Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
interesu je me koji file manager moze da vidi drugu particiju na sd kartici. hteo bi da napravim veci swap, ali da sacuvam sve sto je tamo. muka je da moram sve da instaliram iz pocetka. hvala.
znaci pricamo o ext3/ext4 particiji na koju instaliras programe itd... fat32 particija (sa slikama, muzikom itd) u svakom slucaju ostaje.
Onda bi trebalo da moze da se izvuce bilo kojim file managerom jer se automatski mountuje na neko mesto gde se aplikacije instaliraju. E sad pitanje je kako ce to da se izvede...
po meni bolja varnijata je da titanium backupom backupujes sve pa da krenes odatle.. pitanje je da li ce da radi tako da samo vratis podatke...
kako planiras da menjas velicinu particije?
Ne. Za to koristim total comander. Meni treba za particiu na kojoj se nalaze programi koji se prebacuju sa samdroid tools aplikacijom. Imam 8gb karticu. Jedna particija fat32 za slike i ostalo od 7.1gb i druga particija ext3 od 512mb i swap od 32mb. Meni treba da sacuvam podatke sa manje particije.
Podigni neku Live verziju Linuxa. U njemu ces standardno moci da vidis sadrzaj EXT3/EXT4 particije.
Sto se tice bekapa, ne moras da se cimas ni sa cime..
Odradis bekap sa MyBackup Pro (Root) ili Titanium Backup aplikacija i svih podataka koje zelis da sacuvas zatim prebacis sav sadrzaj FAT32 particije (a tu su ti folderi bekap programa koji si koristio).
Formatiras karticu sa recimo, Panasonic SD Formater-om - on ce ti ukloniti sve particije i kreirati jednu FAT32 particiju na celoj kartici.
Vratis karticu u fon, udjes u recovery, ponovo kreiras EXT3/EXT4 particiju.
U windowsu vratis sve podatke na FAT32 particiju.
Sa programom kojim si radio bekap odradis i restore..