Nervosu
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 07.11.2024.
- Poruka
- 12
- Rezultat reagovanja
- 2
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
G41
Pozdrav ljudi, koristim SSD za Windows i po koju igricu, i HDD iskljucivo za storage (slike i video, uspomene zadnjih 20 godina). HDD je WD Black 1TB, koji je poceo da radi sporije u zadnje vreme pa cak i da freezuje na 1-2 sekunde a u zadnjih par dana je znao da ukoci skroz na par minuta. Instalirao sam Defraggler i pokusao defragmentaciju, bio sam nekih 2 sata tu po browseru i doslo je do nekih 20%, u nekom trenutku sam ostavio komp i izasao napolje na nekih pola sata, kada sam se vratio pogram stoji upaljen i sve ostalo normalno radi i pokazuje mi samo SSD, a hard disk se disconectovao i iskljucio. E sad, problem je u tome sto ga ne vidi bios i pri pokretanju racunara se cuje kako zavrti jednom i kao da stane i to je to, s tim sto se taj zvuk cuje malo kasnije, negde od prilike kada probam da udjem u bios cuje se zvuk, da li je to bilo i ranije a ja sad samo obracam paznju na to, ne znam ni sam... Sto se tice konekcije i kablova to je ok proverio sam, ne znam samo sta se tu desilo i da li postoji neko resenje, realno mi se ***e za hard disk kao hard disk, vise mi je do podataka jer sam ispao glup i nisam ih sacuvao na vreme, ali nisam ni ocekivao da to progresuje ovako brzo, radio je generalno bez problema, zadnjih desetak dana sporije i zadnjih 2-3 dana sa tim periodicnim zakucavanjem u mestu... sve u svemu, zanima me jel zna neko nesto o ovome i da li uopste mogu da se vrate podaci?