• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Custom docking stanica

Filipl

Newcomer
Učlanjen(a)
16.07.2025.
Poruka
3
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
Pozdrav, radim modovanje svog laptopa tačnije pravim mu docking stanicu. U pitanju je HP Victus 16 sa Rzyen 5 5600h i RX 5500M ali sam pomoću ADT linka dodao eksternu grafičku. Planirao sam kupiti RX 6600 ali sam našao GTX 1080TI po veoma povoljnoj ceni i kupio nju. Grafička stoji iznad laptopa vertikalno ali problem je što je po planu trebala imati 3 ventilatora tj. trebala je biti duža dok 1080TI ima samo 2 jer je Palit Jetstream varijanta. Zbog kraće grafičke odlučio sam staviti neki OLED ili LCD displej pored nje koji bi pokazivao temperature i opterećenje procesora i grafičke pa me zanima postoji li neki displej koji je specijalno pravljen za tu namenu ili da koristim mikrokontrolere sa custom programima što je po meni dosta komplikovanije jer nemam mnogo iskustva u programiranju. Povezivanje displeja bi najbolje bilo da je pomoću USB jer su to jedini portovi koje mogu koristiti. Druga stvar koja me zanima je da li neko ima iskustva sa modovanjem grafičke jer želim dodati adresibilni RGB na ventilatore ali još uvek nisam siguran kako bih to izveo. Slike ne bih još slao jer bih najradije poslao finalnu varijantu celog setupa.

Vrh