Julije
Newcomer
- Učlanjen(a)
- 08.02.2014.
- Poruka
- 4
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Moja Intel zvercica
CPU & cooler:
C2Q9550 @3,8 CM Hyper 212Evo
Motherboard:
ASUS P5Q3 Deluxe
RAM:
4X4 Kingston HyperX 2400 KHX24C11T2K2/8
VGA & cooler:
ASUS ENGTX 570 DCII
Display:
LG F900P
HDD:
Kingston HyperX 240 3K + Seagate ST1000DM003
Case:
CM Stacker 832 Black
PSU:
Chieftec APS 850C
Optical drives:
TSST 222
Mice & keyboard:
Genius Ergo520 A4Tech KB-8
Internet:
Telekonj ADSL 10Mb
OS & Browser:
Win 8.1 Chrome
Zdravo kolege kompjuterasi, zelim vam svima srecnu i uspesnu novu godinu i da ostvarite sve zelje sto se hardvera tice. Imam dilemu oko kupovine nove-polovne polukonfiguracije odnosno ploce i procesora. Odmah da vam kazem da nemam nameru da idem na nebesko jezero zbog pristojne DDR4 memorije koja je po meni preskupa (2800-3200MHz) pa resih malo da pogledam oglase i nadjoh pristojnu plocu ASUS P8Z77-V Deluxe i i5 3570K ili i7 3770K, za prvu kombinaciju mi treba 274 a za drugu 339EUR. Ploca je jos uvek pod garancijom a procesori nisu i sto je najlepse nisu overklokovani bar tako tvrde prodavci, za i7 sam 90% siguran da je tako jer je radio na P67 ploci. E sad sam u nedoumici da li da uzmem polovno posto sam uvek kupovao nove komponente ili da idem na ASUS MAXIMUS VII HERO + i5 4690K sto izadje malo skuplje (410EUR) i jace je od prve kombinacije a u nekim testovima u od druge. Racunar koristim za igranje i u zadnjih 3 godine to su samo World of Tanks, World of Warplanes, World of Warships i sad sam poceo Armored Warfare. Molim vas za savet jer sa ovim platformama nisam imao kontakta pa ne znam ni sam sta da radim a vec je vreme da mog zverka posaljem u penziju. Da napomenem samo memoriju i graficku cu da upotrebim na toj platformi i da ce procesor sigurno biti skalpiran i overklokovan sto je kod ovog mog tesko izvodljivo, nije nemoguce ali je malo komplikovano pa zato i necu da ga koljem.