Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
SuperStarr je imao jedan godinu dana, pa je crkao (starija verzija, double platter). Dobio je drugi na relamaciji, kupio sam ga od njega neotpakovanog (novija verzija, single platter). Taj drugi je bio mrtav, nije ga prepoznavala ploca. Dobio sam novi koji radi vec nekih godinu i po dana, ali u kompu koji se slabo koristi (2 puta nedeljno u proseku).
Sve zavisi kako te potrefi, da sam odmah dobio taj poslednji, nahvalio bih ga, on lepo radi, tiho, brzo...
Hmmm .... Ovako, našao sam hardove od 500GB (WD, Seagate, Hitachi) u 2 radnje u Nišu za 6500 din, što je odlična cena, ali ... Priča se da su uvezeni reparirani hardovi i da oni nemaju nikakvu oznaku na sebi kojom bi se to potvrdilo i da se prodaju po nižim cenama, tako da mi je cela stvar prilično sumnjiva. Nemam načina da proverim da li se radi o takvima u ovom slučaju. Sa druge strane, za iste pare imam i 320GB u trećoj radnji, a to je kao sigurnija varijanta (recimo da malo više poverenja imam u tog prodavca). I sad nisam pametan šta da radim ...
Pa zar ne vazi ono,ako nisi zadovoljan robom,da mzoes da vratis u roku od nekolik odana? Uzmes repariran,pa vidis,pomocu onih tune testova,i sentinela kakva je situacija sa r/w sekcijom,ako je dobra,super,ako ne vratis,i uzmes siguricu,pod uslovom da ti kapacitet odgovara?!
Ali šta meni znači i ako nema bad sectora? To nije garancija da nisu reparirani, a i oni verovatno nisu toliko blesavi da prodaju hardove sa BS, mislim, to se provali odmah čim se priključi na komp.