• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Čuvanje važnih podataka

pijani pacov

PCAXE Member
Učlanjen(a)
11.11.2017.
Poruka
350
Rezultat reagovanja
71
Moja konfiguracija
hvala zeleni, uhodao sam se sa Enpassom, i sada mi je default password manager... nisam kupio licencu za android, ali kad mi zatreba neka sifra kopiram je preko vibera u beleske sam sebi sa racunara i sa mobilnog je pejstujem.pa obrisem...ali na bas malo naloga se logujem sa telefona

NEGO...vezano za temu....GOOGLE me baš neprijatno iznenadio jutros sa emailom:
Google слике смо објавили пре више од пет година и од тада су постале много више од апликације за управљање сликама. Постале су место на које одлазите када сте носталгични и желите да се присетите прошлих догађаја. У Google сликама се данас налази више од 4 билиона слика и видео снимака, укључујући и ваше, а сваке недеље се отпрема задивљујућих 28 милијарди нових слика и видео снимака. Да бисмо могли да сачувамо још више успомена и припремимо Google слике за будућност, најављујемо промену смерница за меморијски простор.
Од 1. јуна 2021. све нове слике и видео снимци који имају резервне копије високог квалитета улазиће у квоту бесплатног меморијског простора од 15 GB који добијате уз Google налог или било који додатни меморијски простор који сте купили, на исти начин као и друге Google услуге попут Google диска и Gmail-а.
Све слике и видео снимци чије резервне копије направите у високом квалитету пре 1. јуна 2021. изузети су из ове промене и неће улазити у квоту меморијског простора на Google налогу. Ово обухвата сав постојећи садржај отпремљен у високом квалитету.
Ову одлуку нисмо донели олако и схватамо да је у питању велика промена, па смо желели да вас унапред обавестимо и дамо вам ресурсе који ће вам помоћи да се снађете.
Да ли треба нешто одмах да урадим?
Не, можете да наставите да користите Google слике за прављење резервних копија слика и видео снимака. После 1. јуна 2021. ћемо вам се обратити и послаћемо вам подсетнике када се будете приближили ограничењу меморијског простора. За већину корисника ће проћи године док не буду морали да реагују.
Када ћу достићи квоту од 15 GB бесплатног меморијског простора?
Направили смо персонализовану процену која приказује колико времена имате до достизања квоте. Та процена узима у обзир колико често правите резервне копије слика, видео снимака и другог садржаја на Google налогу.
На који начин могу да управљам меморијским простором?
1. јуна 2021. ћемо објавити нову алатку за управљање меморијским простором која ће вам помоћи да лако пронађете и избришете таман, замагљен и остали нежељени садржај. Можете и да купите додатни меморијски простор уз Google One тамо где је то доступно.

od juna 2021. sve nove uploadovane slike i klipovi ulaze u 15GB prostora koje "daju" besplatno. dakle nema vise neograniceno besplatno u visokom kvalitetu(video 1080p i visok kvalitet slika).utešna stvar je da medijski sadrzaj(visokog kvaliteta) uploadovan pre tog datuma ostaje na serverima i ne ulazi u kvotu ...
15GB besplatno ce uvek biti, ali do sad je google konvertovo 4k i slike vece rezolucije tako da budu manje veličine, video u fullhd i slike u manju rezoluciju uz kompresiju......mislim, da se lako ispuni kvota od 15GB ako dosta snimate video. za slike i ne....mislim da je MS office personal 365 nalog u srbiji je povoljniji godisnje za cloud... 1TB clouda za godinu dana=4500 RSD......https://www.ctshop.rs/office-365-personal-qq2-00563.html ili investirati u pouzdan eksterni hdd
 

Masinac

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.09.2014.
Poruka
102
Rezultat reagovanja
41
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7-2600
Motherboard:
Asus P8B75-M LX
RAM:
8GB Kingston HyperX
VGA & cooler:
HD7850
Display:
BenQ G2420HD
HDD:
WD6400AAKS
Case:
Kinez
Mice & keyboard:
A4Tech V7 Bloody
OS & Browser:
Manjaro
Cudi me da niko nije spomenuo KeePass. Na desktopu koristim KeePassX a na Androidu Keepass2Android Offline.

Sve su cuva lokalno, bez clouda, iako postoji mogućnost da se fajl prebaci i na cloud, ali ja ne koristim tu mogućnost, vec svi uređaji sinhronizuju fajl automatski svakodnevno preko Samba servera dignutog na kompu.

Na taj način sve sifre imam dostupne na desktopu, laptopu, i 2 Android uredjaja potpuno besplatno.
 
Vrh