Kako mislis DIREKTNO na eksterni? Koji to telefon moze da izdrzi0-da da napajanje eksternom hardu? Ja se ne bih igrao s time bash...Tj. ne bih uopste kachio eksterni hard na fon...Pozdrav,
Da li bih mogao da skidam filmove preko telefona direktno na eksterni HDD koji bih kasnije priključio na TV? Ako može koji bi HDD to bio? Hvala
Sent from my M2004J19C using Tapatalk
Zar nema hard sa sopstvenim napajanjem?Kako mislis DIREKTNO na eksterni? Koji to telefon moze da izdrzi0-da da napajanje eksternom hardu? Ja se ne bih igrao s time bash...Tj. ne bih uopste kachio eksterni hard na fon...
Riknuo mi je kompjuter, a s' obzirom da sam ga poslednje dve godine koristio samo za skidanje filmova, ne bih da kupujem novi kompjuter samo za to.Otkud telefon u "kombinaciji"?
Da, mislio sam da kupim eksterni hard, skidam na njega preko telefona i onda ubodem hard u TV i gledam.Dakle, telefon bi služio i kao torrent klijent i prebacivao na eksterni disk?
Kupi polovan laptop.
Ako imas mesta na fonu zasto bi ve'zo za neki kabal(usb)? Mislim da sam torrent je tako zahtevan,da skinem nekoloko stotina mb normalno,to ne opterecuje tol'ko telefon.Svaka čast za trud. A da li može direktno na hard da se skine a ne prvo na telefon pa onda sa telefona na hard. A što se ovog ostalog tiče, jedan film ili serija dnevno ( kako izlaze) i ne bi bilo neko opterećenje?
Moz da kupi normalan komp za te pare )mozda neki eksterni ssd umesto harda
Covek ne zeli da da par stotina evra za normalan komp. A ti mu predlazes uredjaj koji je reda velicine bar duplo skuplji. neverovatna logika zaista...Najbolje bi ti bilo da kupiš NAS uređaj. Na njega nakačiš i telefon i televizor. Preko telefona skidaš direktno na NAS, a sa televizora direktno gledaš. Ne moraš da se cimaš da kačiš uređaj na telefon da bi nešto skinuo, pa onda opet da kačiš na TV da bi odgledao to. Pa onda kad nema mesta, treba da tražiš šta da obrišeš...itd. To je seljačka metoda. Razdrndaćeš port na telefonu i televizoru.
Ako pazariš neki kršteni NAS kao što je Synology, koji može da tera TrueNAS, onda imaš mogućnost da napraviš OpenVPN konekciju ka NAS uređaju sa telefona. Na taj način imaš globalni pristup NAS uređaju. Možeš direktno da skidaš i da gledaš to što si skinuo gde god da se nalaziš u svetu.
Kupiti neku kršinu od računara samo da bi skidao filmove je nepotrebno bacanje para. Isto važi i za eksterne SSD diskove koji su malog kapaciteta i kratkog veka, a cena je šurenje. Ni NAS nije jeftina investicija, ali sobzirom na mogućnosti, cena je svakako opravdana. I što je najbitnije od svega, Interni priključak je SATA, tako da si ti taj koji odlučuje o tome hoće li to biti HDD ili SSD i koliki će biti kapacitet. Možeš da upotrebiš disk sa tog kompa što ti je crkao, a kasnije kad skupiš para, staviš neko čudovište od 8TB.
Ma da...E hocu da kupim Yuga, Golfa dvojku. Ma gde bolje juri nekog Mercedesa ili Bmwa...Tako to otprilke zvuci... Ustvari covek ne zeli NISTA da ulaze koliko sam ja shvatio...Covek je racionalan.
Uložio BiH 10-ak hiljada u eksterni HDD ili SSD, ili docking station pa da iskoristim hard iz kompa. Juče sam skinuo tri filma na telefon, prebacio na USB i tako gledao. Hteo bih da preskočim taj korak skidanja na telefon iz bar dva razloga (da ne habam telefon i da uprostim ceo proces).Ma da...E hocu da kupim Yuga, Golfa dvojku. Ma gde bolje juri nekog Mercedesa ili Bmwa...Tako to otprilke zvuci... Ustvari covek ne zeli NISTA da ulaze koliko sam ja shvatio...
Ti dečko prvo moraš da proveriš činjenice pre nego što odvališ ovakvu glupost i pre nego što se uopšte uputiš u bilo kakvu raspravu samnom. Za 15k din se kod nas može naći ovaj uređaj koji pruža sve mogućnosti koje sam gore naveo. Druga stvar, ti porediš babe i žabe. Ni jedan komp, ma koliko koštao, ne pruža mogućnosti gore navedenog uređaja. Ti ne shvataš isplativost, fleksibilnost, dugotrajnost, i praktičnost NAS uređaja. Treća stvar, čovek već ima postojeći hard disk iz stare mašine koji bez problema može da iskoristi.Covek ne zeli da da par stotina evra za normalan komp. A ti mu predlazes uredjaj koji je reda velicine bar duplo skuplji. neverovatna logika zaista...
Bolje odmah reci da nisi skontao 99% onoga što sam napisao, nego da praviš ovako primitivna poređenja. I gde si ti video, osim u svojoj glavi, da čovek ne želi ništa da ulaže?Ma da...E hocu da kupim Yuga, Golfa dvojku. Ma gde bolje juri nekog Mercedesa ili Bmwa...Tako to otprilke zvuci... Ustvari covek ne zeli NISTA da ulaze koliko sam ja shvatio...
Onda je ono što sam ti ja predložio gore, upravo ono što ti je potrebno. TrueNAS ima sosptveni hypervisor koji ti omogućava da podigneš VM u koji možeš da instaliraš neki lighweight GNU/Linux distro i Qbittorrent. Preko telefona i RDP-a možeš da pristupiš toj mašini, zadaš joj ono što hoćeš da se skida, i sve piči na disk koji si instalirao u NAS uređaju. Dok si kući, uređaju pristupaš u lokalnoj mreži i pristupaš mu kao mapirani network drive. A kad nisi kući, tu je OpenVPN za remote access. Smart TV pristupa NAS uređaju direktno, i to je to. Nema cimanja telefona, nema zabadanja i prebadanja diskova, nema jeftinih kompjutera krsheva i maltretiranja sa tastaturom, monitorom, mišem, i ostalim glupostima. Sve imaš u jednoj maloj kompaktnoj kutiji koju možeš da staviš negde u ćošak i da zaboraviš da postoji. I sve to za 130 eura.Uložio BiH 10-ak hiljada u eksterni HDD ili SSD, ili docking station pa da iskoristim hard iz kompa. Juče sam skinuo tri filma na telefon, prebacio na USB i tako gledao. Hteo bih da preskočim taj korak skidanja na telefon iz bar dva razloga (da ne habam telefon i da uprostim ceo proces).
Hajde ti lepo prestani da vredjas. Da li sam ja decko, decak covek ili deka koga brigga ali NE ETIKETIRAJ ME! Drugo-mislis zaista da covek kome kompjuter sluzi samo za skidanje filmova zeli i ZNA da se bakce sa svim tim sto si naveo!?? Itd. itd.Ti dečko prvo moraš da proveriš činjenice pre nego što odvališ ovakvu glupost i pre nego što se uopšte uputiš u bilo kakvu raspravu samnom. Za 15k din se kod nas može naći ovaj uređaj koji pruža sve mogućnosti koje sam gore naveo. Druga stvar, ti porediš babe i žabe. Ni jedan komp, ma koliko koštao, ne pruža mogućnosti gore navedenog uređaja. Ti ne shvataš isplativost, fleksibilnost, dugotrajnost, i praktičnost NAS uređaja. Treća stvar, čovek već ima postojeći hard disk iz stare mašine koji bez problema može da iskoristi.
Bolje odmah reci da nisi skontao 99% onoga što sam napisao, nego da praviš ovako primitivna poređenja. I gde si ti video, osim u svojoj glavi, da čovek ne želi ništa da ulaže?
Onda je ono što sam ti ja predložio gore, upravo ono što ti je potrebno. TrueNAS ima sosptveni hypervisor koji ti omogućava da podigneš VM u koji možeš da instaliraš neki lighweight GNU/Linux distro i Qbittorrent. Preko telefona i RDP-a možeš da pristupiš toj mašini, zadaš joj ono što hoćeš da se skida, i sve piči na disk koji si instalirao u NAS uređaju. Dok si kući, uređaju pristupaš u lokalnoj mreži i pristupaš mu kao mapirani network drive. A kad nisi kući, tu je OpenVPN za remote access. Smart TV pristupa NAS uređaju direktno, i to je to. Nema cimanja telefona, nema zabadanja i prebadanja diskova, nema jeftinih kompjutera krsheva i maltretiranja sa tastaturom, monitorom, mišem, i ostalim glupostima. Sve imaš u jednoj maloj kompaktnoj kutiji koju možeš da staviš negde u ćošak i da zaboraviš da postoji. I sve to za 130 eura.
Moj predlog je bio krajnje dobronameran sa sve obrazloženjem šta, kako, i zašto. A onda se ti pojavljuješ niotkuda, i primitivnom analogijom demantuješ sve što sam napisao. Niti si dao validan predlog da pomogneš čoveku, niti je ono što si napisao približno tačno. I da stvar bude još gora, nisi razumeo ništa od svega što sam napisao. Jel si nervozan što ti se telefon opet resetovao ili je malo opao testosteron ?Hajde ti lepo prestani da vredjas. Da li sam ja decko, decak covek ili deka koga brigga ali NE ETIKETIRAJ ME!
To šta on želi, najbolje on zna. Ne treba mu tastatura ratnik i dežurni advokat da se izjašnjava umesto njega. Ako ima pitanja i ako želi da nauči, tu sam ja da mu pomognem šta god je potrebno. Za takve stvari služi forum. To što ti nisi razumeo tehnički deo, ne znači da on neće. Ništa od svega što sam napisao nije komplikovano. A ako on smatra da jeste, uvek može da se vrati na postojeću metodu prebacivanja koju trenutno koristi i koja (trenutno) ne košta ništa.Drugo-mislis zaista da covek kome kompjuter sluzi samo za skidanje filmova zeli i ZNA da se bakce sa svim tim sto si naveo!?? Itd. itd.
Slusaj "ciko"- nemoj ti mene tojest moja pisanja da definises kao primitivna!!!! I to da li ja razumem ili ne razumem NEMAS PRAVO ti da sudis. Razumes? I sta te boli jel mi opao testoteron ili ne? Jos me za***avas zbog mog problema? 'ajde bre skini mi se...Moj predlog je bio krajnje dobronameran sa sve obrazloženjem šta, kako, i zašto. A onda se ti pojavljuješ niotkuda, i primitivnom analogijom demantuješ sve što sam napisao. Niti si dao validan predlog da pomogneš čoveku, niti je ono što si napisao približno tačno. I da stvar bude još gora, nisi razumeo ništa od svega što sam napisao. Jel si nervozan što ti se telefon opet resetovao ili je malo opao testosteron ?
To šta on želi, najbolje on zna. Ne treba mu tastatura ratnik i dežurni advokat da se izjašnjava umesto njega. Ako ima pitanja i ako želi da nauči, tu sam ja da mu pomognem šta god je potrebno. Za takve stvari služi forum. To što ti nisi razumeo tehnički deo, ne znači da on neće. Ništa od svega što sam napisao nije komplikovano. A ako on smatra da jeste, uvek može da se vrati na postojeću metodu prebacivanja koju trenutno koristi i koja (trenutno) ne košta ništa.