• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

HP Pavilion DV4 - displej

richa

Newcomer
Učlanjen(a)
13.03.2010.
Poruka
2
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Na pomenutom laptopu mi je crkao displej, pre oko pola godine. Utvrdio sam to nakon sto sam odnio u servis i oni tamo skopcali drugi koji je radio, al valjda nije odgovarala rezolucija pa nisam mogao taj da stavim, Odgovarajuci nisu imali tako da sam tek prije par dana narucio sa ebay.co.uk "odgovarajuci" displej. Danas dosao kad ono ni taj ne radi.

Zanima me da li je moguce da ovaj novi displej nije odgovarajuci (ili kako mi danas ovaj u servisu rece nije ista revizija)? To je u sustini donekle i tacno, jer stari (pokvareni) displej je Samsung, dok je ovaj novi LG proizvodjac. Prodavcu sam rekao tacnu oznaku laptopa i on mi je poslao ovaj model (nisam znao da je kod mene samsung jer nisam na to obracao paznju kad sam ga nosio u servis)..

Da li moze biti da je otisao flet kabl, jer u medjuvremenu je bio na servisu u drugoj firmi (preko kolege odnesen) nisam ja licno prisustvovao i nisam gledao sta su radili pa je moguce da su pokidali flet, jer na pocetku displej je bio potpuno crn, dok kad se vratio od njih sa servisa pojavila se neka bijela linija po sredini ekrana debljine 1cm. Naravno, nisu ga mogli napraviti, jer nisu imali tu velicinu displeja.

E sad sto se tice ovog novog displeja, pozadinsko osvjetljenje radi, ali nema slike. Iz tog razloga sumnjam na flet...

Ako je moguce ovo da nije odgovarajuca revizija displeja molio bih sto pre odgovor, da mogu prodavcu da se zalim i da mi vrati pare...

Jos da napomenem da laptop uredno radi na ext. monitoru, tako da iskljucujem mogucnost da je vrisnula graficka karta (ili se varam).
Hvala svima...

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
:welcome: :sekira:

Nije ti crkla grafikca karta na laptopu, to je 100% sigurno ako ti radi eksterni montor. Moze biti da je flat kabl, ali moze biti i da inverter ne odogvara tom novom displeju...

Na zalost, ovo je tip kvara koji mora da se pogleda, a bojim se da vise da sa vise od saveta niko ne moze da pomogne na forumu :(

:wave:

richa

Newcomer
Učlanjen(a)
13.03.2010.
Poruka
2
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ma samo da je flet ili invertor, to je najbolja opcija. Sutra ce u servis pa cemo vidjeti do cega je...

Vrh