• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Dualsense / PS5 dzojstik se ne puni na PC-u

todorovicjakov5

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
24.08.2016.
Poruka
26
Rezultat reagovanja
11
Moja konfiguracija
Pozdrav, imam problem sa dualsense / PS5 dzojstikom, ne puni se na PC-u. Probao sam USB-C na USB-C, probao sam USB-A na USB-C, probao sam original kabl koji dolazi uz ps5 konzolu i nece da puni, ali kad prikljucim na konzolu onda se puni, na bilo koji USB-A na USB-C kabl. Citao sam po netu da USB portovi na racunaru nemaju dovoljno snage da napune dualsense, medjutim isto sam video da ljudima puni normalno dzojstik. Pa ako moze pomoc oko toga, hvala :)

Cika_Kure

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
363
Rezultat reagovanja
378
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6
Pozdrav, imam problem sa dualsense / PS5 dzojstikom, ne puni se na PC-u. Probao sam USB-C na USB-C, probao sam USB-A na USB-C, probao sam original kabl koji dolazi uz ps5 konzolu i nece da puni, ali kad prikljucim na konzolu onda se puni, na bilo koji USB-A na USB-C kabl. Citao sam po netu da USB portovi na racunaru nemaju dovoljno snage da napune dualsense, medjutim isto sam video da ljudima puni normalno dzojstik. Pa ako moze pomoc oko toga, hvala :)
To nije tačno.
Kad me mrzi da palim PS samo da bi punio džojstike ja preko jednog PC USB porta punim dva džojstika koja su na onom duplom punjaču.
Ako može da puni oba, ne znam zašto ne bi mogao jedan da puni direktno.
Instaliraj DualSenseX program, da vidimo da li će ti to rešiti problem.

Ako ne postoji još mogućnosti:
- riknuo ti je USB port na PC, probaj drugi USB port,
- riknuo ti je USC C port na džojpedu, probaj punjenje na drugi ulaz na dnu džojpeda (ulaz za slušalice).

todorovicjakov5

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
24.08.2016.
Poruka
26
Rezultat reagovanja
11
Moja konfiguracija
Uspeo sam donekle da rešim problem, pre ovoga kad priključim džojstik ne puni se, u PlayStation Accessories programu samo treperi baterija a ne pune se crtice, a sad se pune. Ovo je podešavanje koje sam promenio:
Control Panel > Power Options > Change plan settings > Change advanced power settings, USB settings > USB selective suspend setting > Disabled.

Ovo mi ne rešava u potpunosti problem s obzirom da se sad džojstik puni nekoliko sati, dok recimo na konzoli se napuni za tipa pola sata. Pokušavao sam druge USB portove na računaru, probao sam USB C na USB C kabl koji puni tastaturu, USB A na USB C koji puni miša, isti takav samo kabl od telefona i ništa od toga nije radilo, baš sporo puni.

Što se tiče DualSenseX softvera, mislim da je maliciozan, kad se preuzme instalacioni fajl i upload-uje na VirusTotal sajt, bude detektovan od strane nekoliko vendor-a kao maliciozan, tako da ga nisam instalirao.

R1zl4

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.10.2016.
Poruka
850
Rezultat reagovanja
1.276
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 3600 / Pure Rock LP
Motherboard:
B550I AORUS PRO AX 1.0
RAM:
Kingston 2x8GB DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
XFX RX 580 8GB
Display:
BenQ XL2420T
HDD:
KINGSTON KC3000 Series 512GB PCIe NVMe M.2
Case:
Corsair Obsidian 250D
PSU:
MWE 500 WHITE 230V - V2
Mice & keyboard:
Logitech G305 LIGHTSPEED & Redragon Kumara K552 RGB
Internet:
Telekom optika 200/80
OS & Browser:
Windows 10 Pro/ Chrome
Nemoj ga instalirati, Sony pokušava da preuzme osetljive podatke svojim softverom...:talas:

Cika_Kure

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
363
Rezultat reagovanja
378
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6
Bukvalno ništa ne bih mogao da igram na kontroleru na PC bez DualSenseX...

I free verzija super radi osim vibracije koja je rezervisana za verziju koja se kupuje...

Ako me duboka država pritom prati, neka ih...

R1zl4

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.10.2016.
Poruka
850
Rezultat reagovanja
1.276
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 3600 / Pure Rock LP
Motherboard:
B550I AORUS PRO AX 1.0
RAM:
Kingston 2x8GB DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
XFX RX 580 8GB
Display:
BenQ XL2420T
HDD:
KINGSTON KC3000 Series 512GB PCIe NVMe M.2
Case:
Corsair Obsidian 250D
PSU:
MWE 500 WHITE 230V - V2
Mice & keyboard:
Logitech G305 LIGHTSPEED & Redragon Kumara K552 RGB
Internet:
Telekom optika 200/80
OS & Browser:
Windows 10 Pro/ Chrome
Ajde da se manemo zezanja, koja ploča je u pitanju, treba ispratiti podatke proizvođača, nemaš istu jačinu struje na svim usb portovima, otud sporije i puni, recimo znam za opciju da možeš isključiti, odnosno uključiti da usb portovi budu pod naponom i kada je računar isključen i obratno, istraži malo više user manual, ili bar napiši koja je ploča u pitanju.:mir

todorovicjakov5

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
24.08.2016.
Poruka
26
Rezultat reagovanja
11
Moja konfiguracija
U pitanju je ASUS TUF B550 Plus matična ploča. Opciju koju si pomenuo da USB portovi rade kada je računar isključen se podešava u BIOS-u, naišao sam na tutorijal pre neki dan za to, samo ne znam da li to ikako može da pomogne.

Vrh