VortexPC
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 25.12.2022.
- Poruka
- 6
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
Pozdrav, prvo samo zelim da kazem da se jave ljudi koji se razumeju u ovo jer se i ja dosta razumem ali nisam provalio zasto se ovo desava. Naime radi se o Aorus GTX1080Ti 11G koja u MSI afterburneru, Aorus Enginu i ostalim softverima pokazuje da su hercaze default fabricke medjutim kada radi neki workload benchmark ili igricu daje mnoogo vece hercaze CORE-a memorija je ok sa hercazama.
Naime default boost core cloak za ovu kartu je 1683Mhz a meni u igrama daje oko 2018Mhz ne znam o cemu se radiali sam primetio da je neko menjao bios na karti jer sam kupio polovnu name stavljen je F4 bios koji je namenjen za Aorus Extreme model a ne 11G model, isao sam kroz forume i video da je ovo legit i da ljudi to rade masovno jer se radi o istom cipu potpuno a taj bios oslobadja neke limite.
E sad ja sam proveio i Extreme varijantu karte i ona medjutim i kod nje je boost core cloak oko 1750Mhz sto nije ni blizu 2000Mhz sto moja izbacuje.
Ja sam gledao i po youtube-u i video da i drugima povecane hercaze samo totalno random nekima je 1830Mhz, nekima 1980Mhz.
Da li neko zna da nije neko cackao po biosu i slicno i da li da vratim na F3 fabricki bios.Koliko je komplikovano i opasno downgrejovati bios.
Hvala unapred.
Naime default boost core cloak za ovu kartu je 1683Mhz a meni u igrama daje oko 2018Mhz ne znam o cemu se radi
E sad ja sam proveio i Extreme varijantu karte i ona medjutim i kod nje je boost core cloak oko 1750Mhz sto nije ni blizu 2000Mhz sto moja izbacuje.
Ja sam gledao i po youtube-u i video da i drugima povecane hercaze samo totalno random nekima je 1830Mhz, nekima 1980Mhz.
Da li neko zna da nije neko cackao po biosu i slicno i da li da vratim na F3 fabricki bios.Koliko je komplikovano i opasno downgrejovati bios.
Hvala unapred.
Poslednja izmena: