• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

HP ProBook 4530s "Plugged, not charging" battery state

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.203
Rezultat reagovanja
443
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Pojavio se čudan problem sa laptopom i uglavnom stanje je iz naslova. Prvo se desilo da uopšte ne prepoznaje punjač. Izvadio sam bateriju, upalio direktno sa punjača, ugasio, vratio bateriju i tada je radilo bez problema. Međutim, tada mi je odvalio Power State Driver Faliure grešku i restartovao komp i tada je radilo sve bez problema. Napunio bateriju do 100% i prestao. To je bilo sinoć. Večeras sličan problem, s tim da sada prepoznaje punjač ali neće da puni bateriju. Probao sam sa vađenjem baterije, probao sa deinstaliranjem Microsoft ACPI Compliant Control Method Battery, međutim, nema promjene - stoji stanje "Plugged, not charging", osim da je opet opalio Power State Driver Faliure grešku.

Prijedlozi?? :wave:

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.951
Rezultat reagovanja
149
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
HP ima dobar alat, HP Advisor ili tako nesto gde imas gomilu nekih saveta, alatki i sl... Tamo imas HP battery check koji ce reci da li je baterija OK i kakvo joj je stanje... Ako on kaze da baterija valja, problem je punjac..
Ja sam skoro imao takav problem...
Stavim laptop sa 20% baterije na punjac, punio je do 44% i tad stane sa punjenjem. Detektuje punjac ali ne puni bateriju.. HP programce kaze da je baterija ok...
Ugasim ja laptop, stajao je jedno mesec dana, naravno, ispraznio bateriju i kad sam ga palio (bez punjaca) samo krene i ugasi se..
Stavim punjac ali dioda baterije ne svetli konstantno vec blinka. I opet pali kao i bez punjaca.
Izvadim bateriju, stavim samo punjac i ni da bekne... Vratim bateriju, dioda blinka, laptop krene i ugasi se...
Nabavim ja drugi punjac i sve radi kako treba a takodje i puni bateriju do 100%...
Ja tipujem da je to i tebi problem, trebas probati drugi punjac...

Sent using voodoo magic :)

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.203
Rezultat reagovanja
443
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Moraću da pročačkam sa ovim alatom. Razlika između tebe i mene je da je kod mene punjač uvijek radio samo baterija neće da se puni a i to je random jer evo sinoć je opet radilo sve bez problema. Laptop se upali i radi kada skroz izvadim bateriju, znači samo na punjač...
Kod mene se dešavaju dva problema - ili neće da prepozna punjač ili ga prepozna ali neće da puni. U svim ostalim situacijama radi bez problema... Laptop je relativno nov i nije mnogo ni korišten tako da mi je malo čudno da mu tako brzo ode ili punjač ili baterija (ne i iznenađujuće ali ipak čudno).

Vrh