• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Jos jedna tema o automobilima-Englezi

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 4440 @ 3.10GHz
Motherboard:
ASUSTeK COMPUTER INC. Z97-K
RAM:
16,0GB Kingston Crveni txn Proka
VGA & cooler:
1023MB NVIDIA GeForce GTX 750
Display:
Neka 24orka, ocekuje se 32
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Evo posto polako pretvaramo sekiru u auto sajt :P rekoh da otvorim jednu temu cisto me zanima da cujem misljenja... Englezi,odnosno desnjaci :d, da li ste ih vozili, da li bi ste ih vozili, itd itd ... Naime ovo me zanima jer dosta se prica o istim, i na nasim ulicama ima sve vise i vise istih,a moram biti iskren i ja se nesto opako razmisljam da mi sledeci auto bude desnjak zbog velike razlike u ceni.

Pa da vidim sta ostale kolege forumasi misle o istim

SuperStarr

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
1.342
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD DA-C2 @ 3,66Ghz (1.4V) under Alpenföhn Broken
Motherboard:
DFI LANParty JR 790GX-M2RS @ 1,8Ghz
RAM:
4x 2Gb "Crne Dragane" @ 866Mhz CL5 1.95V
VGA & cooler:
PCS 6770 1Gb feat. Scythe Musashi + PAPST 12cm @ 5V
Display:
ASUS VW222U
HDD:
1x Maxtor, 3x WD, 1x Hitachi
Sound:
SB0460 feat. Creative Fatal1ty Gaming Headset
Case:
kinez čisto da zašrafim ploču da se ne krivi...
PSU:
ZM850-HP
Optical drives:
LiteOn always & forever :P
Mice & keyboard:
GA GM-M6800 & Microsoft Multimedia 1.0A
Internet:
Telekom ADSL 1Mbps
OS & Browser:
xDark W7 x64 SP1 /// Google Chrome
Other:
2x Doggy Dog ?
Pa ako ne taksiraš što da ne... :D

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
da li ste ih vozili, da li bi ste ih vozili
Ne; Ne. :)

Kao što već rekoh negde, ne razumem kako je uopšte dozvoljena registracija "dešnjaka" kod nas? E, sad... kupovina takvog automobila i prebacivanje u "normalu", pa onda registracija - to je ok, verovatno.

miha

Moderator
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.290
Rezultat reagovanja
16
Moja konfiguracija
Mice & keyboard:
cm quickfire tk (brown mx) | cm novatouch tkl & logitech mx performance
OS & Browser:
Debian
Pa ako ne taksiraš što da ne... :D
eh q q, sreca pa ih nema... :|

Po meni je prilicno nebezbedno voziti takav auto. Ne kazem da je tesko ili tako nesto, ali u svakom slucaju sve ovde je prilagodjeno za volan na levoj strani...

Iskreno uopste mi nije jasno kako je moguce da takvo vozilo moze da se registruje kod nas (dok englezi koji podju kroz evropu lepe selotejpe na farove)

Mislim da sam nacuo negde da ce biti zabranjeno uskoro...

Mada... ovde je sve naopako.. al da ne idemo na tu stranu (nelegalno je vozati CG, te ovo te ono pa puf evo registrujte - a vi sto ste postovali zakon ste magarci... tako ce verovatno i ovo)

R_U_S

Banned
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
117
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Athlon64 X2 3800+@3GHz-Cooler Master Hyper 212 , Aerogate 1-----Turion64 1.6GHz
Motherboard:
Biostar A78XA-A2T-AMD-Ati RD770-----Acer Aspire 9300
RAM:
2x1Gb Kingston VR@1GHz-5-4-4-12 -----2xGB DDR2 SODIMM
VGA & cooler:
Asus TOP EAH 3870 512Mb, Apache Voodoo2 12Mb, Matrox MGA200-----GeForce 7300go
Display:
Asus TOP EAH 3870 512Mb, Apache Voodoo2 12Mb, Matrox MGA200-----GeForce 7300go
HDD:
2xWD 640Gb RAID 0-----2.5" Hitachi 120Gb
Sound:
Creative Audigy 2, Altec Lansing 5100 Realtek ALC 883
Case:
Chieftec Dragon DX-01WD
PSU:
LC Power 550Wt
Optical drives:
HP DVD630i, LiteOf DVD-----TSST Corp DVD-RW
Mice & keyboard:
Logitech: RX1500, RX250, ...
Internet:
ADSL
OS & Browser:
WinXP professional
Nikada, ali nikada! Prvo opasno je, a kao drugo, postoji opasnost da ih zabrane, pa da ga više nikada ne isteraš na ulicu. U Rusiji se vodi kampanja da ih zabrane (ako već nisu), i vode se velike polemike tim povodom. E da, vozio sam se u par takvih automobila (sve japanci), i grozan je osećaj kada si na suvozačkom mestu. Ima stvarno sjajnih automobila, koje u životu niste videli, kao na primer ova
, Toyota Mark II, sa zadnjim pogonom, izuzetno izdržljiv i udoban auto (ako mene pitate i lep).

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Drugar ima ford-a sa desne strane je volan. Kada je ziveo jedno vreme na Kipru vozio je automobil tamo i navikao se,a posle kada je doshao ovde kupio ford...Kaze da je stvar navike i nishta vishe id ase brzo navikensh. Mane su kada na parking servisu u garazi morash da izlazish iz kola po karticu ili MAC drive in i sl... Sada mu je totalno svejedno na kojoj je strani volan...
Na forumu mu je nick astan, pa ako vidi ovu temu mozda iznese svoja zapazanja.

@RUS

Banalizovao si ovo maksimalno... Opasno je kada pretichesh dugachke kolone i divljash jer je ugao skracen. Ali to je opasno i kada je volan na levoj strani. U nekim siruacijama je i bolje kada je na desnoj strani volan. Tipa kada se ukljuchujesh na raskrsnici iz ulice koju sa desne strane seche ulica pod uglom od 45%, a takvih ima dosta...
Ova toyota je ekstra!

Poslednja izmena:

c-p-r

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
23.04.2009.
Poruka
1.976
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Zakon o zabrani je spreman, jos da stupi na snagu tako da ce njihova registracija biti zabranjena a vlasnici ce imati rok od dve godine da prebace volan na levu stranu, i to kosta podosta, od 1,500-2,000 evra za automobile kao sto su 206ica do nekih 3,000 za pasate.

Ono sto bi meni bilo interesantno je da omoguce uvoz iz usa a bez dodatnih procedura o proveravanju norme izduvnih gasova, onda bi se mogao naci bas neki ok polovan autic za manje para.

a c a

PCAXE Member
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
770
Rezultat reagovanja
24
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Propus@Deneb
Motherboard:
Foxconn
RAM:
Hyper X
VGA & cooler:
AMD
Display:
Samsung
HDD:
WD5000AAKX i WD20EZRZ
Sound:
int.
Case:
690IIa
PSU:
Seasonic
Optical drives:
Pioneer&Liteon
Mice & keyboard:
Chicony&Logitech
Internet:
SBB D3
OS & Browser:
7Ux64/XPSP3
Jezim se kad vidim "desnjake". Prica da su oni pazljiviji vozaci ne pije vodu, jer ako oni ne bi bili pazljiviji, kucali bi se svakodnevno.

Jedva cekam zabranu. Licno bih Engleze belosvetske ser@nje naterao da predju na levi volan kao i 90 % sveta. Mislim da osim UK, Japana i Indije i nekih Emirata svi ostali voze levi volan. Mozda se neko i seca objasnjenja zasto Englezi voze desnjake, navodno ima veze sa stranom sa koje silazis sa konja, pa gospoda valjda silazi sa desne strane, a ne znam tacno paori opet su tu sa leve strane ili tako nesto, cista glupost. Glupi pompezni Englezi, i sirenje njihovog uticaja kroz bivse(neo)kolonije....

a c a

PCAXE Member
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
770
Rezultat reagovanja
24
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Propus@Deneb
Motherboard:
Foxconn
RAM:
Hyper X
VGA & cooler:
AMD
Display:
Samsung
HDD:
WD5000AAKX i WD20EZRZ
Sound:
int.
Case:
690IIa
PSU:
Seasonic
Optical drives:
Pioneer&Liteon
Mice & keyboard:
Chicony&Logitech
Internet:
SBB D3
OS & Browser:
7Ux64/XPSP3
Ono sto bi meni bilo interesantno je da omoguce uvoz iz usa a bez dodatnih procedura o proveravanju norme izduvnih gasova, onda bi se mogao naci bas neki ok polovan autic za manje para.
Ovo iziskuje posebnu temu. Kako se inace domoci nekih dobrih old/young tajmera. Nekog sportskog automobila od recimo 20 godina kojih ovde ima 5 a na zapadu ih ima ko pleve. Ameri me ne interesuju, pre mislim na neke egzoticne Japance ili Nemce.

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
E pa zao mi je sto cu morati da razocaram sve vas koji jedva cekate zabranu ali od te zabrane nece biti nista...TO mozete biti sigurni sto posto.... Ovo je prica proverena, to je samo bila buva ne bi li opao uvoz i prodaja istih,i kako bi kojekakvi majstori uzeli pare za prebacivanje volana(jer do skoro je to bilo od 500-800 evra a kako je pustena buva cene su skocile sa od 1000 do cak 2000 evra)....Informacija od drugara koji radi u nekoj od auto kuca koja radi registraciju vozila i ostalo mi je rekao da je to samo bila prica i nista vise,nece biti nikakve zabrane... Sto se tice Engelza jos jedan razlog sto ne mogu da ih zabrane je i to sto ako Srbija hoce u EU mora da postuje zakone EU,a izadjite samo na Mobile.De pa vidite koliko Engleza ima samo u Nemackoj... Neko je pomenuo svetla i selotejp ili sta vec,to stoji,jedina investicija kad se uveze Englez koja je obavezna je da se svetla moraju promeniti i to je to... Ja sam licno vozio Engleza nekolko puta i po kraju i na putu,i mogu reci da mi uopste ne smeta sto je volan na desnoj strani...Sto se tice samog volana na desnoj strani,drugar vozi kola sa desnim volanom vec preko 5 godina, i mogu slobodno reci da bih pre sa njim seo u Engleza i iso bilo gde,nego sa nekim drugim u obican auto tj levaka,dakle nije tolko problem u starni volana vec je do vozaca

@Aca: Australija isto vozi sa desnim volanom :)

Zakon o zabrani je spreman, jos da stupi na snagu tako da ce njihova registracija biti zabranjena a vlasnici ce imati rok od dve godine da prebace volan na levu stranu, i to kosta podosta, od 1,500-2,000 evra za automobile kao sto su 206ica do nekih 3,000 za pasate.
To ko ti je rekao tesko te slagao... ZA passate je jos i najeftinije prebacivanje jer je najlakse i ima najivse istih pa su se nasi izvestili(cini mi se da je skoro neko prebacio volan i da je platio 1.5k i to punktovanjem)znaci nije mu neki Zika u garazi seko pa vario letvu volana,nego lepo sve sa masinom i izlgeda ko fabrika da ga je sredila ;)

@cpr i aca: Ok to bi bilo lepo za pricu iz USA,a samo mi recite kako bi ste namagli samo pare za corbu da ne pominjem registraciju kad je pozanto da su uglavnom sva americka kola preko 3000 kubika???

@RUS

Banalizovao si ovo maksimalno... Opasno je kada pretichesh dugachke kolone i divljash jer je ugao skracen. Ali to je opasno i kada je volan na levoj strani. U nekim siruacijama je i bolje kada je na desnoj strani volan. Tipa kada se ukljuchujesh na raskrsnici iz ulice koju sa desne strane seche ulica pod uglom od 45%, a takvih ima dosta...
Ova toyota je ekstra!
Upravo... A i to sto se tice preticanja, ima fora sa retrovizorima i sa blagim zalaskom u desnu stranu,ali o tome neka vise kaze Astan kad vidi temu ;)

@RUS: Toyota je :balavim: i mozda ovako nesto :D

http://www.polovniautomobili.com/oglas533769/pontiac_gto_57_v8/

Poslednja izmena:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Jezim se kad vidim "desnjake". Prica da su oni pazljiviji vozaci ne pije vodu, jer ako oni ne bi bili pazljiviji, kucali bi se svakodnevno.

Jedva cekam zabranu. Licno bih Engleze belosvetske ser@nje naterao da predju na levi volan kao i 90 % sveta. Mislim da osim UK, Japana i Indije i nekih Emirata svi ostali voze levi volan. Mozda se neko i seca objasnjenja zasto Englezi voze desnjake, navodno ima veze sa stranom sa koje silazis sa konja, pa gospoda valjda silazi sa desne strane, a ne znam tacno paori opet su tu sa leve strane ili tako nesto, cista glupost. Glupi pompezni Englezi, i sirenje njihovog uticaja kroz bivse(neo)kolonije....
Ovo nije tema o tome da li su britanci (ti si verovatno prichao o njima, englezi su samo jedni od britanaca) i njihove kolonije, pametniji ili gluplji od ostatka sveta...

P.S. Svako sledece tupljnje na ovu temu biće sankcionisano. Pishimo o samim automobilima i sl. Priche o tome kako su britanci doshli do toga da je volan sa desne su u najmanju ruku irelevantan podatak...

:sekira:

a c a

PCAXE Member
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
770
Rezultat reagovanja
24
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Propus@Deneb
Motherboard:
Foxconn
RAM:
Hyper X
VGA & cooler:
AMD
Display:
Samsung
HDD:
WD5000AAKX i WD20EZRZ
Sound:
int.
Case:
690IIa
PSU:
Seasonic
Optical drives:
Pioneer&Liteon
Mice & keyboard:
Chicony&Logitech
Internet:
SBB D3
OS & Browser:
7Ux64/XPSP3
Da li znate samo koliko "Britanci" imaju problema sto im u zemlju ulaze sleperi sa levim volanom? Redovno od ulaza iz Francuske imaju svakodnevno sudare, jer njihovi automobili dolaze u mrtav ugao vozaca kamiona. Toliko o sugurnosti u saobracaju kad se izmesaju levi i desni volani.

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Da li znate samo koliko "Britanci" imaju problema sto im u zemlju ulaze sleperi sa levim volanom? Redovno od ulaza iz Francuske imaju svakodnevno sudare, jer njihovi automobili dolaze u mrtav ugao vozaca kamiona. Toliko o sugurnosti u saobracaju kad se izmesaju levi i desni volani.
Pazi,ja konkretno kad god vidim sudar cuknuti su levi i levi volan, do sad nisam video ni jedan sudar sa desnjakom a evo imam 3 drugara koji voze desnajke vec godinu i duze dana... I sam sam vozio drugarev auto desnjaka kroz grad, i ibarskom iza slepera pa nisam napravio nikakv sudar

c-p-r

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
23.04.2009.
Poruka
1.976
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
@ Beginer

Videcemo sta ce biti, ja tipujem na to da ce biti zabranjeno. ;) Nece voznja ali uvoz za nase potrebe da...

Pre sam mislio na neke manje automobile, bez velikih kubikaza i slicno, ali recimo nesto kao klasika, na primer ima golfica 1 gti sredjenih super, klasika, dakle clean style, custom felne, boja, sve sa ukusom, nista nfs ili slicno za smesne pare, primera radi recimo. :)

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
@ Beginer

Videcemo sta ce biti, ja tipujem na to da ce biti zabranjeno. ;) Nece voznja ali uvoz za nase potrebe da...
Ok postujem tvoj tip,a ja ti kazem ono sto su mi rekli iz pouzdanih izvora(mada istini za volju ovi nasi menjaju kako kome dune) al po onome sto se sada prica,nece biti zabranjen cak ni uvoz istih ;)Za sad sam tolko siguran da smem da stavim kljuceve od kola u opkladu :)

Pre sam mislio na neke manje automobile, bez velikih kubikaza i slicno, ali recimo nesto kao klasika, na primer ima golfica 1 gti sredjenih super, klasika, dakle clean style, custom felne, boja, sve sa ukusom, nista nfs ili slicno za smesne pare, primera radi recimo. :)
To je onda vec ok i druga prica,ali ti tu klasika golfa I mozes da nadjes i po Svabiji,Belgiji,Sloveniji cak, i to verovatno bolje frizirane i sredjene negu u USA ;)

c-p-r

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
23.04.2009.
Poruka
1.976
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Ok postujem tvoj tip,a ja ti kazem ono sto su mi rekli iz pouzdanih izvora(mada istini za volju ovi nasi menjaju kako kome dune) al po onome sto se sada prica,nece biti zabranjen cak ni uvoz istih ;)Za sad sam tolko siguran da smem da stavim kljuceve od kola u opkladu :)
Xexe, ne kladim se. :D Mozda ponekad odigram loto i to je sve. :d

Videcemo, i ja sam cuo iz ok izvora. :)

To je onda vec ok i druga prica,ali ti tu klasika golfa I mozes da nadjes i po Svabiji,Belgiji,Sloveniji cak, i to verovatno bolje frizirane i sredjene negu u USA ;)
Moze, to je primera radi, realno pre bi bmw 202 ili neki kupe matori koji bi se mogao lako srediti za svakodnevnu voznju a bez velikih troskova, mozda cak i neki moderniji motor i transmisija da se ubace. Mada kako god okrenes za tako nesto treba mnogo kesa i truda i nije to to... pogotovo ne sada kada su cene polovnjaka najblize Evropskim. :) ALi dobro tu se i ne govori o funkciji ili isplativosti vec o uzitku.

S

stalja

Guest
Vozio passata 1.8T sa desnim volanom, u početku je bilo čudno da menjam brzine sa levom rukom i to prvih aj da kažem 50m. Posle toga najnormalnije sam obavljao operacije vožnje.

Efikasno preticanje se vrši uz pomoć suvozača ili usporavanjem dok se ne obezbedi pravilan vidik.

Vozio sam se u par taksija sa desnim volanom a to su uglavnom bili 407, passat i ford mondeo. Svi taksisti najnormalnije voze svoje automobile i nemaju problem sa eksploatacijom istih.

Moja teorija je da su vozači sa desnim volanom bezbedniji jer sama ograničenja pozicije tog istog volana bukvalno ,,tera" iste da voze pažljivije.

Vrh