• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Interesantan problem xD

ALEKSA1999

Banned
Učlanjen(a)
05.08.2015.
Poruka
125
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD FX 6300
Motherboard:
Gigabyte 970a-ds3p
RAM:
8GB DDR3
Display:
ASUS GTX750 TI 2GB GDDR5 OC Edition
HDD:
1TB Western Digital
PSU:
LC Power 600w
Other:
3dfx Voodoo 5500
Pozdrav ljudi! Imam jedan veoma interesantan i cudan problem, barem meni je cudan. Testirao sam neke RETRO Pentium III slot 1 prosecore. Prvi procesor je bio ispravan, racunar je bacao sliku. Usao sam u BIOS i racunar ga je prepoznao. Drugi pentium3 procesor je isti kao i prvi. Montirao sam ga i upalio racunar ali nije hteo da pokaze sliku na monitoru (sto je ocigledno da je procesor neispravan :D) onda sam ga opet izvadio iz slota i ponovo ubacio cisto da budem siguran da je neispravan. Kada sam ga drugi put testirao opet nije bilo slike i bio sam siguran da je neispravan.

-Kod sebe sam imao (ovaj https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRpB5iVUsvNqwxKXTdj8gz0Lq8IVpHp377X7D2rid99BCwouLkB PC Tester za dijagnostiku racunara) Stavio sam ga u prvi PCI slot koji je najblizi grafickoj kartici cisto da vidim koji ce broj da pokaze.

-Medjutim :eek: kada sam upalio racunar pojavila se slika i radilo je sve kako treba. Onda sam izvadio PC Tester i ponovo upalio racunar, i situacija je bila ista kao i prvi put, nije bilo slike na racunaru. Onda sam ponovo stavio PC Tester i racunar se ponovo upalio i pokazao sliku i radio bez greske.
-Onda sam PC Tester ubacio u drugi PCI slot, i onda situacija je bila ista kao i prvi put racunar nije radio.

Veoma cudno.

Sa PC Testerom kada se stavi u prvi PCI slot racunar radi sasvim OK, a bez njega nece uopste da pokaze sliku.

Da li neko zna u cemo je problem ovde? :d

Poslednja izmena:
Vrh