Grlei5
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 21.08.2017.
- Poruka
- 6
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7-4820k , Alpenföhn Brocken 2
Motherboard:
Gigabyte GA-X79-UD3
RAM:
16GB DDR3 1333 MHz
VGA & cooler:
GTX960 2GB DDR5
Case:
CoolerMaster MasterBox Lite 5
PSU:
Corsair VS550
OS & Browser:
Windows 10 x64 Professional
Ćao ekipa! Javljam se iz Republike Srpske (Banja Luka tačnije). Novi sam i nadam se da ne kršim neka pravila o postanju, jer sam odmah nakon registracije pristupio kreiranju ovog topica
Naime, imam 'problem' sa svojom 770-icom. Radi se o tome da u idle-u grafička karta vrti ventove na 100% , kao i pri opterećenju, što sam rad računara čini dosta bučnim. Koristio sam Windows 7 Ultimate x64, pa pročitah negdje da je problem u driverima (iako sam koristio zadnje , 385.28) te sam se prebacio na Windows 10 Professional x64. Problem je nestao,bar dok nisam digao opet najnovije drivere i MSI Afterburner koji koristim za regulaciju ventova i monitoring temperature same karte. Problem se opet javlja, i kao i ranije, ventovi se vrte na 100%, a takođe se ne primjenjuju ni manuelna podešavanja brzine venta kroz MSI Afterburner. (podešeno na 45%, ali i dalje radi na 100%)
Nemam nikakvih drugih problema koji bi dali naslutiti da sa grafikom nešto nije u redu, savršeno je stabilna u igrama, ne ruši drajvere ili bilo šta slično.
Ostatak konfiguracije je :
Intel i5-2500k na 3.3 GHz
Gigabyte GA-Z68AP-D3 Rev 2.0
Intel SSD Pro 180GB + 2 x 1TB Samsung Spinpoint
16GB DDR3 RAM 2133 MHz (Kingston , 4 x 4GB)
EVGA GTX770 ACX 2GB DDR5
Tagan 480W Semi-modular
Hvala svima na pažnji!
Naime, imam 'problem' sa svojom 770-icom. Radi se o tome da u idle-u grafička karta vrti ventove na 100% , kao i pri opterećenju, što sam rad računara čini dosta bučnim. Koristio sam Windows 7 Ultimate x64, pa pročitah negdje da je problem u driverima (iako sam koristio zadnje , 385.28) te sam se prebacio na Windows 10 Professional x64. Problem je nestao,bar dok nisam digao opet najnovije drivere i MSI Afterburner koji koristim za regulaciju ventova i monitoring temperature same karte. Problem se opet javlja, i kao i ranije, ventovi se vrte na 100%, a takođe se ne primjenjuju ni manuelna podešavanja brzine venta kroz MSI Afterburner. (podešeno na 45%, ali i dalje radi na 100%)
Nemam nikakvih drugih problema koji bi dali naslutiti da sa grafikom nešto nije u redu, savršeno je stabilna u igrama, ne ruši drajvere ili bilo šta slično.
Ostatak konfiguracije je :
Intel i5-2500k na 3.3 GHz
Gigabyte GA-Z68AP-D3 Rev 2.0
Intel SSD Pro 180GB + 2 x 1TB Samsung Spinpoint
16GB DDR3 RAM 2133 MHz (Kingston , 4 x 4GB)
EVGA GTX770 ACX 2GB DDR5
Tagan 480W Semi-modular
Hvala svima na pažnji!