gx-x
Display Guru
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 7.705
- Rezultat reagovanja
- 2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Citam neke teme po netu i ljudi kazu da JBL E80 kutije najbolje sviraju kad ih bacis kroz prozor. E sad, okej, to su jeftine jbl kutije koje deluju mocno, mnogo drajvera i td. Kapiram da kvalitet nije bas neki ali kroz prozor?! o.O Svestan sam da za ~200e ne mozes ocekivati 4-way sistem koji radi u skladu sa otkucajima srca nekog audofila, ali za te pare ima da se uzmu i neke 2-way tanoy kutije i 3-way yamahe, po cem uje to sve bas tolko lose/losije naspram 2-way bookshelf zvucnika znatno manjih dimenzija?
Nisam slusao E80, al mi deluje neverovatno da bas tolko lose zvuce. Jel ima neko od vas ko ih je slusao pa da da neku referencu ili jos bolje konrektno sta im tacno fali?! Msm, 4-way 200e, svasta fali ali u odnosu NA STA? :/ (kapiram ja da sam dao 75e po komadu za mali control 1 ali to je druga klasa i sumnjam da ovo moje zvuci mnogo bolje, ako uopste od tih e80, svakako nisu glasniji i nemaju vise basa i srednjih :S )
edit: to su ovi zvucnici:
ne planiram da ih kupim, ali sam bio na korak od toga da preporucim drugaru nesto na osnovu brenda i mislio sam da se ne mogu zeznuti ako mu preporucim (trazi za 200e cirka floorstanding) JBL umesto Yamahe ili Tannoy-a (2-way luna park)
realno (opet edit, izvinjavam se) kako se ovo kotira u odnosu na microlab pasivne kutije od (ili aktivne nwm) od ~160-220e) ?
Imao sam svsta od JBL-a i nikad nisam bio razocaran, bio sam nekad manje zadovoljan nekim resenjima (sub wooferi) ali nikad razocaran (pogotovo u odnosu na konkrenciju)
Nisam slusao E80, al mi deluje neverovatno da bas tolko lose zvuce. Jel ima neko od vas ko ih je slusao pa da da neku referencu ili jos bolje konrektno sta im tacno fali?! Msm, 4-way 200e, svasta fali ali u odnosu NA STA? :/ (kapiram ja da sam dao 75e po komadu za mali control 1 ali to je druga klasa i sumnjam da ovo moje zvuci mnogo bolje, ako uopste od tih e80, svakako nisu glasniji i nemaju vise basa i srednjih :S )
edit: to su ovi zvucnici:
ne planiram da ih kupim, ali sam bio na korak od toga da preporucim drugaru nesto na osnovu brenda i mislio sam da se ne mogu zeznuti ako mu preporucim (trazi za 200e cirka floorstanding) JBL umesto Yamahe ili Tannoy-a (2-way luna park)
realno (opet edit, izvinjavam se) kako se ovo kotira u odnosu na microlab pasivne kutije od (ili aktivne nwm) od ~160-220e) ?
Imao sam svsta od JBL-a i nikad nisam bio razocaran, bio sam nekad manje zadovoljan nekim resenjima (sub wooferi) ali nikad razocaran (pogotovo u odnosu na konkrenciju)
Poslednja izmena: