• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

HDMI i DVI izlazi na grafickoj prestali da rade zbog falicnog hdmi kabla!

minimi1

Newcomer
Učlanjen(a)
05.11.2019.
Poruka
2
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 3770
Motherboard:
msi h61m-p23
RAM:
8gb
VGA & cooler:
MSI HD 7770 1GB
Pozdrav drugari, registrovao sam se jer imam problem sa grafickom MSI HD 7770 tacan model "R7770-PMD1GD5"...
Pre neki dan sam ukljucivao neki hdmi kabal koji je bas bio sumnjiv (savijen i iskrivljen na krajevima, na jednom mestu verovatno zgazen...) ali reko da proverim da li radi i povezao sam ga sa projektorom i davao je sliku ali sa snegom i smetnjama, nisam ga mozda ni pola minuta drzao ukljucenog, da bi kasnije saznao kad sam vratio stari ispravan kabal, da je graficka prestala da detektuje bilo sta ukljuceno na hdmi :( Probao sam i 3 monitora, 2 projektora, 2 kabla, cak i adaptere (hdmi na vga, hdmi na dvi) ali nista... ukljuci iskljuci 50x puta i nista... graficka uopste ne detektuje nista ukljuceno na hdmi... tu sam se razocarao, da bi kasnije saznao da je i DVI izlaz prestao da radi :( Isto sam sve probao ukljuci-iskljuci, druge kablove, monitore... sve zivo...kasnije sam jos brisao sa ddu drajvere, instaliravao starije kao i refleshovao VBIOS na grafickoj ali i dalje nista... Zadnje sto sam saznao pomocu unimera na DVI izlazu Pin 14 daje 5v, ali da pinovi 22 i 23 daju svega oko 1.4v dok na mom drugom ispravnom kompjuteru ti isti pinovi svi daju po 5v... Dakle 99% sam siguran da je hardverske prirode problem i moja neka pretpstavka da je falican hdmi kabal bio u kratkom spoju i da sam "sprzio" neki deo na grafickoj, koji je zaduzen za pruzanje tih 5v... Da li neko zna sta bi moglo biti? imam neke starije bacene graficke, pa bi mogao zameniti taj deo sa lemilicom ili toplim vazduhom...
Trenutno koristim kompjuter sa jedinim preostalim ispravnim izlazom displayportom...

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
14.477
Rezultat reagovanja
9.995
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Ago Ao 192 Kurier
CPU & cooler:
Intel i9-10900 & Be quiet! Pure Rock 2 Black
Motherboard:
Asus Z490 Tuf Gaming Plus
RAM:
Patriot Viper 4 x 8 GB DDR4 3200 MHz
VGA & cooler:
Palit nVidia 3060 Ti 8 GB
Display:
27" AOC 27G2SPU/BK
HDD:
CUSU CV3500Q 512GB nvme
Sound:
Microlab MT280B, Sony WH-XB700
Case:
SilentiumPC Ventum VT2 TG + 2 x Bionix P120 PWM PST + 2 x Bionix P140 PWM PST
PSU:
XPG Core Reactor 650
Mice & keyboard:
Redragon Impact M908 & Cooler Master SK650 & Redragon Diti K585
Internet:
mts 400/200
OS & Browser:
Windows 10
:welcome:

Ne mogu ti pomoći oko grafičke, ali preseci taj hdmi kabl, da ne zaboraviš ili da se neko drugi ne usreći.

Vrh