• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

JBL E80 - sto napljuvani naspram xyz?!

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Citam neke teme po netu i ljudi kazu da JBL E80 kutije najbolje sviraju kad ih bacis kroz prozor. E sad, okej, to su jeftine jbl kutije koje deluju mocno, mnogo drajvera i td. Kapiram da kvalitet nije bas neki ali kroz prozor?! o.O Svestan sam da za ~200e ne mozes ocekivati 4-way sistem koji radi u skladu sa otkucajima srca nekog audofila, ali za te pare ima da se uzmu i neke 2-way tanoy kutije i 3-way yamahe, po cem uje to sve bas tolko lose/losije naspram 2-way bookshelf zvucnika znatno manjih dimenzija?

Nisam slusao E80, al mi deluje neverovatno da bas tolko lose zvuce. Jel ima neko od vas ko ih je slusao pa da da neku referencu ili jos bolje konrektno sta im tacno fali?! Msm, 4-way 200e, svasta fali ali u odnosu NA STA? :/ (kapiram ja da sam dao 75e po komadu za mali control 1 ali to je druga klasa i sumnjam da ovo moje zvuci mnogo bolje, ako uopste od tih e80, svakako nisu glasniji i nemaju vise basa i srednjih :S )

edit: to su ovi zvucnici:

ne planiram da ih kupim, ali sam bio na korak od toga da preporucim drugaru nesto na osnovu brenda i mislio sam da se ne mogu zeznuti ako mu preporucim (trazi za 200e cirka floorstanding) JBL umesto Yamahe ili Tannoy-a (2-way luna park)

realno (opet edit, izvinjavam se) kako se ovo kotira u odnosu na microlab pasivne kutije od (ili aktivne nwm) od ~160-220e) ?

Imao sam svsta od JBL-a i nikad nisam bio razocaran, bio sam nekad manje zadovoljan nekim resenjima (sub wooferi) ali nikad razocaran (pogotovo u odnosu na konkrenciju)

Poslednja izmena:

neSSa

Modding Guru
Učlanjen(a)
15.08.2010.
Poruka
4.068
Rezultat reagovanja
2.573
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 5820k + EKWB
Motherboard:
MSI X99 Mpower
RAM:
16gb HyperX Predator 2666Mhz
VGA & cooler:
SLI - Asus GTX 770 dc2 + EKWB
Display:
Dell 27" IPS
HDD:
Transcend SSD 370s 256Gb RAID0
Case:
"MasterX5" project
PSU:
Cooler Master V1000
Optical drives:
ASUS external
Mice & keyboard:
A4Tech - mouse and keyboard
Internet:
Cable
Other:
PROJEKTI: https://www.facebook.com/sspcmodding
Pitanje je sa cim ce ih tvoj drugar upariti (koje pojacalo i ostatak sistema) i koju vrstu muzike slusa, to sto je neko napisao da lose rade ne znaci da tvom drugaru nece leci bas takav zvuk. IPak je ne opravadano ocekivati mnogo od zvucnika ovog cenovnog ranga. Sa druge strane naravno da monitorski zvucnici (kutije manjih dimenzija) mogu da sviraju mnogo bolje od podnostojecih (velikih kutija). Koristim PMC zvucnike malih dimenzija koji mnoge velike oduvavaju sto po testovima a i kod mene u praksi. Ali uvek od boljeg ima bolje. Glupo je porediti ove kutije sa bilo kakvim aktivnim za kompjutere!

JBL

Modding Guru
Učlanjen(a)
21.10.2009.
Poruka
1.264
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Mdpc 036
Takve komentare mozes naci za svaku kutiju po netu. Jeste da stvari nisu vise kao sto su bile, ne samo kod jbl-a nego generalno ali opet svira to sasvim ok s obzirom koliko kosta i s obzirom kako konkurencija svira. Neko ko ima mnogo skuplje kutije,naravno da ce reci da je ovo shit itd. Neka ode drugar i neka ih poslusa jer vrlo moguce da njemu na primer budu vrh vrhova :)

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
@neSSa: mislio sam po zvuku i zvucnoj slici da ih poredim, ne po snazi. Pojacalo u njegovom slucaju je yamaha risiver iz nize klase, tipa rx-v430, ali na isto to bi kacio i bilo sta drugo da uzme. Mislim, znam i ja o cemu se radi ali prosto mi zvuci neverovatno da recimo ta kutija JBL e80 zvuci losije od:
http://www.tehnomanija.rs/katalog/klipsch-zvucnici-synergy-f10-black.html
http://www.tehnomanija.rs/katalog/magnat-zvucnici-supreme-1000-cherry.html
http://www.tehnomanija.rs/katalog/mission-zvucnici-mv6-black.html (ovo sam slusao na nekom tehniks pojacalu, suplje zvuci, puno visokih, manjak svega u low range-u osim nekog mumlanja na ~60-tak Hz iz tog porta, zvucalo je bolje kad smo gurnuli krpu u port :P )

i sl...
nisam ih cuo pa ne mogu da tvrdim, zato me bas interesuje da li ih je neko cuo uzivo?!

neSSa

Modding Guru
Učlanjen(a)
15.08.2010.
Poruka
4.068
Rezultat reagovanja
2.573
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 5820k + EKWB
Motherboard:
MSI X99 Mpower
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell 27" IPS
HDD:
Case:
"MasterX5" project
PSU:
Cooler Master V1000
Optical drives:
ASUS external
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
Other:
Posto je u pitanju to pojacalo onda i treba da upari neke kutije iz ovog segmenta koji si ponudio (mislim da bi to krajnje lepo radilo) Uostalom nesviraju svi zvucnici u razlicitim sobama isto tako da je prica o ovome sasvim subjektivna. Sto se tice zvucne slike bilo koje od ovih ponudjenih ce davati bolju (jer je ipak u pitanju i litraza) od bilo kojih kompjuterskih u stereo segmentu. I da, nisam ni ja mislio na snagu...

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
pa i ja to mislim za poredjenje sa kompjuterskim mada microlab solo 3c ne zvuci lose. Nisam ni ja mislio da poredim bilo sta od onoga sa logitech x220 ili ne daj boze Neo zvucnicima :P
Sto se pojacivaca tice, on sad ima tu yamahu (to sam mu ja "uvalio" :P) ali nije iskljuceno da ce u nekom momentu uzeti nesto bolje, pogotovo sto cene nisu tako strasne u danasnje vreme, pogotovo za polovnu robu.
Vidim ja da cu ja morati da odem negde i da cujem te jbl E80. Ako su drajveri iole posteno odradjeni nije frka prepraviti skretnice ili doraditi enclosure ako treba. Ipak je to "samo" 200 evra...(ide tu i sub woofer u taj kombo svakako. Ja ovo pitam sve jer mi je neverovatno da ljudi svesni cene od 200e uzmu pa pljuju toliko (ima tema na benchu, to je jedan od primera) i preporuce neke 300 godina stare revokse, sa papirnim membranama koje ko zna kakve su, umesto toga...

Poslednja izmena:

neSSa

Modding Guru
Učlanjen(a)
15.08.2010.
Poruka
4.068
Rezultat reagovanja
2.573
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 5820k + EKWB
Motherboard:
MSI X99 Mpower
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell 27" IPS
HDD:
Case:
"MasterX5" project
PSU:
Cooler Master V1000
Optical drives:
ASUS external
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
Other:
ne bih potcenjivao te papirne membrane, jer onda ispada da ne znas o cemu se radi...

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
potcenjujem 20 godina stare membrane upitnog kvaliteta (stanja)...ne papir. ;) ( i sam imam papirne membrane na svojim zvucnicima i imao sam ih na skoro svim do sada)

neSSa

Modding Guru
Učlanjen(a)
15.08.2010.
Poruka
4.068
Rezultat reagovanja
2.573
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 5820k + EKWB
Motherboard:
MSI X99 Mpower
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell 27" IPS
HDD:
Case:
"MasterX5" project
PSU:
Cooler Master V1000
Optical drives:
ASUS external
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
Other:
Ahh ti Ardeni...

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
ne znam sta si mislio time. Generalno na ovako "skupe" teme kritika mi ne deluje kao ok nacin komukicaije... Ne pomaze. E80 su bili preko 350e do pre godinu dana i poenta je poredjenje zvucnika i kutija u toj klasi, cenovnoj! Ono sto sam pitao i dalje stoji, cak sam okacio i linkove ka nekim alternativama.
I dalje ne mogu da verujem da bi iko jbl e80 "bacio kroz prozor" jer ako bi, bacio bi sve one koje sam naveo zar ne?!
recite nesto....

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
4690k 4.5ghz 1.25v EK custom
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Seagate Barracuda ST3000DM001
Sound:
Storm Sirus/Telefunken TLX 22/4 on Telefunken TA750
PSU:
SilverStone Strider 650W Gold
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
Kao sto je jbl rekao, ima ljudi koji pljuju sve, i pisu takve nebuloze. Taj jbl dakako nije dobar kao serije iz 80ih, ali, nije ni los u poredjenju sa danasnjom izradom zvucnika ;). Ja sam za varijantu, uzeti nesto dobro ocuvano polovno nego novo, al opet to je stvar individue ;)

neSSa

Modding Guru
Učlanjen(a)
15.08.2010.
Poruka
4.068
Rezultat reagovanja
2.573
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 5820k + EKWB
Motherboard:
MSI X99 Mpower
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell 27" IPS
HDD:
Case:
"MasterX5" project
PSU:
Cooler Master V1000
Optical drives:
ASUS external
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
Other:
Nije kritika pogresno si shvatio, sry, hocu da kazem da je papirna membrana jako dobra i potcenjena! Sto se tice tog cenovnog ranga imas Mission M32 koje imaju papirnu membranu a sigurno sviraju dobro (imao sam ih). Ardeni su san SKORO svakog audiofila a imaju papirne membrane to je bila opaska na temu papira a ne kritika tebi upucena...

fr0wn3r

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.05.2011.
Poruka
220
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
JBL ti je dao najkorisniji savet. Idite i poslusajte te zvucnike na nekom slicnom pojacalu pa vidite da li vam odgovaraju. Cinjenica jeste da je taj model opljuvan i verovatno postoji razlog, ali ne mora da znaci da ce i tvoj drug biti nezadovoljan sa njim. Ja sam tek u povoju audiofilizma i dozvolim sebi sa vremena na vreme da nesto poslusam u radnji ili kod nekog i ono sto sam sigurno naucio je da se moras osloboditi svih predrasuda da bi dobro pazario/manje zalio posle kupovine.

neSSa

Modding Guru
Učlanjen(a)
15.08.2010.
Poruka
4.068
Rezultat reagovanja
2.573
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 5820k + EKWB
Motherboard:
MSI X99 Mpower
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell 27" IPS
HDD:
Case:
"MasterX5" project
PSU:
Cooler Master V1000
Optical drives:
ASUS external
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
Other:
Evo ovako, meni se nista ne dopada od gore pomenutih zvucnika. Moja preporuka je s'obzirom na Yamahu, a pomenuo si i vufer u kombinaciji da ode na sledece kutije (link) koje sigurno rade u sinergiji sa tim pojacalom (YAMAHA I Monitor Audio se generalno dobro slazu). Zvuk je i vise nego odlican osobito sa vuferom iz te serije. Ako si ti ili on zapeo da kupite po svak cenu taj JBL onda idite kod zastupnika zamolite da vam poveze na vase (sto retko ko pristaje) ili njihovo pojacalo slicnog cenovnog ranga i donesite odluku sami. Moram da ti napomenem da to sto ce svirati u jednoj prostoriji dobro ne znaci da ce i kod tvog drugara u stanu. Srecno sa kupovinom i pozdrav:wave:

http://www.4audio.rs/product.php?id=1197
http://www.4audio.rs/product.php?id=1201
http://www.4audio.rs/upload/File/4Audio cenovnik decembar 2011.pdf

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
da se razumemo, e80 je POLOVAN oko 200e, nov je preko 300, cak i preko 400e, kako gde :D

neSSa, hvala na preporukama, znam da je monitor audio odlican, medjutim kad je drugar u pitanju on hoce floorstanding zvucnike i to je zacrtano. Pokusavao sam da mu objasnim da za te pare bookshelf uglavnom bolje zvuci i da je izbor mnogo veci ali ne vredi. Njemu to treba da stoji u dnevnoj sobi od ~30m2 u kuci. On oce da uzme inifity primus 360...

No, nisam ovu temu otvorio zbog njega, vec zbog e80. Interesovalo me bas koje su to tako strasne mane i/ili sta im se zamera do te mere da ih ljudi pljuju.

sto se mene tice, licno, ja volim jbl zvuk, ne znam zasto, odnosno, ne umem da objasnim...lezi mi i to je to :cool: Mozda zato sto sam navikao na njega pa mi sve ostalo manje ili vise zvuci off ili suvise drugacije za moj ukus. (a slusao sam skupe sisteme u tretiranim prostorijama, poznajem licno 3 audiofila sa sistemima od kojih....se nerviras kad cujes kolko kostaju :d )

edit:
u bre, ovaj MSW10 kosta bogaoca :( 500$... + je kompresija i 12" membrana, to ako ti ne cucne u prostoriju kako valja da se uvatis za glavu i places... (ja imam 12" ported sub u sobi, kutija od cirka 60 litara, ako mu zatvorim port cujem ga tek na ulici negde :d )

Poslednja izmena:

neSSa

Modding Guru
Učlanjen(a)
15.08.2010.
Poruka
4.068
Rezultat reagovanja
2.573
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 5820k + EKWB
Motherboard:
MSI X99 Mpower
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell 27" IPS
HDD:
Case:
"MasterX5" project
PSU:
Cooler Master V1000
Optical drives:
ASUS external
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
Other:
Srecno sa Infinty-em (mislim da su oko 450e sto premasuje prvopomenuti cenovni rang), ali i dalje imam stav da MA sa SW sviraju mnogo bolje...

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
jesu, ~450e su, novi, u istoj radnji gde je i e80 nov 450e :) i SW bi svakako isao uz to (on vec ima SW) Nije to ni poenta no nema veze ;)

Vrh