Lukija
PCAXE Eminent Guru
- Učlanjen(a)
- 13.04.2009.
- Poruka
- 2.564
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
Nije to loše rešenje, već čist strateški potez. Prvo ploča za OC da se ljudi nalože i pohitaju po svoju SB konfiguraciju, a onda i ploča za GPU. E sad ovi koji su se zaleteli razmišljaju da se reše postojeće ploče i uzmu Z68 iste klasePo meni je zaista loše rešenje intela da od starta nije pružio chipset koji omogućava i OC i VGA.
Oni koji se bave obradom video materijala jer upotrebom integrisane grafike za video konverziju mogu visestruko da je ubrzaju.Nista posebno Z68 u odnosu na P67 ne donosi, mislim, ko realno od onih koji uzimaju 2500/2600k nameravaju da furaju integrisanu grafiku...
Da imaju, ali ja ih nemam. E sada, ja imam taj phenom II x4 koji mi vrsi posao u svakom pogledu na 2,8-3,0 ghz-a. Ali bi mi leglo vise rama, a u staru platformu i ddr II necu ulagati sigurno. Mislio sam da uzmem am3+ pa prebrodim do piledrivera jer mi jaci cpu nece biti potreban u tom periodu sasvim sigurno ali sada sam ubedjen da situacija nece biti sjajna. SLabije performanse sam i mogao da progutam ali tdp onoliko visok i ne. Zato sto se trudim da mi masina bude sto tisa, naime vent na ovom Corsu HX mi se okrece u idle na ispod 800rpm po slobodnoj proceni i poredjenju, u loadu nije preko 1000-1100, tisi je od S-Flexa koji ide do 1200, a cak i kada ga bacim na 7v u idle (preko kontolera). E sada, stvar je da mi i to smeta pa planiram pored bacanja hardova u "bunker"; da bacim veci hladnjak na cpu sa jos nizim br obrtaja i da uzmem nek X seriju sisonika da mi se vent u idle ne bi ni okretao. Izvinjavam se na smaranju ali otud i moj zakljucak, slabije performanse bi i svario ali toliko visok tdp... pa to ce i plocu dodatno da napreze (greje) itd. Totalno su zeznuli sa buldozerom... a po svemu sudeci ako nastave tako a ne vidim kako bi drugacije nece biti mnogo bolje sa piledriverom a potrebno je da bude mnogo bolje da bi se poredilo sa ivy serijom intela.Problem sa potencijalnim prelaskom na 1155 je taj sto ce Intel omoguciti napredak sa apgrejdom na Ivy, ali u onom delu koji u stvari nije ni potreban.
Dobices smanjenje TDPa sa 95 na 77w. OK, posledicno ce ici i veci klokovi, prica se o nekih 5% i visi IPC, takodje se pominje cifra od nekih 5%.
Sve to deluje ovako lepo, medjutim fora je u tome sto se dobar TDP, dobar IPC i dobri klokovi vec imaju u vise nego dovoljnim brojkama i na SB. U sustini-dobija se nesto nepotrebno, nesto cega vec imas i previse.
Sandyju nedostaju jezgra, sve ostalo, da budemo realni vec ima. A dodatna jezgra na Ivy-ju se nece dobiti.
Intel 6 + 10 - 30 = -14intel upgrade:
sb -> iv = +6% IPC + 10% more OC - 30% TDP
amd upgarde:
P2 -> BD = -20% IPC +10% more clock + 50% TDP
racunica je jasna
http://www.tomshardware.com/news/ivy-bridge-processor-release-22nm-3d-transistor,13753.htmlCEO Paul Otellini confirmed that Ivy Bridge 22 nm processor volume production has already begun, which is a rather significant achievement as there have been apparently no major hiccups in the implementation of its 3D transistor technology. There has always been the question how Intel defines "volume", but vice president Mooly Eden told me years ago that Intel would only consider a production process volume production if it affects "millions" of processors.
Of course, that does not mean that you will be able to buy those chips in 2011. According to Otellini, first Ivy Bridge systems should become available in Spring 2012
Mega kul! Jos ce i HD 7xxx / GT/GTS/GTX 6xx imati smanjenu potrosnju. Prava stvar.Osim boljih performansi trebalo bi da dobiju i manju potrošnju u odnosu na predhodnu generaciju. Tako da ce potrošnja biti smanjena kod:
Core i7 sa 95W na 77W
Core i5 sa 95W na 65W i
Core i3 sa 65W na 45W