• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Hitno mi treba pomoc! Problem: plavi ekran na 64 bit sistemu.

Aleksandar012

Newcomer
Učlanjen(a)
21.01.2018.
Poruka
1
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pozdrav!
Imam problem sa plavim ekranom kada instaliram windows 7, 8, 10 64 bit posle instalacije drivera za graficku karticu kompjuter zakuca i izađe plavi ekran dpc_watchdog_violation nekad i pre instalacije drivera dok na 32 bit radi normalno. Apdejtovao sam Bios ali nista ne pomaze.Gledao sam na YT neke snimke da je kao do hard diska pa reko ajd kupim hard disk jer mi je i ovako trebao ali i zbog toga kupio sam neki WD 320GB sata3 7200 rpm ali se opet pojavljuje plavi ekran.Što je najgore to mi se desava i na drugom kompjuteru kada ubacim istu graficku.Pomislio sam da je problem sa driverom od grafičke kartice(Radeon HD 6570 1GB DDR3) pa sam uzeo od druga grafičku (HD 4650) i posle instalacije drivera pojavi se plavi ekran,a njemu sam dao moju gde kod njega radi normalno na 64bit sistemu i moja i njegova sa instaliranim drajverima ,a meni neće.I od pre neki dan kada se pali komp krene da učitava windows umesto logoa windows ostane logo od maticne ploce. Ne znam da li kabal koji spaja karticu i monitor može da pravi problem on koristi VGA dok ja koristim DVI D single link posto sam nesto citao da single link podrzava frekvenciju od 60hz a moj monitor podrzava do 75hz pa je mozda to problem. Stvarno ne znam nista više na pada na pamet.
Specifikacije prvog kompa: AMD FX 4100, 4gb ram ddr3, mat. ploca Gigabyte 970a-ds3p rev 1.0
Specifikacije drugog komp: AMD Atholn 64 X2 Dual Core 5000+, 3gb ram ddr2 mat. ploca HP 0a64h
Specifikacije drugovog kompa: AMD X2 215 2,7 ghz 3gb ram ddr2, mat. ploca foxconn m61pmv

Prilozi

Poslednja izmena:
Vrh