• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Dell P2212H problem

otaku

Newcomer
Učlanjen(a)
18.05.2014.
Poruka
3
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Isparavka P2214H
Pozdrav svima. Pokusacu da podelim sa svima vama problem koji imam sa ovim monitorom. Naime,ima dosta toga i nadam se da necu da smorim a gledacu da sve to potkrepim slicicama :)
Prvi problem je probijanje na beloj pozadini. Na sredini, tacno u centru isijava bela u vidu pravilne elipse. Na desnu stranu od nje postoje tri traga sirine 1cm od gore do dole koji su svetliji od same bele boje, kao pruge ali se lepo uklapaju sa navedenom belom elipsom. Kada stavim sarenu pozadinu ne primecujem, medjutim pomeranjem prevlacenjem prozora preko te polovine postaje jako vidljivo i smeta. Naravno oci jako brzo zabole jer bas u sredini jako isijava gradient bele elipse. Ne znam da li je normalno da prevlacenjem prozora bele boje preko displeya treba da se vide te fleke na mestima gde probija i da li je to normalno da postoj.
Probijanje bele na crnoj je druga prica. Gore desno i dole levo, veca povrsina ali ne toliko izrazena. Probao sam da obrisem trun prasine i neznim dodirom displeya on je poceo da krcka i da se uvija, kao da nije dobro pricvrscen za ram. S obzirom da je bila crna pozadina pipanjem displeya probijanje je pocelo da talasa po ekranu, ne u tom predelu nego na suprotnoj strani ekrana dok bi na tom mestu nestalo probijanje. Ispostavilo se da krcka na mnogo mesta t.j da nije pricvrscen.
Zadnje sto jako upada u oci je Preset mod i to Game i Movie. Slika izgleda preostro a kursor kao da se uduplava, dobija beli stroke. Slova postaju jako nejasna i nista ne pomaze dok se ne promeni na neki drugi mod.
Moje pitanje je da li su vam ovakvi fenomeni poznati , sta je zapravo u pitanju, i da li biste vi trazili zamenu za drugi isti monitor?

Prilozi

Poslednja izmena:

Shang Tsung

Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011.
Poruka
4.813
Rezultat reagovanja
166
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Zvijer :p
CPU & cooler:
Intel i7 9700K@5GHz ft. EKWB H2O
Motherboard:
ASUS ROG Strix Z370-E Gaming
RAM:
Corsair Dominator Platinum 32GB 3000MHz
VGA & cooler:
ASUS RX 5700 XT Strix OC
Display:
LG 32GK850G (VA 165Hz) + AOC Q3279VWFD8 (IPS 75Hz)
HDD:
SSD Samsung 970 EVO 500GB + WD 4TB EFAX
Sound:
ASUS Essence STU + Rotel RA-05/JBL L16 Decade/SVS PB1000 + Sennheiser HD515
Case:
Lian Li 011 Dynamic (black)
PSU:
Seasonic SS-760XP2 Platinum
Mice & keyboard:
Razer Deathadder Chroma + ASUS Echelon mousepad + Redragon Dark Avenger RGB
Internet:
ASUS RT-N18U + Ubiquiti AP AC LR @ 250/25Mbit
OS & Browser:
Win10 64-bit
Other:
Logitech C920 Webcam, Logitech Cordless Rumblepad 2
Displej je u redu, samo izgleda nije baš sjajan primerak. Ima dosta problema kako sa uniformnošću, tako i sa probijanjem pozadinskog osvetljenja.
Ukoliko nije prošlo više od par dana od kako si ga kupio, vrati ga nazad i pozovi se na nezadovoljstvo kupca i zahtevaj da ti vrate novac. Ukoliko je prošlo već neko vreme, onda vidi ako želiš da ga reklamiraš. Možda će ti prihvatiti reklamaciju..

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Jel ti je brightness na 100%?

Ako jeste smanji ga na 50-70. Panel jeste defektan i lični na to kao da nije pravilno ubačen ili ga nešto od kablova stiska od nazad. Svakako probaj da zameniš ili uzmeš pare nazad.

otaku

Newcomer
Učlanjen(a)
18.05.2014.
Poruka
3
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Brightnes je na 34 a kontrast na 75. Inace probao sam sve moguce kombinacije i uvek je isto, t.j ove fleke su bas vidljive a kao sto rekoste nastale probijanjem svetla. Verovatno ce mi zameniti posto je ovaj isti dobijen kao zamena za defektni U2212hm, mada bi mozda bilo bolje da me razduze sa novcem pa da lepo kao covek odem negde gde su monitori vec otpakovani i izlozeni testiram neki i pazarim ga. Ovako svaki upakovan ko zna sta krije, a ja bas nesto i ne volim lutriju :D Inace monitor iz U serije je mnogo kvalitetniji. Znao sam da gledam i vise od 10 sati bez prestanka a da me oci ne zabole, dok ovde ako izdrzim sat vremena....

bora bora

PCAXE Member
Učlanjen(a)
13.09.2012.
Poruka
913
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Toshiba L500-12P
CPU & cooler:
Intel i5 2400 + Hyper212Evo
Motherboard:
Gigabyte H67
RAM:
Kingston Fury 2x4gb 1866mhz
VGA & cooler:
ATI Radeon R9 270
Display:
Dell P2414H
HDD:
WD 500gb + Samsung 1tb
Sound:
Sony XB400
Case:
Built, not Bought!
PSU:
LC Power
Optical drives:
LiteOn
Mice & keyboard:
Razer DA Chroma i Logitech G400+G105
Internet:
Telekom ADSL
OS & Browser:
Win7
Doslo vreme da bolje i sigurnije da kupis polovno jer je provereno nego novo sto je postalo lutrija...garancija nista vise i ne znaci kad te prodavac ubedjuje da je zuto plavo i moz se poljubis u lakat

Typhoon.X

Moderator
Učlanjen(a)
12.04.2009.
Poruka
1.227
Rezultat reagovanja
232
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Seraphim/Azrael
CPU & cooler:
AMD Ryzen 3700X | AC Liquid Freezer II 360
Motherboard:
X570 Aorus Elite
RAM:
2x16GB G.Skill TridentZ Neo 3600Mhz 16-19-19-39
VGA & cooler:
GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11G
Display:
DeLL G3223D
HDD:
A-Data SX8200 Pro 512GB + Crucial P1 1TB + Seagate ST1000VX000 + WDC WD20EARX
Sound:
FX-AUDIO DAC-X6
Case:
NZXT H710
PSU:
CM V1200 Platinum
Optical drives:
Xternal LG GP08NU6W
Mice & keyboard:
Corsair K70 RGB Mk.2 (MX Brown) | Logitech G502 Lightspeed
Internet:
SBB Cable 300/30
OS & Browser:
Microsoft Windows 10 Pro x64 | Firefox
Other:
Dell Latitude 5400 | Mikrotik hAp ax3 | Galaxy S21 Ultra | Sennheiser HD518
Ja ili sam slep ili se ne vidi dobro problem na fotografijama... Probijanje crne po uglovima je manje vise standarno za ovu klasu monitora, neki imaju vise, neki manje... Bela "fleka" na sredini mi deluje po slikama nesto tipa 1-2% razlike osvetljenja u odnosu na ostatak monitora sto je uglavnom u fabrickoj toleranciji, a strafte koje si pomenuo ne vidim ni na jednoj fotografiji...

otaku

Newcomer
Učlanjen(a)
18.05.2014.
Poruka
3
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Na zalost slikao sam sa telefonom, cak i nije lose uhvatio, medjutim jako se lepo vidi uzivo to probijenje po sredini. Inace te strafte kako kazes, ne mogu ih bas tako nazvati mozda fleke t.j boja je za par nijansi jaca pa s tim izgleda kao pruga ali jasno se vidi kada prevlacis otvoren prozor po tom mestu, t.j vidis da je bela pri tim pomeranjima nesto vise probija na nekim mestim, u ovom slucaju na mestu takozvanih pruga. Slika 3 od desne ivice ka centru, primeti se da je taj deo tamniji i to tamno,svetlije,tamno svetlije...to mene podseca na pruge :) Prepodne sam bas sklapao jednu konfiguraciju i kacio na nju Dell U2312HM i nista od toga nisam video. Bas citam na netu, mnogi ljudi bas primecuju ovakve nepravilnosti :( dok je neki lik menjao i tek iz 6 og puta ubo pravi :D. Problem je u Dellu jer svaki primerak treba da bude pravi a ne po neki, kako mi rece covek iz servisa (necu da reklamiram firmu) 8 od 10 monitora imaju ove ili slicne simptome. Strasno. Inace odnesen je na servis i ceka se zamena :(

bora bora

PCAXE Member
Učlanjen(a)
13.09.2012.
Poruka
913
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Toshiba L500-12P
CPU & cooler:
Intel i5 2400 + Hyper212Evo
Motherboard:
Gigabyte H67
RAM:
Kingston Fury 2x4gb 1866mhz
VGA & cooler:
ATI Radeon R9 270
Display:
Dell P2414H
HDD:
WD 500gb + Samsung 1tb
Sound:
Sony XB400
Case:
Built, not Bought!
PSU:
LC Power
Optical drives:
LiteOn
Mice & keyboard:
Razer DA Chroma i Logitech G400+G105
Internet:
Telekom ADSL
OS & Browser:
Win7
Cudi me da dell dopusta sebi ovako nesto...kontrola kvaliteta 0, da su kopije pa ne bi se ovo desavalo...srecom ubodoh dobar p2414h ali su opet mnogo pali u mojim ocima...

Vrh