Steamroller
Moderator
- Učlanjen(a)
- 22.01.2011.
- Poruka
- 9.655
- Rezultat reagovanja
- 17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
- Urednik
Evo, unakazio sam malo kućište. Ovo je samo jedan deo modovanja koji sam hteo da uradim što pre da bih imao što bolji "alat" za testiranje kulera. Prvi korak je bio da izmestim grafiku negde drugde jer je totalno smaranje odšrafljivati DVI kabel i vaditi grafiku svaki put kad menjam kuler.
Inicijalna ideja je bila da grafika ide horizontalno dole, međutim PCIe riser kablovi baš i nisu toliko dugački. Ono kao moglo bi se izvesti ali uz natezanje kablova, što nisam hteo raditi. Postoji opcija kupovina dužeg riser kabela, ali to je onda opet još para, čekanje itd. Ni ovo nisam uradio najelegantnije, ali usled nedostatka novca i vremena, ovo je najbolje što sam mogao.
Na kraju sam batalio GTX 460 zbog veličine i veličine samog kulera, uzeo nazad Radeon 4670 sa passivnim hlađenjem i uradio ovako:
Ovo je zasada prvi korak. Ovako samo izvučem riser iz ploče i već mogu da podižem MB tray. Sledeći korak će biti da SSD i 2.5" zaheftam za tray od dole da ne moram otkačinjati SATA kablove pri podizanju mobo tacne. Toliko za sada.
Inicijalna ideja je bila da grafika ide horizontalno dole, međutim PCIe riser kablovi baš i nisu toliko dugački. Ono kao moglo bi se izvesti ali uz natezanje kablova, što nisam hteo raditi. Postoji opcija kupovina dužeg riser kabela, ali to je onda opet još para, čekanje itd. Ni ovo nisam uradio najelegantnije, ali usled nedostatka novca i vremena, ovo je najbolje što sam mogao.
Na kraju sam batalio GTX 460 zbog veličine i veličine samog kulera, uzeo nazad Radeon 4670 sa passivnim hlađenjem i uradio ovako:
Ovo je zasada prvi korak. Ovako samo izvučem riser iz ploče i već mogu da podižem MB tray. Sledeći korak će biti da SSD i 2.5" zaheftam za tray od dole da ne moram otkačinjati SATA kablove pri podizanju mobo tacne. Toliko za sada.
Poslednja izmena: