "Ganci" Rodrigez osmišljen i realizovan kao ličnost kalibra Nika Belića, skala sa ocenom bi snažno djipala vrlo blizu magičnog broja 99.

 

Lazy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
20.06.2009.
Poruka
1.029
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
N/A
CPU & cooler:
Intel i7 4790K Devil's Canyon, True Black, Sharkoon Silent Eagle 4700MHz Delidded
Motherboard:
Asus Maximus VII Ranger
RAM:
Kingston HyperX Savage 2400 MHz 4x4GB
VGA & cooler:
MSI R9 390 Gaming 8G
Display:
LG 34UM67-P Freesync enabled
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB, WD 640GB AAKS
Sound:
Focusrite Scarlett 2i2, Behringer Truth B2031A, Rode NT1A
Case:
Cooler Master HAF 922
PSU:
Seasonic 1250W modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Genius GX Gila, CM Storm Trigger cherry black
Internet:
Optical 100/100 Over AirFiber
OS & Browser:
Windows 7 Ultimate 64-bit SP1, Android Marshmallow, Opera and Chrome for Android
Other:
Google Nexus 5X, Bösendorfer 170, Korg X5D [MIDI] CME UF-50 [MIDI]
hmmm. Probao sam ovaj game, i igra je stvarno lepo nasminkana. Ali nekako me gameplay nije toliko odusevio. Sve u svemu lepo izdanje, vredno paznje...
 

electro sun

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
14.04.2010.
Poruka
10
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Prvi deo bio je solidan, ali ovaj je the way out of the control.
 

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 4440 @ 3.10GHz
Motherboard:
ASUSTeK COMPUTER INC. Z97-K
RAM:
16,0GB Kingston Crveni txn Proka
VGA & cooler:
1023MB NVIDIA GeForce GTX 750
Display:
Neka 24orka, ocekuje se 32
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Igra je zarazna,ali su kontrole u toku voznje katastrofa... Na stranu sto je nerealna do maximuma,al ipak za ubijanje vremena je i vise nego solidna...Sve u svemu moze da se igra i da se dobro zabavi ali Max Payne i dalje je No1
 

misticx

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
953
Rezultat reagovanja
20
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook 12" 2017
CPU & cooler:
AMD TR2 2920X @4.3GHz @ EK-FB ASUS X399 Monoblock & 2 x EK-CoolStream SE 360 @ Corsair LL120 RGB
Motherboard:
ASUS X399 ROG ZENITH EXTREME
RAM:
32GB DDR4 CORSAIR VENGEANCE RGB PRO 3000MHz
VGA & cooler:
ASUS GTX 1080TI STRIX GAMING @ EK-FC1080 GTX Ti Strix RGB
Display:
27" ASUS VG278Q 144Hz + 27" ACER V276HL + 27" LG 4K UK650-W
HDD:
Samsung 950PRO 512GB M.2 NVMe + 2x Samsung 860 EVO 1TB + 2x Samsung 850 EVO 250GB & QNAP 12TB
Sound:
Logitech Z-5500 Digital & Razer Mano' War 7.1 Wireless
Case:
Phantex Evolv X
PSU:
EVGA SuperNOVA 850 G2 850W
Optical drives:
none
Mice & keyboard:
Razer Lancehead TE @ Razer Gigantus & Corsair Vengence K90
Internet:
SBB 100/10Mb
OS & Browser:
Windows 10 x64 Pro
Igra kao igra jeste zarazna,ali gradovi su ocajno odradjeni kao sa igrica iz 1995,misije su uzasno glupe i to su stvari koje kvare igru.
 

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.547
Rezultat reagovanja
2.184
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Intel® UHD Graphics 630
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
"Budite sigurni u to da se prvog dana eksploatacije Just Cause 2 nećete nabiti ničim do turizmom: obim okruženja i puka veličina teritorije zaista podrazumevaju ozbiljnu vremensku investiciju"

ja sam odigrao onu prvu misiju, pa zatim onu drugu gde se rves sa kamerom i kukom da se penjes po zgradi, pa se zatim rves sa igrom da provalis gde oni zele da ti zapravo ides i sta uopste treba da radis (posto ne pise, nakon sto ti riba kaze tacno sta treba da radis, a ti si recimo cackao nos ili pricao na fonu, ne mozes procitati to nigde. Nakon spasavanja tog nekog cikice, krenuli smo po njegov automobil gde sam kuku trebao prikaciti na traktor i za njegov auto, naravno imas pola sekunde pre nego sto drugi kraj kuke nestane pa sve moras ponovo, a rvanje sa kamerom je nezaboravno iskustvo. Kad sam nekako vec nahvatao (posle 30tak puta) taj okret "od traktora do kola" onda kuka nije htela da se zakaci na traktor vec mi je trebalo jos malo (jos jedno 30 puta) da bi prevazisao taj bag ili sta li je vec.
Onda je krenuo veoma interesantan deo igre, gde sam ja na vrhu kola i resetaju me iz svih pravaca dok ja pokusavam da hvatam zaklon. Najsvetliji momenti toga su kad moj lik umesto da se zakloni na levu stranu auta provali da ja zelim da on skoci sa auta, sto uopste nije moja zelja. Nakon par restart checkpoint, daleko sam dogurao sa tom jurnjavom i napokon ostao bez municije. Bilo mi je jako mrsko ponovo "igrati" tih 10-15 minuta najgore nocne more od kontrola koje sam ikada iskusio, a i bojao sam se sta dolazi nakon ovoga.
Sve u svemu, ja pojma nemam o cemu ovi pricaju u tom opisu (post broj 1), a grafika je nista posebno, GTA4 bolje izgleda. Voice acting je OCAJAN, a kuku uopste ne kapiram. Prvo sto mi je bilo logicno sa njom je da kad pogodim neprijatelja i kuka se uvlaci ka meni - neprijatelj ostane na kuki. Medjutim, neprijatelj poleti na gore (?!?!?!) i to je to?!
AI je retardiran skroz, bar ovo malo sto sam se mucio da igram. Samo stoje tu gde su bez obzira sta ja radim.
Na zalost, od tog "letovanja" nisam nista video. Ja sam mislio da je JC2 sandbox igra, a ono ispalo da je mission based. :/ Naravno, uninstall. Verovatno igra ima svoju publiku, kao npr i Sims sto ima svoju publiku, medjutim, meni je Soldier of fortune 2 (koji je ocaj zivi) bolji od ovoga, tj duze sam ga igrao pre uninstall-a :D
 

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
divim se kolichini nerava meni je pao uninstall za tipa sat vremena...
 

Wolf 87

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
19.09.2009.
Poruka
60
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E6300 OC 3.8Ghz & Cooler Master geminii S
Motherboard:
Asus maximus formula II
RAM:
2x2Gb Ocz Blade 1066Mhz LV
VGA & cooler:
Gigabyte GTX 260 896mb
Display:
Benq G2220 HDA
HDD:
Samsung F3 1TB
Sound:
SupremeFX X-Fi
Case:
Codegen briza 6099 black
PSU:
Chieftec CFT-600-14cs
Optical drives:
HP 1070 lightscribe
Internet:
Kablovski
OS & Browser:
Windows 7 ultimate
Mene je smorio sam pocetak,uvodne tri misije su potpuno iste i prilicno dosadne.Onda je burazer nesto cackao i ja ostao bez save-a.Bio mi je smor da ponovo pocinjem ispocetka i pao je uninstal.
 
Vrh